Μάθετε πώς να εφαρμόζετε τη απόχρωση σεπών στο Adobe Photoshop

Ένας τόνος σέπια είναι μια κοκκινωπό καφέ μονόχρωμη απόχρωση. Όταν εφαρμόζεται σε μια φωτογραφία, δίνει στην εικόνα μια ζεστή, αντίκα αίσθηση. Η σέπια είναι μια ελληνική λέξη που σημαίνει "σουπιές", ένα μαλακόστρακο μαλάκιο που εκκρίνει ένα σκούρο καφέ μελάνι ή χρωστική ουσία. Το μελάνι που προέρχεται από την έκκριση των σουπιών χρησιμοποιήθηκε ως πρωτόγονο χρωστικό, αν και αντικαταστάθηκε σήμερα από σύγχρονες βαφές.

Στη φωτογραφία, η σέπια αναφέρεται σε μια καφέ απόχρωση η οποία μπορεί να συμβεί σε φωτογραφίες που έχουν υποστεί επεξεργασία με ένα χρυσό λουτρό τόνωσης. Με την πάροδο του χρόνου, η φωτογραφία θα ξεθωριάζει στην κοκκινωπή-καφέ απόχρωση που συνδέουμε με τις σέπια τώρα.

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας Angela έγραψε για να εξηγήσει πώς δημιουργείται μια φωτογραφία με σέπια στο σκοτεινό δωμάτιο: "Οι παραδοσιακές εκτυπώσεις σκούπας αίθουσας με σέπια λευκώνονται και αναπαράγονται σε έναν σέπια για να παράγουν ένα ζεστό, καφέ αποτέλεσμα". Μπορείτε να δώσετε στις σύγχρονες φωτογραφίες σας ένα παλιομοδίτικο αποτέλεσμα εφαρμόζοντας μια απόχρωση σέπια στα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών. Εδώ είναι οι χρωματικές συντεταγμένες για μια τυπική απόχρωση σέπια:

Σεπία Tint Tutorials:

Ενημερώθηκε από τον Tom Green