Το iPad Air εναντίον Samsung Galaxy Tab Pro

Το Galaxy Tab 3 της Samsung μπορεί να μοιράζεται το όνομα των δημοφιλών smartphones της Galaxy S, αλλά ως tablet, είναι λίγο underpowered . Το Galaxy Tab Pro είναι ένα διαφορετικό κτήνος, με πολύ πιο ισχυρό επεξεργαστή και πιο έντονα γραφικά. Αλλά πώς συγκρίνεται με το iPad Air;

Samsung Galaxy Tab Pro

Το Galaxy Tab Pro έρχεται σε τρία μεγέθη: 8,4 ιντσών, 10,1 ιντσών και 12,2 ιντσών. Διαθέτει πολύ πιο γρήγορο επεξεργαστή από το Galaxy Tab 3, χρησιμοποιώντας το ίδιο chipset Exynos 5 Octa 1.9 GHz ως Σημείωση 3 του Galaxy, ενώ το Tab Pro έλαβε επίσης ένα χτύπημα στα γραφικά και τα τρία μοντέλα έχουν μια ανάλυση 2560x1600. Η έκδοση των 8,4 ιντσών διαθέτει διαθέσιμη 2 GB μνήμης RAM για εφαρμογές, ενώ τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα διαθέτουν 3 GB μνήμης RAM.

Από την άποψη της απόδοσης, το Galaxy Tab Pro είναι στο ίδιο επίπεδο με το iPad Air σε χαρτί. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την απελευθέρωσή του για να δούμε πώς λειτουργεί στην πράξη, αλλά το chipset Exynos 5 Octa των 1,9 GHz είναι περίπου το ίδιο με το iPad Air σε benchmarks πολλών πυρήνων, αν και το iPad Air είναι σημαντικά ταχύτερο σε benchmarks . Η οθόνη του Galaxy Tab Pro βρίσκεται επίσης σε νεκρή ζέστη ενάντια στο iPad Air, με την αύξηση της ανάλυσης 2560x1600 να φτάνει στα επίπεδα Retina Display .

Ένα μπόνους που το Galaxy Tab Pro έχει πάνω από το iPad Air είναι η συμπερίληψη ενός blaster IR, που σημαίνει ότι μπορεί να ελέγξει τις συσκευές μέσων όπως η τηλεόραση και το κιβώτιο καλωδίων. Περιλαμβάνει επίσης επικοινωνίες κοντά στο πεδίο (NFC).

Το Galaxy Tab Pro θα τρέξει το Android 4.4 KitKat και θα περιλαμβάνει το UI TouchWiz της Samsung. Το Android έχει κάνει καλά βήματα προόδου στο iPad, αλλά εξακολουθεί να περιλαμβάνει μια αποσυνδεδεμένη εμπειρία χρήστη και πολλοί πιστεύουν ότι οι ιδιόκτητες εφαρμογές της Samsung - οι οποίες αντιγράφουν κάποιες από τις λειτουργίες των προεπιλεγμένων εφαρμογών του Android - αφήνουν το σύστημα να αισθάνεται φουσκωμένο.

17 πράγματα Android μπορεί να κάνει ότι το iPad δεν μπορεί

Το iPad Air

Είναι σαφές ότι η Apple έθεσε ένα νέο πρότυπο με το iPad Air. Όχι μόνο το tablet έκανε το άλμα σε μια αρχιτεκτονική 64-bit - μια κίνηση που ανταγωνίζεται τους ανταγωνιστές τους για να απελευθερώσουν τις δικές τους συσκευές 64-bit - απέδειξε επίσης ότι ένας επεξεργαστής 64-bit ήταν χρήσιμος για πολύ περισσότερα από την πρόσβαση στη μνήμη RAM, με σημεία αναφοράς που τοποθετούν το A7 στους πιο γρήγορους επεξεργαστές κινητής τηλεφωνίας.

Αυτός ο γρήγορος επεξεργαστής συνδυάζεται με το πιο προηγμένο λειτουργικό σύστημα. Το iOS 7 έχει το μερίδιό του σε προβλήματα, τα οποία περιλαμβάνουν τυχαία συντριβές, αλλά εξακολουθεί να είναι σαφώς μπροστά από το Android όσον αφορά τόσο τη χρηστικότητα όσο και τα χαρακτηριστικά. Και τα δισκία της Apple έχουν επίσης υψηλό ποσοστό υιοθεσίας μεταξύ των προγραμματιστών, με τις εφαρμογές να προσαρμόζουν γρήγορα τη διάταξη τους ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στις μεγαλύτερες οθόνες tablet. Αυτό δίνει στο iPad μια εμπειρία tablet που δεν είναι κατάλληλη για τον ανταγωνισμό.

Το νέο tablet πλήρους μεγέθους της Apple παίρνει επίσης ένα Mini να αισθάνεται σε αυτό, με τη συσκευή δανεισμού asttetics από το iPad Mini. Το Galaxy Tab Pro είναι παρόμοιο σε μέγεθος, ζυγίζει το ίδιο με το iPad Air και έρχεται σε λίγο πιο λεπτό, αλλά η πλαστική κατασκευή του Tab Pro - αν και δεν είναι κακή - δεν συγκρίνεται με την αίσθηση του iPad.

15 πράγματα το iPad έχει καλύτερη από το Android

Και ο νικητής είναι...

Από τεχνική άποψη, η Samsung έχει φτάσει στο iPad. Το Galaxy Tab Pro διαθέτει ένα γρήγορο επεξεργαστή, μια μεγάλη οθόνη, καλές φωτογραφικές μηχανές διπλής όψης και μια λεπτή, φωτεινή κατασκευή. Οι πρόσθετες λειτουργίες όπως το blaster IR και οι επικοινωνίες κοντά στον τομέα βοηθούν στην προσθήκη της εμπειρίας.

Αλλά για τους πρώτους αγοραστές tablet, ίσως είναι καλύτερο να πάτε με το tablet που ο ανταγωνισμός αγωνίζεται προς τα εμπρός, και το iPad Air εξακολουθεί να είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης μεταξύ των δισκίων. Η ανοιχτή αρχιτεκτονική του Android καθιστά ένα χτύπημα με τους τεχνολογικούς φίλους που αγαπούν να προσαρμόσουν την εμπειρία τους, αλλά η ευκολία χρήσης του iPad και το τεράστιο οικοσύστημα εφαρμογών και αξεσουάρ την καθιστούν έναν σκληρό αντίπαλο που παραμένει σταθερός στην κορυφή του βουνού.

Ένας αποφασιστικός παράγοντας που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα είναι το πόσο κοστίζει το Galaxy Tab Pro και για το συνειδητό, ένα Tab Pro που φτάνει ουσιαστικά φθηνότερα από το iPad Air ή το iPad Mini 2 μπορεί να είναι μια καλή συμφωνία.

Διαβάστε περισσότερα: Android vs iPad: Ποιο Tablet είναι κατάλληλο για εσάς;