Καλύτερος τεχνικός οδικών ταξιδιών

Εξοπλισμός που απλά δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς το επόμενο οδικό ταξίδι

Το οδικό ταξίδι είναι ένας θεσμός που έχει πάνω από 100 χρόνια και μερικές φορές οργάνωσης για μια περιπέτεια είναι σχεδόν τόσο διασκεδαστικό όσο το ίδιο το γεγονός. Από την ψυχαγωγία πολυμέσων έως τα απαραίτητα αξεσουάρ ασφαλείας, εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα κομμάτια του εξοπλισμού αυτοκινήτων τεχνολογίας για οδικές εκδρομές.

01 από 11

Νέα κύρια μονάδα

Η σειρά GS της Sony MEXGS810BH φέρνει στο τραπέζι το ραδιόφωνο HD, το SiriusXM, το Bluetooth και άλλες δυνατότητες. Φωτογραφία ευγένεια Sony

Δεν υπάρχει οδικός γύρος χωρίς πλήρες ηχητικό σήμα και η παλιά μονάδα μπορεί να είναι απροετοίμαστα απροετοίμαστη για να σας κρατήσει διασκεδαστική, καθώς τρώτε πάνω από ένα μίλι από το πεζοδρόμιο. Μια πλήρης επισκευή του ηχητικού σας συστήματος μπορεί να μην είναι στις κάρτες, αλλά ο καλός ήχος ξεκινάει με μια μεγάλη μονάδα κεφαλής.

Εάν ταξιδεύετε σε ένα μακρινό οδικό ταξίδι, ίσως θέλετε να κάνετε αναβάθμιση σε μονάδα δορυφορικού ραδιοφώνου . Ή μπορείτε απλά να αγοράσετε έναν αρθρωτό δέκτη. Είναι πολύ πιο εύκολο από το να κάψετε εκατοντάδες CD και θα μπορείτε να ακούσετε τους ίδιους σταθμούς όπου κι αν σας ταξιδεύει ο δρόμος.

Ορισμένες μονάδες κεφαλής, όπως η σειρά GS της MEXGS810BH της Sony που απεικονίζονται στα αριστερά, σας επιτρέπουν να προσθέσετε Bluetooth, ραδιόφωνο HD και δορυφορικό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητό σας ταυτόχρονα. Περισσότερο "

02 από 11

Κεφαλίδα βίντεο

Φωτογραφία © James Cridland
Αν έχετε επιβάτες να διασκεδάσουν, μια μονάδα κεφαλίδας βίντεο θα τους κρατήσει από την αδιάκοπη ερώτημα αν είστε ακόμα εκεί. Αυτές οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για να είναι τιμές ακριβώς από τους περισσότερους προϋπολογισμούς, αλλά υπάρχουν πολλές προσιτές μονάδες κεφάλι βίντεο αυτές τις μέρες, αν είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε λίγο σχετικά με τα χαρακτηριστικά.

03 από 11

Βοηθητικές οθόνες LCD

Οι οθόνες Pyle PL71HB έχουν πολλαπλές εισόδους, ανεξάρτητα τηλεχειριστήρια και πομπούς IR για ακουστικά. Η εικόνα προσφέρθηκε από την PriceGrabber
Πολλές μονάδες κεφαλής βίντεο έχουν βοηθητικές εξόδους, επομένως μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από αυτές. Οι βοηθητικές οθόνες LCD μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν οπουδήποτε, αλλά μία από τις πιο βολικές επιλογές είναι να αγοράσετε προσκέφαλα αντικατάστασης που έχουν ενσωματωμένες οθόνες. Οι οθόνες μπορούν να συνδεθούν στη μονάδα κεφαλής, αλλά μπορείτε επίσης να τις συνδέσετε σε ένα σύστημα βιντεοπαιχνιδιών, σε εξωτερικό DVD player ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή βίντεο. Περισσότερο "

04 από 11

Εξωτερικοί αναπαραγωγείς DVD

Το PD7012 της Philips προσφέρει ψυχαγωγία διπλής οθόνης για τους επιβάτες σας. Η εικόνα προσφέρθηκε από την Pricegrabber
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να αποσυναρμολογήσετε την κεντρική μονάδα, μπορείτε ακόμα να παρέχετε DVD ψυχαγωγία στους επιβάτες σας. Οι εξωτερικοί δίσκοι DVD που είναι τοποθετημένοι σε οροφή έχουν συχνά αναδιπλούμενους πίνακες LCD που μπορούν να προβληθούν από όλους στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ή του SUV. Μπορείτε επίσης να βρείτε combo DVD / LCD μονάδες που είναι ενσωματωμένες σε προσκέφαλα αντικατάστασης και μονάδες που μπορούν να προσδεθούν στα υπάρχοντα προσκέφαλα σας.

05 από 11

Μονάδα GPS

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πάτε εκεί που πρέπει να πάτε. Φωτογραφία © Jimmy Joe

Υπάρχει ένα είδος σπλαχνικής ευχαρίστησης στην εκπόνηση ενός χάρτη και την εκπόνηση μιας πορείας, αλλά ο παράγοντας καινοτομίας φεύγει πολύ γρήγορα όταν επιταχύνετε τον αυτοκινητόδρομο και πρέπει να κοιτάξετε κάτι. Εάν το αυτοκίνητό σας δεν έφερε ενσωματωμένη μονάδα πλοήγησης GPS , ορισμένες μονάδες κεφαλής αντικατάστασης περιλαμβάνουν αυτήν την επιλογή.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλές δομοστοιχειωτές συσκευές GPS που μπορείτε απλά να αρπάξετε και να πάρετε μαζί σας σε οποιοδήποτε όχημα. Πολλές συσκευές GPS περιλαμβάνουν ακόμη και σημεία ενδιαφέροντος όπως βενζινάδικα, εστιατόρια και καταλύματα.

06 από 11

Βαλβίδα ψύξης

Οι ψύκτες βλάστησης που τοποθετούνται σε παράθυρα μπορεί να είναι κάτι παρελθόν, αλλά το εύχρηστο ψυγείο είναι μια ωραία, φορητή επιλογή αν θέλετε να αφήσετε το AC off σε ένα μακρινό ταξίδι. Η εικόνα προσφέρθηκε από την PriceGrabber

Η τιμή του φυσικού αερίου είναι αρκετή για να δώσει σε κάποιον παύση όταν φτάνει για τους ελέγχους κλιματισμού, αλλά δεν υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές. Η κυλίνδρωση του παραθύρου προς τα κάτω δεν κάνει πάντα το τέχνασμα και οι μέρες των ψυγείων των βαλβίδων που έχουν τοποθετηθεί στο παράθυρο είναι πολύ μακριά. Εάν μπορείτε να βρείτε ένα vintage ψυγείο βάλτο, ίσως είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να δροσιστείτε σε ένα καυτό, καλοκαιρινό οδικό ταξίδι.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε μια φορητή μονάδα. Οι ψύκτες εξατμιστήρων που λειτουργούν με μπαταρία δεν είναι τόσο ισχυροί όσο οι παλιοί ψύκτες βρύσης, αλλά είναι πολύ πιο φορητοί. Περισσότερο "

07 από 11

Ψυγείο ποτών

Ένα πάγκο πάγου μπορεί να κρατήσει τα ποτά σας δροσερά σε ένα μεγάλο ταξίδι δρόμου, αλλά ένα ψυγείο 12 volt το κάνει χωρίς το χάος. Φωτογραφία © Jim Reynolds
Όταν η άσφαλτος φαίνεται να λιώνει γύρω από το αυτοκίνητό σας, τίποτα δεν χτυπά το σημείο σαν ένα παγωμένο ποτό. Ένα ψυγείο 12 volt μπορεί να διατηρήσει το νερό, τα σνακ και τα σνακ δροσερά ενώ είστε στο δρόμο. Μια στήλη πάγου θα κάνει επίσης το τέχνασμα, αλλά στη συνέχεια κολλάτε ντάμπινγκ και ξαναγεμίζετε κάθε φορά που λιώνει ο πάγος. Περισσότερο "

08 από 11

Διανομέας ισχύος

Με τον τεράστιο αριθμό των φορητών συσκευών που ταξιδεύουμε γύρω από αυτές τις μέρες, μπορεί να είναι μια πρόκληση να κρατηθούν όλοι φορτισμένοι στο δρόμο. Φωτογραφία © Justin Hall

Εάν διαθέτετε περισσότερα εξαρτήματα 12 volt από τα σημεία πώλησης, ένας διαιρούμενος δύναμης θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε το GPS και το τηλέφωνό σας συνδεδεμένο, ενώ τα παιδιά χρεώνουν τις συσκευές αναπαραγωγής DVD και τα συστήματα παιχνιδιών. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν επιβαρύνετε υπερβολικά το κύκλωμα με υπερβολικά μεγάλο φορτίο ρεύματος.

Εκτός από τη διάσπαση μιας υποδοχής αναπτήρα τσιγάρων σε αρκετές υποδοχές εξαρτημάτων 12 volt, μερικοί διαχωριστές περιλαμβάνουν επίσης έναν ή περισσότερους τροφοδοτούμενους συνδέσμους USB που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την άμεση τροφοδοσία κινητών τηλεφώνων, tablet και άλλων συσκευών. Περισσότερο "

09 από 11

Μετατροπέας ισχύος

Οι μετατροπείς μπορούν να τροφοδοτήσουν συσκευές που κανονικά θα έπρεπε να συνδέονται στον τοίχο στο σπίτι. Φωτογραφία ευγένεια BESTEK

Οι μετατροπείς ισχύος είναι απαραίτητοι εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κινούμενο με εναλλασσόμενο ρεύμα εργαλείο στο δρόμο, αλλά έρχονται σε διαφορετικές διαμορφώσεις. Μερικά από αυτά είναι ασφαλή για χρήση με ευαίσθητα ηλεκτρονικά και άλλα δεν παίζουν ωραία με ορισμένες συσκευές.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα σε μοντέλα που συνδέονται στον αναπτήρα και άλλα που πρέπει να συνδεθούν απευθείας στο ηλεκτρικό σύστημα. Θα χρειαστεί να πάτε με τον τελευταίο εάν έχετε οποιεσδήποτε σοβαρές ανάγκες σε ενέργεια, αλλά προσέξτε να μην επιβαρύνετε τον εναλλάκτη σας.

Μερικοί μετατροπείς, όπως το μοντέλο BESTEK που απεικονίζεται στα αριστερά, περιλαμβάνουν τόσο τις συνδέσεις αναπτήρα όσο και τις μπαταρίες και επίσης παρέχουν τη δυνατότητα σύνδεσης καλωδίων USB σε συσκευές όπως τα τηλέφωνα και τα tablet. Περισσότερο "

10 από 11

Πλαίσιο άλμα

Εάν βρεθείτε ποτέ στη μέση του πουθενά με μια νεκρή μπαταρία, ένα πλήρως φορτισμένο κιβώτιο άλματος θα έρθει πραγματικά χρήσιμο. Ορισμένες από αυτές τις συσκευές μπορούν να τροφοδοτήσουν ακόμα και τα ηλεκτρονικά σας εργαλεία. Φωτογραφία © Samuel M. Livingston

Όταν το πρόβλημα χτυπά στο δρόμο, η βοήθεια είναι συνήθως απλά ένα τηλεφώνημα μακριά. Ωστόσο, ποτέ δεν πονάει να προετοιμαστεί. Το κινητό σας μπορεί να πάει νεκρό, ή να βρεθείτε σε μια περιοχή χωρίς υπηρεσία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα είστε πολύ χαρούμενοι που αποφασίσατε να συσκευάσετε ένα κιβώτιο άλματος.

Ορισμένα κιβώτια άλματος περιλαμβάνουν μόνο μια μπαταρία γεμάτη γέλη και καλώδια βραχυκυκλωτήρα, ενώ άλλα μοντέλα περιλαμβάνουν φώτα, ραδιόφωνα, σειρήνες και αντλίες ελαστικών, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών. Μπορείτε ακόμη να βρείτε κιβώτια άλματος που περιλαμβάνουν ενσωματωμένους μετατροπείς, οι οποίοι σας επιτρέπουν να συνδέσετε τις συσκευές AC σας. Περισσότερο "

11 από 11

Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών

Ορισμένα συστήματα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών OEM εμφανίζουν την πίεση για κάθε ελαστικό στην παύλα. Φωτογραφία © AJ Batac
Τίποτα δεν μπορεί να φέρει ένα οδικό ταξίδι σε ένα σκασμένο σταμάτημα σαν ένα ελαστικό, και γι 'αυτό ένα σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών μπορεί να είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της τεχνολογίας οδικών ταξιδιών που αγοράζετε ποτέ. Αυτά τα συστήματα περιλαμβάνουν αισθητήρα και πομπό για κάθε ελαστικό, ώστε να παραμείνετε ενημερωμένοι για την πίεση σε όλα τα ελαστικά σας. Εάν η πίεση πέσει, θα είστε σε θέση να αναλάβετε δράση πριν μπείτε σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Περισσότερο "