Φορητός υπολογιστής 15,6 "Samsung Series 3 NP305E5A-A07US

Οι φορητοί υπολογιστές της σειράς 3 της Samsung δεν παράγονται πλέον από την εταιρεία υπέρ των Chromebook χαμηλού κόστους και των φορητών υπολογιστών τελευταίας τεχνολογίας. Αν ψάχνετε για ένα νέο σύστημα φορητών υπολογιστών χαμηλού κόστους, ελέγξτε τα Best Laptops Under $ 500 για επιλογές που θα πρέπει να είναι ακόμα διαθέσιμες.

Η κατώτατη γραμμή

24 Οκτωβρίου 2012 - Η Samsung μπορεί να έχει κάνει μια πιο προσιτή έκδοση του φορητού υπολογιστή της σειράς 3 μεταβαίνοντας στην πλατφόρμα AMD Fusion για το NP305E5A αλλά δεν έκανε αρκετές βελτιώσεις για να συμβαδίσει με άλλες διαθέσιμες επιλογές. Τα λίγα πράγματα που πηγαίνουν για αυτό, συμπεριλαμβανομένου ενός καλύτερου πλην του μέσου πληκτρολογίου και trackpad και της σύνδεσης Bluetooth. Πέρα από αυτό, έχει λιγότερο χώρο αποθήκευσης, δεν USB3.0 και ότι ακόμα πολύ φθηνό πλαστικό αισθάνονται ότι απλά δεν στοιβάζονται καλά σε σύγκριση με άλλους φορητούς υπολογιστές στο ίδιο σημείο τιμών.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - Samsung Σειρά 3 NP305E5A-A07US

24 Οκτωβρίου 2012 - Το Samsung NP305E5A-A07US είναι ουσιαστικά ο ίδιος φορητός υπολογιστής Series 3 που η Samsung είχε στην αγορά για αρκετό καιρό, αλλά χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα AMD Fusion αντί της Intel. Υπάρχουν μερικές δευτερεύουσες αλλαγές στο εξωτερικό, όπως ένα εξωτερικό μπλε ασημί, αναμεμειγμένο με μαύρο, σε αντίθεση με το συμπαγές μαύρο σχέδιο του Series 3 NP300V5A . Ακόμα αισθάνεται σαν πολύ φθηνό πλαστικό που είναι λίγο απογοητευτικό. Το πληκτρολόγιο παραμένει αμετάβλητο με τον άνετο και ακριβή απομονωμένο σχεδιασμό του που διαθέτει αριθμητικό πληκτρολόγιο. Διατηρεί επίσης ένα από τα μεγαλύτερα trackpads για φορητό υπολογιστή 15 ιντσών.

Για την καρδιά του συστήματος, χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή τετραπλού πυρήνα AMD Fusion A6-3420M, ο οποίος έχει περισσότερους πυρήνες από την πλειοψηφία των συστημάτων που βασίζονται στην Intel Pentium και ανταγωνίζεται με την τιμή κάτω από $ 500. Ο συνδυασμός με τον επεξεργαστή είναι 4GB μνήμης DDR3. Ο συνδυασμός αυτών των δύο δίνει μια ομαλή συνολική εμπειρία με τα Windows και παρέχει επαρκή απόδοση για τους περισσότερους χρήστες. Οι επιπλέον πυρήνες μπορούν να ωφελήσουν όσους τρέχουν ένα δίκαιο αριθμό εφαρμογών ταυτόχρονα, αλλά θα συνιστούσε τη βελτίωση της απόδοσης με την αναβάθμιση της μνήμης σε 8GB. Από την άλλη πλευρά, η απόδοση για όσους χρησιμοποιούν μόνο μία εφαρμογή τη φορά θα είναι ακόμα πιο αργή από ό, τι μπορούν να επιτύχουν οι πλατφόρμες της Intel.

Η αποθήκευση είναι μια από τις πιο αδύναμες πτυχές του Samsung NP305E5A. Για αποθήκευση, έρχεται με σκληρό δίσκο 320GB που είναι αισθητά μικρότερος από τον τυπικό δίσκο 500GB που βρίσκεται σε αυτό το σημείο τιμών. Τώρα, αυτό δεν είναι κατ 'ανάγκη ένα πρόβλημα, καθώς μπορεί κανείς να το συμπληρώσει με εξωτερική αποθήκευση, αλλά αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα για το φορητό υπολογιστή. Ενώ διαθέτει τρεις θύρες USB, καμία από αυτές δεν χρησιμοποιεί τη νέα προδιαγραφή USB 3.0 για να εκμεταλλευτεί την εξωτερική αποθήκευση υψηλής ταχύτητας. Ένας κανονικός καυστήρας DVD διπλού στρώματος περιλαμβάνεται για την αναπαραγωγή και την εγγραφή μέσων CD ή DVD.

Ενώ η αποθήκευση μπορεί να είναι λίγο χειρότερη, τα γραφικά όντως ταιριάζουν καλύτερα με το NP305E5A. Χρησιμοποιεί τον ίδιο πίνακα 15,6 ιντσών όπως και πολλοί άλλοι φορητοί υπολογιστές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία TN και διαθέτουν εγγενή ανάλυση 1366x768. Το χρώμα και η φωτεινότητα είναι αξιοπρεπείς, αλλά η γυαλιστερή επίστρωση καθιστά δύσκολη τη χρήση σε εξωτερικούς χώρους ή σε ορισμένους φωτισμούς λόγω ανακλάσεων και λαμπερότητας. Αυτό που είναι διαφορετικό είναι τα γραφικά AMD Radeon HD 6520G που είναι ενσωματωμένα στον επεξεργαστή A6. Αυτό το δίνει μια καλύτερη απόδοση 3D που τουλάχιστον επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί με μερικά παιχνίδια PC σε χαμηλότερη ανάλυση και επίπεδα λεπτομέρειας με τις λύσεις της Intel να μην φτάνουν. Επιπλέον, ο επεξεργαστής επιτρέπει μεγαλύτερη εμβέλεια επιτάχυνσης μη τρισδιάστατων εφαρμογών, γεγονός που το καθιστά χρήσιμο για όσους μπορούν να κάνουν κάτι σαν το Photoshop.

Το Samsung NP305E5A χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία έξι κυψελών με τα άλλα μοντέλα της σειράς 3 με βαθμολογία χωρητικότητας 4400mAH. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των περισσότερων φορητών υπολογιστών 15 ιντσών, ανεξάρτητα από το εύρος τιμών. Κατά τη δοκιμή αναπαραγωγής ψηφιακού βίντεο, αυτό οδηγεί σε λίγο λιγότερο από τρεισήμισι ώρες αναπαραγωγής πριν μεταβεί σε κατάσταση αναμονής. Αυτό είναι αρκετά χαρακτηριστικό των περισσότερων φορητών υπολογιστών σε αυτήν την τιμή, αλλά δεν επαρκεί για το τι μπορεί να επιτύχει το HP Envy Sleekbook 6 για πάνω από πέντε ώρες και το Dell Inspiron 15R που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερα.

Η τιμολόγηση του Samsung NP305E5A-A07US κυμαίνεται από περίπου $ 450 έως $ 500 που το βάζει στο χαμηλότερο τμήμα της τιμής και σίγουρα πιο προσιτό από τον φορητό υπολογιστή της σειράς 3 Intel. Από την άποψη του ανταγωνισμού, υπάρχουν ορισμένες επιλογές χαμηλού κόστους, συμπεριλαμβανομένων των ASUS X54C-RB93 , Dell Inspiron 15 , HP Pavilion g6 και Toshiba Satellite C855. Ο φορητός υπολογιστής ASUS είναι πιο οικονομικός και έχει μεγαλύτερη απόδοση αλλά έχει μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η επιλογή της Dell είναι πολύ συγκρίσιμη με έναν μεγαλύτερο σκληρό δίσκο, αλλά παρόμοιοι περιορισμοί στις θύρες επέκτασης. Η HP έχει διπλάσιο χώρο αποθήκευσης ενώ χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα AMD αλλά στερείται αριθμητικού πληκτρολογίου. Τέλος, η Toshiba είναι πιο προσιτή και έρχεται με μια θύρα USB 3.0 αλλά διαθέτει ένα dual core Pentium.