Πώς να διορθώσετε το "PXE-E61: Αποτυχία δοκιμής μέσων, Ελέγξτε το καλώδιο" Error

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για το σφάλμα PXE-E61

Τα σφάλματα PXE-E61 σχετίζονται με το περιβάλλον Preboot eXecution Environment (PXE) που υποστηρίζεται από ορισμένες μητρικές πλακέτες . Το PXE είναι μια ειδική λειτουργία εκκίνησης που επιτρέπει στον υπολογιστή να αναζητά και να φορτώνει ένα bootable λειτουργικό σύστημα μέσω του δικτύου αντί για έναν τοπικό σκληρό δίσκο .

Είναι σύνηθες να βλέπετε ένα μήνυμα σφάλματος PXE-E61 σε έναν υπολογιστή που προσπαθεί ακούσια να εκκινήσει σε μια συσκευή δικτύου όταν δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Αυτό προκαλείται συχνά από μια εσφαλμένη ρύθμιση στο BIOS, αλλά μπορεί να προκληθεί από έναν αποτυχημένο σκληρό δίσκο.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που σχετίζονται με το PXE:

PXE-E61: Αποτυχία δοκιμής πολυμέσων, έλεγχος καλωδίου PXE-M0F: Έξοδος από Intel PXE ROM. PXE-M0F: Έξοδος από τον πράκτορα εκκίνησης της Intel. Δεν βρέθηκε συσκευή εκκίνησης. Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για να επανεκκινήσετε το μηχάνημα.

Τα σφάλματα PXE-E61 εμφανίζονται πριν ξεκινήσει ο υπολογιστής, συχνά σε λευκό κείμενο σε μαύρο φόντο και συνήθως με επιπλέον κείμενο εμφανίζεται πάνω από το σφάλμα.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα PXE-E61

  1. Αλλαγή της σειράς εκκίνησης στο BIOS για εκκίνηση από το σκληρό δίσκο αντί του δικτύου. Αυτό θα αναγκάσει το BIOS να ψάξει για ένα λειτουργικό σύστημα εγκατεστημένο σε έναν τοπικό σκληρό δίσκο, που είναι ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι υπολογιστές έχουν ρυθμιστεί.
    1. Σημαντικό: Δοκιμάστε το καλύτερο για να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα. Αλλαγή της σειράς εκκίνησης για να χρησιμοποιήσετε πρώτα τον σκληρό δίσκο θα αποτρέψει τον υπολογιστή από το να προσπαθήσει να εκκινήσει στο δίκτυο και θα πρέπει να αποτρέψει τυχόν μηνύματα σφάλματος που σχετίζονται με PXE.
  2. Αποκτήστε πρόσβαση στο BIOS και βεβαιωθείτε ότι μπορεί να εντοπίσει το σκληρό δίσκο. Ενδέχεται να δείτε το σφάλμα PXE-E61 εάν ο υπολογιστής επιχειρήσει να εκκινήσει σε σκληρό δίσκο που δεν λειτουργεί ή έχει αποσυνδεθεί.
    1. Βρείτε το μενού εκκίνησης και βεβαιωθείτε ότι η οθόνη εντολής εκκίνησης δίσκου (ή κάτι παρόμοιο όνομα) εμφανίζει έναν σκληρό δίσκο και δεν διαβάζει το "No Boot Drive." Εάν το BIOS δεν ανιχνεύσει έναν σκληρό δίσκο, κλείστε τον υπολογιστή, ανοίξτε το περίπτωση υπολογιστή (εάν βρίσκεστε σε επιφάνεια εργασίας) και βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια HDD είναι σωστά συνδεδεμένα.
    2. Σημείωση: Εάν τα καλώδια είναι καλά συνδεδεμένα και ο σκληρός δίσκος εξακολουθεί να μην εντοπίζεται, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το σκληρό δίσκο . Πριν κάνετε, βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά νεκρό χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα δοκιμής σκληρού δίσκου (αν δεν λειτουργεί, τότε αυτά τα προγράμματα δεν θα βρουν το σκληρό δίσκο).
  1. Αν προσπαθείτε να εκκινήσετε από μια συσκευή USB όπως έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο , βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι πραγματικά bootable. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, το BIOS θα αναζητήσει μια διαφορετική συσκευή για εκκίνηση από και ίσως προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το δίκτυο, ρίχνοντας έτσι το σφάλμα PXE-E61.
    1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα όπως το Rufus για να δημιουργήσετε μια συσκευή εκκίνησης USB . Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εγγραφής ενός αρχείου ISO σε μια μονάδα USB, αν χρειάζεστε βοήθεια για αυτό.
    2. Ελέγξτε επίσης ότι η σειρά εκκίνησης έχει ρυθμιστεί για εκκίνηση από το USB, ότι η συσκευή είναι πλήρως συνδεδεμένη και ότι δεν φέρει ευθύνη η θύρα USB - προσπαθήστε να μετακινήσετε τη συσκευή σε διαφορετική θύρα USB αν δεν είστε βέβαιοι.
  2. Εισαγάγετε το BIOS και απενεργοποιήστε το PXE αν δεν θέλετε πραγματικά να το χρησιμοποιήσετε. Θα πρέπει να ονομάζεται Boot to Network ή Ethernet και συνήθως βρίσκεται στο μενού Boot .
  3. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το PXE για εκκίνηση σε μια συσκευή δικτύου, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο δικτύου είναι πλήρως συνδεδεμένο. Εάν δεν υπάρχει σταθερή σύνδεση, τότε το PXE δεν θα είναι σε θέση να επικοινωνήσει μέσω του δικτύου και θα παράγει το σφάλμα PXE-E61.
    1. Αντικαταστήστε το καλώδιο με ένα γνωστό καλό αν υποψιάζεστε ότι έχει πάει άσχημα.
  1. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης καρτών δικτύου για να διορθώσετε το σφάλμα PXE-E61. Ένας ξεπερασμένος, ελλιπής ή κατεστραμμένος οδηγός μπορεί να αποτρέψει τον υπολογιστή από την πρόσβαση στο δίκτυο, πράγμα που με τη σειρά του εμποδίζει το PXE να λειτουργεί σωστά.
    1. Σημείωση: Επειδή κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι δυνατή η εκκίνηση στον υπολογιστή σας για την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης δικτύου, επιχειρήστε να ξεκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία ή να αλλάξετε τη σειρά εκκίνησης για να χρησιμοποιήσετε πρώτα τον τοπικό σκληρό δίσκο. Μετά την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης καρτών δικτύου, δοκιμάστε εκ νέου την εκκίνηση από το δίκτυο.
  2. Εκκαθάριση CMOS για επαναφορά του BIOS. Εάν το σφάλμα PXE-E61 οφείλεται σε μια εσφαλμένη ρύθμιση του BIOS, επαναφέρετε το BIOS στις προεπιλεγμένες επιλογές του, ελπίζουμε να ξεκαθαρίσετε το σφάλμα.