Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία GPS με τον προσωπικό σας υπολογιστή

Προσθέστε ένα δέκτη GPS στον υπολογιστή σας για να επεκτείνετε τις δυνατότητές του

Τα περισσότερα smartphones διαθέτουν δυνατότητα GPS τώρα, αλλά λίγοι προσωπικοί υπολογιστές ή φορητοί υπολογιστές είναι. Είναι σχετικά εύκολο να προσθέσετε τεχνολογία GPS στον υπολογιστή σας με δέκτη GPS. Μόλις το κάνετε, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον υπολογιστή σας και το GPS.

01 από 04

Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας για να ενημερώσετε το GPS Maps

Διατηρήστε τους χάρτες σας και άλλα δεδομένα στο GPS σας ενημερωμένα. Οι πιο εξειδικευμένες συσκευές GPS διαθέτουν σύνδεση USB. Με αυτό, μπορείτε να κατεβάσετε τον πιο πρόσφατο χάρτη πορείας και άλλα δεδομένα όπως απαιτείται. Πολλοί κατασκευαστές σας επιτρέπουν να αγοράσετε, να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε συμπληρωματικούς χάρτες που υπερβαίνουν τους βασικούς χάρτες που συνοδεύουν τη συσκευή σας.

02 από 04

Σχεδίαση διαδρομών, ανάλυση δεδομένων και διατήρηση ενός αρχείου καταγραφής

Σχεδιάστε τις διαδρομές πριν αναχωρήσετε και, στη συνέχεια, κάντε λήψη και αναλύστε τα δεδομένα ταξιδιού κατά την επιστροφή. Οι δέκτες GPS μπορούν να έρθουν με λογισμικό χαρτογράφησης που σας επιτρέπει να σχεδιάσετε μια διαδρομή στον προσωπικό σας υπολογιστή προτού αναχωρήσετε και, στη συνέχεια, να την μεταφέρετε στη συσκευή GPS. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ημερήσια πεζοπορία ή backpacking όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με λεπτομερείς συμπληρωματικούς τοπογραφικούς χάρτες.

Όταν επιστρέφετε από ταξίδι ή προπόνηση, μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα ταξιδιού σας στο λογισμικό χαρτογράφησης του υπολογιστή σας για να αναλύσετε και να γράψετε τα δεδομένα. Η αποθήκευση και η ανάλυση των δεδομένων προπόνησης και η δημιουργία ενός ψηφιακού ημερολογίου κατάρτισης υψηλής τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους αθλητές.

03 του 04

Χρησιμοποιήστε το φορητό υπολογιστή σας ως συσκευή GPS

Χρησιμοποιήστε τον φορητό σας υπολογιστή ως πλοηγό GPS . Αγοράστε ένα δέκτη GPS για συγκεκριμένο φορητό υπολογιστή και συνδέστε τον με το φορητό υπολογιστή σας μέσω USB ή ασύρματης σύνδεσης Bluetooth. Οι φορητές συσκευές και το λογισμικό GPS είναι προσιτές και εύχρηστες.

04 του 04

Δοκιμάστε τις βελτιωμένες υπηρεσίες GPS

Χρησιμοποιήστε τον προσωπικό υπολογιστή σας με υπηρεσίες online που έχουν βελτιωθεί με GPS. Οι περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες ψηφιακής φωτογραφίας σάς επιτρέπουν να επισυνάψετε δεδομένα θέσης GPS στις φωτογραφίες σας. Αυτές οι φωτογραφίες είναι κλειδωμένες σε έναν χάρτη, δημιουργώντας γκαλερί φωτογραφιών βάσει τοποθεσίας.

Ένας άλλος τύπος ηλεκτρονικής υπηρεσίας σάς επιτρέπει να ανεβάσετε το δρομολόγιο και άλλα δεδομένα, όπως ανύψωση ή καρδιακό ρυθμό από το GPS σας, και να το μοιραστείτε με φίλους, προπονητή ή με τον κόσμο. Τοποθεσίες όπως το Garmin Connect σάς βοηθούν να διαχειριστείτε και να εμφανίσετε δεδομένα διαδρομής και εκπαίδευσης.