Οι εκδόσεις των Windows 8 / 8.1 εξηγούνται

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για τις διαφορετικές εκδόσεις των Windows 8 / 8.1.

Τα Windows 8 κυκλοφόρησαν στο κοινό στα τέλη του 2012, αλλά πολλοί από εσάς μπορεί να εξακολουθούν να εκτελούν μια έκδοση του παλαιότερου λειτουργικού συστήματος. Όπως συμβαίνει με κάθε έκδοση των Windows, υπάρχουν αρκετές διαφορετικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος για την ταξινόμηση. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ακόμη και ένα νέο δεδομένου ότι τα Windows 8 ήταν η πρώτη - και ίσως η τελευταία - έκδοση PC του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για να συμπεριλάβει μια έκδοση για επεξεργαστές ARM. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, πολλά άλλαξε στα Windows 8 / 8.1 σε σύγκριση με τα Windows 7 και τις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος των Windows. Εδώ είναι μια ματιά σε όλες τις διάφορες εκδόσεις σε απλό αγγλικό.

Εκδόσεις Windows 8 / 8.1

Ως προηγούμενος χρήστης των Windows θα διαπιστώσετε ότι οι νέες εκδόσεις έχουν πολύ νόημα όσον αφορά την απλοποίηση των προσφορών προϊόντων. Εκτιμήστε ότι μόνο τα Windows 7 είχαν έξι διαφορετικές εκδόσεις: Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Ultimate και Enterprise. Κάνω έρωτα! Τι εξαντλητική λίστα. Τα Windows 8 / 8.1 περιορίζουν αυτές τις εκδόσεις σε μόλις τρία, συν προσθέτοντας μια νέα έκδοση για τους επεξεργαστές ARM.

Windows 8 / 8.1 (για τον καταναλωτή)

Τα απλά παλιά Windows 8 / 8.1 είναι η έκδοση καταναλωτών του λειτουργικού συστήματος. Αποκλείει πολλές λειτουργίες τύπου επιχείρησης, όπως κρυπτογράφηση μονάδων, πολιτική ομάδας και εικονικοποίηση. Ωστόσο, θα έχετε πρόσβαση στο Windows Store, τα Live Tiles, το Remote Desktop Client, το VPN Client και άλλες δυνατότητες.

Windows 8 / 8.1 Pro (Για τους λάτρεις, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις)

Pro είναι η έκδοση των Windows 8 για τον ενθουσιώδη προσωπικό υπολογιστή και επαγγελματίες επαγγελματίες / επαγγελματίες.

Περιλαμβάνει όλα όσα βρέθηκαν σε 8 συν λειτουργίες όπως κρυπτογράφηση BitLocker, εικονικοποίηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, συνδεσιμότητα τομέα και διαχείριση υπολογιστή. Είναι αυτό που θα περιμένατε από τα Windows εάν είστε χρήστης βαρέως τύπου ή λειτουργείτε σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον.

Windows 8 / 8.1 Enterprise (Για εταιρικές αναπτύξεις μεγάλης κλίμακας)

Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει όλα όσα έχει η Windows 8 Pro, αλλά είναι προσανατολισμένη προς τους επιχειρηματικούς πελάτες με συμφωνίες Software Assurance.

Windows 8 / 8.1 RT (ARM ή WOA)

Το Windows 8 / 8.1 RT (Windows Runtime AKA WinRT) είναι η νεότερη προσθήκη στη λίστα εκδόσεων των Windows. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για συσκευές που βασίζονται σε ARM, όπως tablet και υπολογιστές με τεχνολογία ARM.

Το λειτουργικό σύστημα θα φορτωθεί εκ των προτέρων όπως ένα tablet που λειτουργεί με Android ή iOS και το λειτουργικό του σύστημα είναι προεγκατεστημένο και διαμορφωμένο. Σημαίνει επίσης ότι δεν θα μπορείτε να φορτώσετε RT σε οποιοδήποτε tablet ή άλλη συσκευή της επιλογής σας.

Το ωραίο πράγμα για το Windows RT είναι ότι προσφέρει κρυπτογράφηση σε επίπεδο συσκευής και τη σουίτα Office με βελτιωμένη επαφή ως μέρος του λειτουργικού συστήματος, οπότε δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα αντίγραφο του Office ή να ανησυχείτε για την έκθεση σε δεδομένα.

Σημείωση: Το ARM είναι αρχιτεκτονική επεξεργαστή που χρησιμοποιείται σε συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα , τα tablet και ορισμένοι υπολογιστές. Το WOA αναφέρεται στα Windows σε ARM ή Windows 8 RT που εκτελούνται σε συσκευές βασισμένες σε ARM.

Το μειονέκτημα είναι ότι το Windows RT εκτελεί μια hobbled έκδοση της επιφάνειας εργασίας που μπορεί να εκτελέσει μόνο τη σουίτα του Office και τον Internet Explorer. Αν με ρωτήσετε, συμπεριλαμβανομένης της επιφάνειας εργασίας είναι πραγματικά αυτό που σκότωσε τα Windows RT από την εμφάνιση των desktop προσδοκίες στο μυαλό των χρηστών που ποτέ δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν πλήρως.

Μπορώ να αναβαθμίσω στα Windows 8;

Τα Windows 8 / 8.1 μπορούν να εγκατασταθούν ως αναβάθμιση από τα Windows 7 Starter, Home Basic και Home Premium. Οι χρήστες που επιθυμούν να κάνουν αναβάθμιση σε 8 Pro θα πρέπει να έχουν Windows 7 Professional ή Windows 7 Ultimate.

Εάν εκτελείτε τα Windows Vista ή XP, πιθανότατα χρειάζεστε έναν νέο υπολογιστή ούτως ή άλλως. Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει το σωστό υλικό, θα πρέπει να αγοράσετε την πλήρη έκδοση των Windows 8 για αναβάθμιση. Η Microsoft έχει ήδη προχωρήσει στα Windows 10, κάτι που μάλλον είναι καλύτερη επιλογή από τα Windows 8.1. Ειδικά επειδή μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση από τα Windows 7 στα Windows 10 δωρεάν μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Ιουνίου του 2016. Αν επιμείνετε στη μετάβαση στα Windows 8.1, ωστόσο, μπορείτε να πάρετε ένα αντίγραφο online για περίπου $ 100.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανάλυση χαρακτηριστικών μεταξύ των εκδόσεων, φροντίστε να κατευθυνθείτε στο Blog της Microsoft για έναν πίνακα που περιγράφει όλες τις βασικές διαφορές χαρακτηριστικών μεταξύ των εκδόσεων.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul .