Τι είναι ένα αρχείο BRSTM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία BRSTM

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου BRSTM είναι ένα αρχείο BRSTM Audio Stream που χρησιμοποιείται σε ορισμένα παιχνίδια Nintendo Wii και GameCube. Το αρχείο συνήθως περιέχει δεδομένα ήχου για ηχητικά εφέ ή μουσική υποβάθρου που παίζονται σε όλο το παιχνίδι.

Δεν μπορείτε να ανοίξετε μόνο αρχεία BRSTM σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας τα παρακάτω προγράμματα, αλλά και να δημιουργήσετε τα δικά σας αρχεία BRSTM από υπάρχοντα δεδομένα ήχου.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις τεχνικές πτυχές αυτής της μορφής ήχου στο WiiBrew.

Σημείωση: Μια παρόμοια μορφή ήχου, BCSTM, χρησιμοποιείται στο Nintendo 3DS για τον ίδιο σκοπό. Το BFSTM είναι ένα άλλο αρχείο με παρόμοια επέκταση γραμματοσειράς που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση δεδομένων ήχου, αλλά χρησιμεύει ως ενημερωμένη έκδοση της μορφής BRSTM.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο BRSTM

Τα αρχεία BRSTM (και BFSTM) μπορούν να αναπαραχθούν σε έναν υπολογιστή με το δωρεάν πρόγραμμα VLC, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μενού File> Open File ... για να το ανοίξετε, αφού το πρόγραμμα δεν αναγνωρίζει εγγενώς το αρχείο ως υποστηριζόμενο μορφή. Στη συνέχεια, φροντίστε να αλλάξετε τις παραμέτρους αναζήτησης για να αναζητήσετε "Όλα τα αρχεία" αντί για τους τυπικούς τύπους αρχείων πολυμέσων που ανοίγει το VLC.

Το BrawlBox είναι ένα άλλο πρόγραμμα που μπορεί να ανοίξει αρχεία BRSTM. Αυτό το πρόγραμμα είναι εντελώς φορητό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε. Ανάλογα με την έκδοση του λογισμικού, η εφαρμογή BrawlBox.exe που πρέπει να ανοίξετε ενδέχεται να βρίσκεται στο φάκελο \ BrawlBox \ bin \ Debug \ .

Σημείωση: Εάν τα αρχεία BrawlBox μεταφορτώνονται σε μορφή αρχειοθήκης, όπως ένα αρχείο RAR ή 7Z , θα πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσετε το 7-Zip για να το ανοίξετε.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο BRSTM, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία BRSTM, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο BRSTM

Το πρόγραμμα BrawlBox που συνδέσαμε παραπάνω μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο BRSTM σε ένα αρχείο ήχου WAV μέσω του μενού Επεξεργασία> Εξαγωγή . Στην ενότητα "Αποθήκευση ως τύπος:" του παραθύρου "Αποθήκευση ως", βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή Μη συμπιεσμένο PCM (* .wav) .

Αν δεν θέλετε το αρχείο BRSTM να παραμείνει στη μορφή WAV, μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα ήχου για να μετατρέψετε το αρχείο WAV σε άλλο μορφότυπο ήχου όπως το MP3 . Για μια γρήγορη μετατροπή, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε έναν online μετατροπέα όπως FileZigZag ή Zamzar .

Ένα άλλο δωρεάν και φορητό εργαλείο που ονομάζεται Custom Brawl Song Maker (BCSM) μπορεί να κάνει το αντίθετο. Μπορεί να μετατρέψει τα αρχεία ήχου WAV, FLAC , MP3 και OGG στη μορφή BRSTM. Όταν ολοκληρωθεί, το αρχείο BRSTM θα αποθηκευτεί στον κατάλογο εγκατάστασης του προγράμματος και θα καλείται out.brstm .

Σημείωση: Η εφαρμογή BCSM έρχεται σε αρχείο αρχείου ZIP , οπότε αφού εξαγάγετε τα αρχεία, απλά ανοίξτε το αρχείο BCSM-GUI.exe για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία BRSTM

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου BRSTM και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.