Πώς να συνδέσετε ένα συγκεκριμένο τμήμα σε ένα βίντεο YouTube

Μεταβείτε σε ένα συγκεκριμένο μέρος σε ένα βίντεο στο Youtube με μια σφραγίδα χρόνου

Μόλις μεταφορτώσετε ένα βίντεο στο YouTube , είναι μερικές φορές εξαιρετικά βολικό να δημιουργήσετε μια σύνδεση με ένα συγκεκριμένο σημείο του βίντεο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό είναι ακόμη δυνατό!

Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο. Απλά προσθέστε μια σφραγίδα χρόνου στο τέλος της διεύθυνσης URL, κάτι που μπορείτε να κάνετε με το χέρι ή αυτόματα. Στη συνέχεια, όταν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο και το βίντεο ανοίξει στο YouTube, θα ξεκινήσει τη συγκεκριμένη ώρα που έχετε αποφασίσει.

Μη αυτόματη προσθήκη μιας σφραγίδας ώρας σε μια διεύθυνση URL του YouTube

Αρχικά, ανοίξτε το βίντεο YouTube στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αφού ανοίξετε, εντοπίστε τη διεύθυνση URL αυτού του βίντεο στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης. Αυτή είναι η διεύθυνση URL που εμφανίζεται κοντά στην κορυφή του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο στο YouTube.

Η μορφή που χρησιμοποιείτε για να ορίσετε μια ώρα έναρξης σε ένα βίντεο YouTube είναι t = 1m30s . Το πρώτο μέρος, t = , είναι μια συμβολοσειρά ερωτήματος που αναγνωρίζει τα δεδομένα μετά από αυτήν ως χρονική σφραγίδα. Το δεύτερο μέρος, τα πραγματικά δεδομένα, είναι το λεπτό και το δεύτερο σήμα που ακολουθείτε, έτσι 1m30s είναι 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα στο βίντεο.

Όταν θέλετε να συνδεθείτε σε ένα συγκεκριμένο σημείο σε ένα βίντεο στο YouTube, αντί να ζητήσετε από τους χρήστες να μετακινηθούν προς τα εμπρός σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μπορείτε να συνδέσετε απευθείας την επιθυμητή θέση στο βίντεο προσθέτοντας αυτές τις πληροφορίες στο άκρο της διεύθυνσης URL.

Για παράδειγμα, σε αυτό το βίντεο στο YouTube https://www.youtube.com/watch?v=5qA2s_Vh0uE (το τρέιλερ με το κλασικό κτύπημα The Goonies ), προσθέτοντας & t = 0m38s στο τέλος της διεύθυνσης URL θα προκαλέσει σε οποιονδήποτε το κάνει κλικ ξεκινήστε 38 δευτερόλεπτα στο βίντεο. Μπορείτε να το δοκιμάσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=5qA2s_Vh0uE&t=0m38s. Αυτή η σφραγίδα χρόνου λειτουργεί σε προγράμματα περιήγησης για επιτραπέζιους και κινητούς υπολογιστές.

Συμβουλές: Χρησιμοποιήστε ολόκληρους αριθμούς χωρίς αρχικά μηδενικά στη χρονική σφραγίδα - 3m, όχι 03. Επίσης, φροντίστε να προηγηθεί το t = με ampersand ( & ) αλλά μόνο εάν η διεύθυνση URL έχει ήδη ερωτηματικό ( ? ), να συμβαίνει με όλες τις μη αραιωμένες διευθύνσεις URL του YouTube που αντιγράφετε απευθείας από τη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.

Προσθέστε μια σφραγίδα ώρας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία κοινής χρήσης του YouTube

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια σφραγίδα χρόνου χρησιμοποιώντας τις επιλογές κοινής χρήσης του YouTube.

  1. Μεταβείτε στο YouTube στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
  2. Ανοίξτε το βίντεο που θέλετε να μοιραστείτε και να το αναπαράγετε ή να μετακινηθείτε στη χρονογραμμή μέχρι να φτάσετε στην ακριβή στιγμή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στη σφραγίδα χρόνου.
  3. Διακοπή του βίντεο .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί " Κοινή χρήση " για να ανοίξετε το αναδυόμενο παράθυρο κοινής χρήσης με μια δέσμη επιλογών.
  5. Κάτω από τη διεύθυνση URL στην ενότητα Κοινή χρήση, κάντε κλικ στο μικρό κουτάκι μπροστά από το στοιχείο Έναρξη στο για να τοποθετήσετε ένα σημάδι επιλογής, προσθέτοντας αυτόματα τη σφραγίδα χρόνου στη συντομευμένη διεύθυνση URL.
  6. Αντιγράψτε την ενημερωμένη συντομευμένη διεύθυνση URL με την επισυναπτόμενη χρονική σήμανση.
  7. Μοιραστείτε αυτή τη νέα διεύθυνση URL και όποιος κάνει κλικ θα δει την εκκίνηση του βίντεο κατά τη χρονική σφραγίδα που ορίσατε.

Για παράδειγμα, στο βίντεο The Goonies από το προηγούμενο παράδειγμα, η διεύθυνση URL μπορεί να φαίνεται ως εξής: https://youtu.be/5qA2s_Vh0uE?t=38s.

Συμβουλή: Μπορεί να παρατηρήσατε ότι αυτή τη φορά, το t = πριν από ένα ερωτηματικό ( ? ) Και όχι ένα ampersand ( & ). Όπως μιλήσαμε στην συμβουλή της προηγούμενης ενότητας, η πρώτη συμβολοσειρά ερώτησης μιας διεύθυνσης URL θα πρέπει πάντα να είναι ένα ερωτηματικό και επειδή αυτή η συντομευμένη διεύθυνση URL δεν έχει ήδη ερωτηματικό, αυτό απαιτείται αντί του ampersand αυτή τη φορά.

Είναι ο κάτοχος βίντεο; Καλλιέργεια αυτό αντί!

Αν διαθέτετε το εν λόγω βίντεο - έχετε τα δικαιώματα και φιλοξενείται στο κανάλι σας YouTube - έχετε την επιλογή να επεξεργαστείτε το βίντεο στο YouTube και να παρουσιάσετε μια έκδοση που εμφανίζει μόνο το χρονικό πλαίσιο που θέλετε να δείτε.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω των ενσωματωμένων εργαλείων επεξεργασίας του YouTube, όπου περικόπτετε το βίντεο, ώστε να περιέχει μόνο το τμήμα που θέλετε να εμφανίζεται.