Βελτίωση της ποιότητας ήχου στο iTunes 11 Χρήση του εργαλείου ισοσταθμιστή

Αποκτήστε το καλύτερο από τη μουσική βιβλιοθήκη σας, διαμορφώνοντας τον ήχο που ακούτε

Ακριβώς όπως οι φυσικοί ισοσταθμιστές γραφικών που μπορείτε να βρείτε στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης (όπως οικιακά στερεοφωνικά), το εργαλείο ισοσταθμιστή στο iTunes 11 σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε τον ήχο που ακούτε για τη βελτίωση της ποιότητας του ήχου. Χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο ισοσταθμιστή πολλαπλών ζωνών, μπορείτε είτε να αυξήσετε ή να μειώσετε ορισμένες περιοχές συχνοτήτων, προκειμένου να έχετε την ακριβή απάντηση ήχου που χρειάζεστε μέσω των ηχείων σας. Κατά κάποιο τρόπο, σκεφτείτε το εργαλείο ισοσταθμιστή ως ένα ηχητικό φίλτρο που σας επιτρέπει να επιλέξετε πόσο από κάθε ζώνη συχνοτήτων που αφήνετε μέσα στα ηχεία σας. Θα βρείτε επίσης αυτή την τεχνική χρήσιμη για να ακούτε την ψηφιακή σας μουσική σε διαφορετικά δωμάτια - κάθε θέση στο σπίτι σας συμπεριφέρεται διαφορετικά λόγω ακουστικών παραλλαγών.

Ενώ ακούτε τα τραγούδια στη βιβλιοθήκη του iTunes, ίσως έχετε ήδη διαπιστώσει ότι υπάρχει έλλειψη λεπτομερειών ήχου (ή μεγάλη διαφορά) ανάμεσα στα ηχεία σας και άλλες συσκευές - όπως ένα σύστημα Hi-Fi ή φορητές συσκευές όπως το iPhone, το iPod , κλπ. Εάν αυτό συμβαίνει, τότε το μόνο που μπορεί να χρειαστεί να κάνετε για να αποκτήσετε ένα παρόμοιο επίπεδο λεπτομέρειας είναι να εξισορροπήσετε αυτές τις ζώνες συχνοτήτων ώστε να ταιριάζουν με τα ηχεία σας. Απλά σημειώστε ότι αυτή η διαδικασία εξισορρόπησης ήχου δεν πρέπει να συγχέεται με άλλο εργαλείο βελτίωσης ήχου στο iTunes που ονομάζεται Έλεγχος ήχου - αυτό εξομαλύνει την ένταση των τραγουδιών ώστε όλα να παίζουν στο ίδιο επίπεδο έντασης.

Αν θέλετε να βελτιστοποιήσετε τα ηχεία της επιφάνειας εργασίας σας για να αποκτήσετε τη μέγιστη λεπτομέρεια από τα τραγούδια του iTunes, τότε αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει όλα τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το εργαλείο ισοσταθμιστή στο iTunes. Εκτός από τη χρήση των προεπιλογών που έχουν ήδη ενσωματωθεί σε αυτό, θα επισημάνουμε επίσης πώς να δημιουργήσετε το δικό σας σύνολο προσαρμοσμένων ρυθμίσεων, ώστε να απολαμβάνετε πλήρως το περιβάλλον ακρόασης.

Προβολή του εργαλείου ισοσταθμιστή iTunes

Για την έκδοση του υπολογιστή:

  1. Από την κύρια οθόνη του iTunes, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Προβολή στο επάνω μέρος της οθόνης. Εάν δεν βλέπετε αυτό το μενού τότε θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε κρατώντας πατημένο το πλήκτρο [CTRL] και πατώντας το B. Αν δεν μπορείτε να δείτε αυτό το κύριο μενού στην κορυφή της οθόνης, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [CTRL] και πατήστε [M] για να το ενεργοποιήσετε.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση ισοσταθμιστή . Εναλλακτικά, κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα [CTRL] + [Shift] και στη συνέχεια πατήστε 2 .
  3. Το εργαλείο ισοσταθμιστή θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται στην οθόνη και να είναι ενεργοποιημένο (ενεργοποιημένο) από προεπιλογή. Αν δεν είναι ενεργοποιημένη, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση .

Για την έκδοση Mac:

  1. Στην κύρια οθόνη του iTunes, κάντε κλικ στην επιλογή Παράθυρο και στη συνέχεια το iTunes Equalizer . Για να κάνετε το ίδιο πράγμα χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο, κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα [Option] + [Command] και, στη συνέχεια, πατήστε 2 .
  2. Αφού εμφανιστεί ο ισοσταθμιστής, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη (ενεργοποιημένη) - αν όχι, κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση .

Επιλογή προκαθορισμένου ενσωματωμένου ισοσταθμιστή

Πριν πάτε στο πρόβλημα της δημιουργίας της δικής σας προσαρμοσμένης ρύθμισης EQ, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μία από τις ενσωματωμένες προεπιλογές θα κάνει μια χαρά. Υπάρχει μια καλή επιλογή διαφορετικών προεπιλογών, όπως Dance, Electronic, Hip-Hop σε πιο συγκεκριμένα, όπως Μικρά Ηχεία, Ομιλία Word και Vocal Booster.

Για να αλλάξετε από την προκαθορισμένη προεπιλογή (Flat) σε μία από τις ενσωματωμένες:

  1. Κάντε κλικ στο βέλος επάνω / κάτω στο ορθογώνιο πλαίσιο για να εμφανιστεί η λίστα των προεπιλογών EQ.
  2. Επιλέξτε ένα, κάνοντας κλικ σε αυτό. Τώρα θα δείτε ότι ο ισοσταθμιστής πολλαπλών ζωνών θα αλλάξει αυτόματα τις ρυθμίσεις του ρυθμιστή και ότι θα εμφανιστεί το όνομα της προεπιλεγμένης σας προεπιλογής.
  3. Αν μετά την αναπαραγωγή ενός από τα τραγούδια σας θέλετε να δοκιμάσετε μια άλλη προεπιλογή, απλά επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα.

Δημιουργία των δικών σας προσαρμοσμένων προεπιλογών ισοσταθμιστή

Αν μετά την εξάντληση όλων των προεπιλογών που έχουν ενσωματωθεί στο iTunes έπειτα ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε τη δική σας. Για να γινει αυτο:

  1. Αρχίστε με την αναπαραγωγή ενός κομματιού ή μιας λίστας αναπαραγωγής από τη βιβλιοθήκη iTunes, ώστε να μπορείτε να ακούσετε τι συμβαίνει με τον ήχο όταν αρχίσετε να αλλάζετε τις ρυθμίσεις του ισοσταθμιστή.
  2. Τροποποιήστε κάθε ζώνη συχνοτήτων μετακινώντας κάθε ένα από τα χειριστήρια ολισθήσεων πάνω και κάτω. Μην ανησυχείτε για την αλλαγή οποιασδήποτε από τις ενσωματωμένες προεπιλογές σε αυτό το στάδιο - τίποτα δεν θα αντικατασταθεί.
  3. Μόλις είστε ευχαριστημένοι με τον συνολικό ήχο, κάντε κλικ στο βέλος Επάνω / Κάτω στο ορθογώνιο πλαίσιο όπως πριν, αλλά αυτή τη φορά, επιλέξτε την επιλογή Δημιουργία Προεπιλογών .
  4. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για την προσαρμοσμένη προεπιλογή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Θα δείτε τώρα ότι εμφανίζεται στην οθόνη το όνομα της προεπιλεγμένης προτίμησής σας και θα εμφανιστεί επίσης στη λίστα προεπιλογών.