Τι είναι το "Θέμα" του CMS;

Ορισμός:

Το θέμα για ένα CMS είναι μια συλλογή αρχείων κώδικα και (συνήθως) εικόνων που καθορίζουν τον τρόπο εμφάνισης ενός ιστότοπου CMS.

Πώς είναι το θέμα & # 34; Διαφορετικά από πρότυπο & # 34 ;;

Στον κόσμο του CMS, το πρότυπο και το θέμα βασικά αναφέρονται στο ίδιο πράγμα. Η λέξη που χρησιμοποιείται εξαρτάται από το CMS. Το Drupal και το WordPress χρησιμοποιούν το θέμα λέξης, ενώ το Joomla χρησιμοποιεί το πρότυπο λέξης.

Σημειώστε ότι το Drupal έχει ξεχωριστή έννοια των αρχείων προτύπων . Αλλά μην αφήνετε να σας συγχέουμε. Όταν μιλάτε για το ενιαίο "πράγμα" που ελέγχει τον τρόπο εμφάνισης του μεγαλύτερου ή του συνόλου του ιστοτόπου του Drupal, ονομάζετε αυτό το θέμα .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς τα διαφορετικά προγράμματα CMS αναφέρονται στις ίδιες έννοιες με διαφορετικές λέξεις, δείτε τον πίνακα όρων CMS .

Θέματα Αλλαγή του & # 34; Look & # 34; του Δικτυακού Τόπου

Όταν σκέφτεστε πώς ένας ιστότοπος "μοιάζει", μάλλον σκεφτόμαστε το θέμα. Ο στόχος ενός θεματικού συστήματος είναι να σας επιτρέψει να αλλάξετε την εμφάνιση ολόκληρου του ιστότοπου όλα ταυτόχρονα, σε κάθε σελίδα, αφήνοντας το περιεχόμενο ανέπαφο. Ακόμα κι αν ο ιστότοπός σας έχει χιλιάδες σελίδες, μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα ένα νέο θέμα.

Ορισμένα θέματα περιλαμβάνουν επιπλέον λειτουργικότητα

Θεωρητικά, ένα θέμα (ή πρότυπο) επικεντρώνεται στην "εμφάνιση" και προσθέτει λίγη, αν υπάρχει, λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας. Αν θέλετε ένα μικρό κουτάκι στην πλαϊνή μπάρα για να κάνετε κάτι ξεχωριστό, θα πρέπει να βρείτε μια ξεχωριστή ενότηταplugin ή επέκταση , ανάλογα με το CMS σας).

Αυτή είναι η θεωρία. Στην πράξη, πολλά θέματα (ή πρότυπα) φαίνεται να περιλαμβάνουν επίσης πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά που μπορείτε να ενεργοποιήσετε. Το βλέπω πολύ περισσότερο με το WordPress και το Joomla από ό, τι με το Drupal (πιθανώς επειδή το Drupal είναι τόσο προσανατολισμένο προς την οικοδόμηση χώρων με ξεχωριστές ενότητες).

Φαίνεται επίσης ότι τα θέματα που πληρώνονται (τα οποία είναι σχεδόν άγνωστα στον κόσμο του Drupal) είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνουν αυτή την πρόσθετη λειτουργικότητα. Η ιστοσελίδα για ένα πληρωμένο θέμα WordPress ή ένα πρότυπο Joomla συχνά περιλαμβάνει διάφορες πρόσθετες λειτουργίες ως σημαντικό σημείο πώλησης.

Προτιμώ την προσέγγιση του Drupal, όπου τα πρόσθετα χαρακτηριστικά χωρίζονται στις δικές τους ενότητες και τα θέματα επικεντρώνονται στην εμφάνιση. Παίρνετε μεγαλύτερη ευελιξία. Δεν είστε συνδεδεμένοι με ένα συγκεκριμένο θέμα μόνο και μόνο επειδή σας αρέσει ένα ή δύο από τα widgets του.

Από την άλλη πλευρά, εάν ένα πληρωμένο θέμα λύνει όλα τα προβλήματά σας με ένα χτύπημα, και είναι καλά συντηρημένο, δεν είναι απαραίτητα μια κακή ιδέα. Μερικά από αυτά τα θέματα που μου αρέσουν θυμίζουν διανομές του Drupal . Φαίνονται να προσπαθούν να συσκευάσουν κάθε επιπλέον πράγμα που μπορεί να χρειαστείτε στον ιστότοπό σας. Για ορισμένους χρήστες, αυτό θα μπορούσε να είναι καλό.