Δημιουργήστε ένα μη αποδιοτακτικό αποτέλεσμα τόνου σέπια με το GIMP

Εδώ είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να δώσετε στη φωτογραφία σας ένα εφέ σόγιας σέπια με τον ελεύθερο επεξεργαστή φωτογραφιών GIMP. Το καλύτερο από όλα, είναι εντελώς μη καταστρεπτικό, οπότε αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να επιστρέψετε εύκολα στην επεξεργασμένη φωτογραφία. Αυτό το σεμινάριο χρησιμοποιεί το GIMP 2.6. Θα πρέπει να λειτουργήσει σε νεότερες εκδόσεις, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές με τις παλαιότερες εκδόσεις.

01 του 06

Επιλέγοντας ένα χρώμα για τον τόνο Sepia

Επιλέγοντας ένα χρώμα για τον τόνο Sepia.

Ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να εργαστείτε στο GIMP.

Μεταβείτε στο εργαλείο επιλογής χρωμάτων στο κάτω μέρος της εργαλειοθήκης, κάντε κλικ στο δείγμα χρώματος προσκηνίου και επιλέξτε ένα κοκκινωπό-καφέ χρώμα.

Το ακριβές χρώμα δεν είναι σημαντικό. Θα σας δείξω πώς να το προσαρμόσετε σε ένα μεταγενέστερο βήμα.

02 του 06

Προσθήκη νέου επιπέδου για το χρώμα Sepia

Προσθήκη νέου επιπέδου για το χρώμα Sepia.

Μεταβείτε στην παλέτα "Επίπεδα" και κάντε κλικ στο κουμπί Νέο επίπεδο. Στο παράθυρο διαλόγου Νέο επίπεδο, ορίστε τον τύπο πληρώματος στρώματος στο χρώμα προσκηνίου και κάντε κλικ στο κουμπί OK. Το νέο καφέ χρώμα θα καλύψει τη φωτογραφία.

03 του 06

Αλλάξτε τη λειτουργία Blend σε χρώμα

Αλλάξτε τη λειτουργία Blend σε χρώμα.

Στην παλέτα στρώσεων, κάντε κλικ στο βέλος μενού δίπλα στην επιλογή "Λειτουργία: Κανονική" και επιλέξτε Χρώμα ως νέα λειτουργία στρώματος.

04 του 06

Τα αρχικά αποτελέσματα ενδέχεται να χρειαστούν προσαρμογή

Τα αρχικά αποτελέσματα ενδέχεται να χρειαστούν προσαρμογή.

Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το ακριβές αποτέλεσμα τόνου σέπιας που θέλετε, αλλά μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό. Η αρχική φωτογραφία είναι ανέγγιχτη στο παρακάτω επίπεδο αφού εφαρμόσαμε μόνο το χρώμα ως λειτουργία ανάμειξης στρώματος.

05 του 06

Εφαρμόστε μια ρύθμιση Hue-Saturation

Εφαρμόστε μια ρύθμιση Hue-Saturation.

Βεβαιωθείτε ότι το καφέ στρώμα πλήρωσης εξακολουθεί να είναι το επιλεγμένο στρώμα στην παλέτα του στρώματος, στη συνέχεια μεταβείτε στην επιλογή Εργαλεία> Εργαλεία χρώματος> Χρώμα-Κορεσμός. Μετακινήστε τα ρυθμιστικά Hue και Saturation μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με τον τόνο σέπιας. Όπως μπορείτε να δείτε, κάνοντας μεγάλες προσαρμογές στο ρυθμιστικό Hue, μπορείτε να δημιουργήσετε εφέ τόνωσης χρώματος, διαφορετικά από την τόνωση σέπια.

06 του 06

Απενεργοποίηση του αποτελέσματος Sepia

Απενεργοποίηση του αποτελέσματος Sepia.

Για να επιστρέψετε στην αρχική φωτογραφία, απλώς απενεργοποιήστε το εικονίδιο ματιών στην παλέτα στρώσεων δίπλα στο στρώμα πλήρωσης χρώματος.