Dell Inspiron 3000 (3647) Μικρή επιθεώρηση επιφάνειας εργασίας

Ένα χαμηλού κόστους επιτραπέζιο υπολογιστή που είναι μικρό αλλά με πολλά χαρακτηριστικά

11 Ιουνίου 2014 - Οι περισσότεροι άνθρωποι που αγοράζουν ένα υπολογιστικό σύστημα κλάσης προϋπολογισμού πιθανότατα δεν πρόκειται να πάρουν στον υπολογιστή τους για να το αναβαθμίσουν. Εξαιτίας αυτού, οι μικρότερες επιφάνειες εργασίας έχουν νόημα εφόσον δεν θυσιάζουν τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις μιας παραδοσιακής επιφάνειας εργασίας. Αυτό ακριβώς κάνει το Dell Inspiron 3000 Small τόσο ελκυστικό. Το σύστημα προσφέρει περισσότερες επιδόσεις, αποθήκευση και δυνατότητες από άλλα συστήματα σε αυτό το σημείο τιμών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων συστημάτων πλήρους μεγέθους. Έτσι, εφ 'όσον δεν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερους εσωτερικούς δίσκους ή κάρτα υψηλής τεχνολογίας, αυτό το σύστημα είναι ίσως μία από τις καλύτερες επιλογές στην αγορά.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Η περίληψη

Ο μικρός φορητός υπολογιστής Inspiron της Dell έχει φανεί σχεδόν τα ίδια τα τελευταία δύο χρόνια. Ενώ ήταν διαθέσιμη σε πολλά χρώματα, υπάρχει μόνο το παραδοσιακό μαύρο χρώμα αυτές τις μέρες. Παρόλο που το εξωτερικό μπορεί να είναι σχεδόν το ίδιο, τα εσωτερικά εξαρτήματα έχουν αλλάξει πολύ με το πέρασμα των χρόνων και έχουν αλλάξει και το όνομα στο Inspiron 3000 Small σε σύγκριση με το απλά προσαρτημένο "s" στο τέλος του αριθμού μοντέλου όπως στο παρελθόν εκδόσεις.

Ενεργοποιώντας την έκδοση $ 400 του Dell Inspiron 3000 Small είναι ο επεξεργαστής Intel Core i3-4150 διπλού πυρήνα . Πρόκειται για ένα σχετικά νέο επεξεργαστή χαμηλού επιπέδου Core i3 desktop class, αλλά παρέχει κάποια σταθερή απόδοση χάρη στην ταχύτητα ρολογιού 3,5GHz και υποστήριξη για Hyperthreading. Θα πρέπει να προσφέρει περισσότερες από αρκετές επιδόσεις για τις βασικές εργασίες πληροφορικής και είναι σε θέση να επεξεργαστεί γραφικά και βίντεο αν χρειαστεί, όχι τόσο γρήγορα όσο οι τετραπύρηνοι επεξεργαστές Core i5 βρίσκονται σε πιο ακριβά συστήματα. Το μόνο πράγμα που συγκρατεί την απόδοση είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μόνο 4GB μνήμης DDR3. Αυτό είναι καλό για βασικές εργασίες, αλλά ακόμη και με τη βελτιωμένη διαχείριση της μνήμης των Windows 8 , θα επιβραδυνθεί κάτω από βαριές εφαρμογές πολλαπλών εργασιών ή πιο απαιτητικές εφαρμογές. Η μνήμη του συστήματος μπορεί να αναβαθμιστεί σε 8GB με σχετική ευκολία, καθώς το σύστημα έχει δύο υποδοχές μνήμης, αλλά έχει εγκατασταθεί μόνο μία μονάδα 4GB.

Οι περισσότεροι από τους υπολογιστές γραφείου που διατίθενται κάτω των $ 400 τείνουν να έχουν μόνο 500GB για την αποθήκευση τους. Η Dell έχει καταφέρει να συμπεριλάβει έναν σκληρό δίσκο μεγέθους πλήρους terabyte που προσφέρει διπλάσια αποθήκευση πολλών συστημάτων σε αυτό το σημείο τιμών. Αυτό το παρέχει με λίγο περισσότερη απόδοση και πιο σημαντικό χώρο για εφαρμογές, αρχεία δεδομένων και αρχείων πολυμέσων. Εάν χρειάζεστε επιπλέον χώρο, δεν υπάρχει πραγματικά χώρος στο σχεδιασμό λεπτού περιβλήματος για να ταιριάζει με πρόσθετες μονάδες, αλλά η Dell περιλαμβάνει δύο θύρες USB 3.0 στο πίσω μέρος του συστήματος για χρήση με μονάδες εξωτερικής αποθήκευσης υψηλής ταχύτητας. Το σύστημα συνεχίζει να χρησιμοποιεί έναν καυστήρα πλήρους μεγέθους επιτραπέζιου δίσκου DVD που επιτρέπει την αναπαραγωγή και την εγγραφή μέσων CD και DVD και σε μεγαλύτερες ταχύτητες από συμπαγή συστήματα που βασίζονται σε φορητούς δίσκους μεγέθους φορητού υπολογιστή.

Τα γραφικά για το Dell Inspiron 3000 Small είναι λίγο καλύτερα από τα περισσότερα καθώς χρησιμοποιεί το Intel HD Graphics 4400 ενσωματωμένο στον επεξεργαστή Core i3. Αυτό εξακολουθεί να μην είναι μια ισχυρή λύση για τρισδιάστατα γραφικά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένα παιχνίδια σε επίπεδα χαμηλότερης ανάλυσης και λεπτομερειών, αν χρειαστεί. Προσφέρει κάποια ωραία επιτάχυνση της κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης μέσων όταν χρησιμοποιείται και με εφαρμογές συμβατές με βίντεο Quick Sync Video. Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τα γραφικά, υπάρχει μια υποδοχή κάρτας γραφικών PCI-Express x16 εντός του συστήματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσετε μια κάρτα γραφικών. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει περιορισμένος χώρος μέσα στην περίπτωση από το κάλυμμα για τον ψύκτη CPU και άλλα εξαρτήματα που θα περιορίσουν ποιες κάρτες θα χωρέσει σε αυτό. Επιπλέον, η παροχή ρεύματος είναι μόλις 220 W, πράγμα που σημαίνει ότι η κάρτα δεν πρέπει να απαιτεί εξωτερική ισχύ. Το καλύτερο θα ήταν μερικές από τις κάρτες NVIDIA GeForce GTX 750 που χρησιμοποιούν ένα λεπτότερο προφίλ θυρίδας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Dell Inspiron 3000 είναι η συμπερίληψη της δικτύωσης Wi-Fi . Τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν τώρα κάποιο δίκτυο Wi-Fi για να υποστηρίξουν τις διάφορες κινητές συσκευές στο σπίτι τους. Η συμπερίληψη του χαρακτηριστικού για τους επιτραπέζιους υπολογιστές γίνεται λίγο πιο συνηθισμένη, καθιστώντας ευκολότερη την τοποθέτηση του συστήματος οπουδήποτε σε ένα σπίτι χωρίς να χρειαστεί μια ενσύρματη σύνδεση με τον ευρυζωνικό δρομολογητή. Δεν είναι ακόμα ένα πολύ κοινό χαρακτηριστικό σε τόσο χαμηλό σημείο τιμών.

Η τιμολόγηση για το Dell Inspiron 3000 το έβαλε σωστά στα $ 400 με την αναθεωρημένη διαμόρφωση. Υπάρχει μια λιγότερο ακριβή έκδοση διαθέσιμη που σβήνει το μεγαλύτερο σκληρό δίσκο για ένα μοντέλο 500GB, αφαιρέστε την ασύρματη δικτύωση και χρησιμοποιήστε ένα Pentium G3220 αντί του επεξεργαστή Core i3. Υπάρχουν δύο κύριοι ανταγωνιστές στην Dell. Αν κοιτάζετε μια λεπτή ή συμπαγή επιφάνεια εργασίας, τότε το Acer Aspire AXC-603 που είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο προσιτό, αλλά θυσιάζει μεγάλη απόδοση και δυνατότητα αναβάθμισης. Αν το μέγεθος δεν είναι πρόβλημα, τότε οι επιτραπέζιοι υπολογιστές HP 110 είναι διαθέσιμοι με μια προηγούμενη γενιά του επεξεργαστή Core i3 για παρόμοιες επιδόσεις σε περίπου το ίδιο σημείο τιμών.