Χρήση τίτλων στο iMovie 10

Η προσθήκη τίτλων στις ταινίες σας στο iMovie 10 προσθέτει έναν επαγγελματισμό. Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τους τίτλους στο iMovie, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε ένα νέο έργο . Αυτό ανοίγει το χρονοδιάγραμμα, όπου θα προσθέσετε τους τίτλους που επιλέγετε. Ανάλογα με το θέμα που επιλέγετε, διατίθενται διαφορετικοί τίτλοι.

01 από 05

Ξεκινώντας με τους τίτλους iMovie 10

Το iMovie έρχεται με τίτλους για την εισαγωγή του βίντεό σας, τον εντοπισμό ατόμων και θέσεων και την πίστωση των συνεισφερόντων.

Υπάρχουν ορισμένοι προρυθμισμένοι βασικοί τίτλοι στο iMovie 10, καθώς και τυποποιημένοι τίτλοι για κάθε θέμα βίντεο. Αποκτήστε πρόσβαση στους τίτλους στη Βιβλιοθήκη περιεχομένου στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου iMovie. Οι θεματικοί τίτλοι είναι προσβάσιμοι μόνο εάν έχετε επιλέξει αυτό το θέμα για το βίντεό σας και δεν μπορείτε να αναμίξετε τους τίτλους από διαφορετικά θέματα στο ίδιο έργο.

Οι κύριοι τύποι τίτλων στο iMovie είναι:

02 του 05

Προσθήκη τίτλων στο iMovie 10

Προσθέστε τίτλους στο iMovie και, στη συνέχεια, προσαρμόστε τη θέση ή το μήκος τους.

Όταν έχετε επιλέξει τον τίτλο που σας αρέσει, μεταφέρετε και τοποθετήστε το στο έργο iMovie. Θα εμφανιστεί εκεί μωβ. Από προεπιλογή, ο τίτλος θα διαρκέσει 4 δευτερόλεπτα, αλλά μπορείτε να τον επεκτείνετε όσο θέλετε, σύροντας το ένα άκρο της χρονικής γραμμής.

Αν ο τίτλος δεν έχει επικαλυφθεί σε ένα βίντεο κλιπ, θα έχει ένα μαύρο φόντο. Μπορείτε να αλλάξετε αυτό προσθέτοντας μια εικόνα από την ενότητα Χάρτες και Φόντα της Βιβλιοθήκης περιεχομένου.

03 του 05

Επεξεργασία τίτλων στο iMovie 10

Μπορείτε να επεξεργαστείτε τη γραμματοσειρά, το χρώμα και το μέγεθος των τίτλων στο iMovie.

Μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά, το χρώμα και το μέγεθος ενός από τους τίτλους. Απλά κάντε διπλό κλικ στον τίτλο στο χρονικό πλαίσιο και οι επιλογές επεξεργασίας ανοίγουν στο παράθυρο Ρύθμιση . Υπάρχουν μόνο 10 επιλογές γραμματοσειράς προεγκατεστημένες στο iMovie, αλλά στο κάτω μέρος της λίστας μπορείτε να επιλέξετε Εμφάνιση γραμματοσειρών ... , η οποία ανοίγει τη βιβλιοθήκη γραμματοσειρών του υπολογιστή σας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε εγκατασταθεί εκεί.

Ένα ωραίο χαρακτηριστικό, σχεδιαστικό, είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε την ίδια γραμματοσειρά, μέγεθος ή χρώμα στους τίτλους που είναι δύο γραμμές. Αυτό σας δίνει μεγάλη ελευθερία για δημιουργικούς δημιουργικούς τίτλους για τα βίντεό σας. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να μετακινήσετε τους τίτλους γύρω από την οθόνη, επομένως έχετε κολλήσει με την προκαθορισμένη θέση.

04 του 05

Τίτλοι στρωματοποίησης στο iMovie

Μπορείτε να τοποθετήσετε δύο τίτλους πάνω από το άλλο στο iMovie.

Ένας από τους περιορισμούς του iMovie είναι ότι ο χρονοδιάγραμμα υποστηρίζει μόνο δύο κομμάτια βίντεο. Κάθε τίτλος μετράει ως ένα κομμάτι, οπότε αν έχετε βίντεο στο παρασκήνιο, μπορείτε να έχετε μόνο έναν τίτλο στην οθόνη τη φορά. Χωρίς φόντο, είναι δυνατό να τοποθετήσετε δύο τίτλους πάνω από το άλλο, κάτι που σας δίνει περισσότερες επιλογές για δημιουργικότητα και προσαρμογή.

05 του 05

Άλλες επιλογές για τίτλους στο iMovie

Οι τίτλοι στο iMovie 10 μπορεί να αισθάνονται περιορίζοντας κατά περιόδους. Εάν θέλετε να σχεδιάσετε κάτι που ξεπερνά τις δυνατότητες οποιουδήποτε από τους προεπιλεγμένους τίτλους, έχετε μερικές επιλογές. Για έναν στατικό τίτλο, μπορείτε να σχεδιάσετε κάτι στο Photoshop ή σε άλλο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας και, στη συνέχεια, να το εισαγάγετε και να το χρησιμοποιήσετε στο iMovie.

Εάν θέλετε ένα κινούμενο τίτλο, μπορείτε να εξάγετε το έργο σας στο Final Cut Pro , το οποίο προσφέρει πολλούς τρόπους για να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε τίτλους. Εάν έχετε πρόσβαση σε Motion ή Adobe AfterEffects, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα προγράμματα για να δημιουργήσετε έναν τίτλο από την αρχή. Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε ένα πρότυπο από το Video Hive ή το Video Blocks και να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για την παραγωγή των τίτλων βίντεο.