Τηλεοράσεις 4K UHD Αύξηση της αναφοράς ενεργειακών λογαριασμών σας

Πόσο πράσινο είναι η τηλεόρασή σας;

Με τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας και την υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχώς ζεστά θέματα, οι κατασκευαστές τηλεοράσεων βρεθούν υπό ολοένα και αυξανόμενη πίεση για να παραδώσει την εικόνα και τις ηχητικές τους συγκινήσεις χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια.

Ωστόσο, η άφιξη μιας νέας γενιάς τηλεοράσεων 4K (γνωστών και ως UHD) φαίνεται ότι προκαλεί ορισμένους σοβαρούς οικολογικούς πονοκεφάλους σε αυτούς τους ήδη πυρετωδούς κατασκευαστές, με μια νέα έκθεση που ισχυρίζεται ότι οι τηλεοράσεις 4K χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 30% περισσότερη ισχύ από τις HD .

Παράγοντας αυτό το εκπληκτικό ποσοστό ενάντια στον προβλεπόμενο αριθμό τηλεοράσεων 4K που βρίσκουν το δρόμο τους στα σπίτια των ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του 2016 και θα μπορούσατε να κοιτάτε μια συνδυασμένη αύξηση των λογαριασμών ενέργειας του έθνους πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Η έρευνα

Η ομάδα πίσω από την εντυπωσιακή έκθεση, το Συμβούλιο Άμυνας των Φυσικών Πόρων (NRDC), δεν έχει απλώς απογυμνώσει αυτά τα στοιχεία από το λεπτό αέρα, είναι περιττό να πούμε. Μετρήθηκε η κατανάλωση ενέργειας 21 τηλεοράσεων - εστιάζοντας στο μέγεθος μεγέθους 55 ιντσών, καθώς είναι σήμερα το μεγαλύτερο μέγεθος τηλεόρασης 4K τηλεόρασης - σε μια σειρά κατασκευαστών και σε σημεία τιμών, καθώς και τη λήψη δεδομένων από δημόσιες βάσεις δεδομένων της ενέργειας UHD TV χρήση. Οι εκτιμήσεις του για τον αριθμό των νοικοκυριών που θα έχουν 4Κ τηλεοράσεις, εν τω μεταξύ, βασίζονται στην ανάλυση των πραγματικών πωλήσεων τηλεοπτικών εκπομπών.

Αναφερόμενοι πιο λεπτομερώς στις αιτήσεις των εκθέσεων, πήρε ως αφετηρία το γεγονός ότι υπάρχουν περίπου 300 εκατομμύρια τηλεοράσεις που κυκλοφορούν ήδη στα νοικοκυριά των ΗΠΑ. Στη συνέχεια συνδυάστηκε με τα στοιχεία της κατανάλωσης ενέργειας 4K για να υπολογίσει τι θα συνέβαινε αν υπήρχε εθνική αλλαγή από τηλεοράσεις 36 ιντσών και μεγαλύτερες σε τηλεοράσεις UHD και έφτασε σε επιπλέον 8 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες κατανάλωσης ενέργειας σε εθνικό επίπεδο. Αυτό ισοδυναμεί με τρεις φορές περισσότερη ενέργεια από ό, τι καταναλώνει ολόκληρο το Σαν Φρανσίσκο ετησίως.

Το κόστος της ρύπανσης

Το NRDC υπολόγισε επιπλέον ότι οι επιπλέον 8 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες θα μπορούσαν να καταλήξουν να δημιουργούν περισσότερους από πέντε εκατομμύρια τόνους πρόσθετης ρύπανσης από άνθρακα.

Το κλειδί για τα στοιχεία του NRDC είναι επίσης το γεγονός ότι η μετάβαση σε 4K UHD ψηφίσματα οδηγεί στην πώληση περισσότερων τηλεοράσεων μεγάλης οθόνης. Το ένα τρίτο όλων των τηλεοράσεων που πωλούνται σήμερα είναι προφανώς τουλάχιστον 50 ίντσες σε μέγεθος - και είναι απλό γεγονός ότι οι μεγαλύτερες τηλεοράσεις τείνουν να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις δοκιμές του NRDC, κάποιες τηλεοράσεις μεγάλης οθόνης φαίνονται να καίγονται μέσω περισσότερου ηλεκτρισμού από ένα τυπικό ψυγείο!

Όπως και αν η αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος που προκάλεσε η 4K δεν ήταν αρκετά ενοχλητική, το NRDC επισημαίνει επίσης ότι τα πράγματα είναι πιθανό να επιδεινωθούν με την άφιξη της τεχνολογίας τηλεόρασης υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR).

Το εφέ HDR

Μια πλήρης εξήγηση για το HDR μπορεί να βρεθεί εδώ , αλλά σύντομα η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε βίντεο με μια εκτεταμένη σειρά φωτισμού - κάτι που αναπόφευκτα απαιτεί τη χρήση περισσότερης ισχύος από την τηλεόρασή σας λόγω της πρόσθετης φωτεινότητας που εμπλέκεται.

Οι μετρήσεις του NRDC υποδηλώνουν ότι η παρακολούθηση μιας ταινίας σε HDR καταναλώνει σχεδόν 50% περισσότερη ισχύ από την παρακολούθηση της ίδιας ταινίας σε κανονική δυναμική εμβέλεια.

Σε αυτό το σημείο, αισθάνομαι υποχρεωμένος να εμπλουτίσω και να τονίσω ότι στην πραγματικότητα οι κατασκευαστές τηλεοράσεων έχουν κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια όταν πρόκειται να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας των τηλεοράσεων τους και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γίνουν συνεχείς βελτιώσεις καθώς γίνονται περισσότερο με εμπειρία 4Κ και ιδιαίτερα HDR.

Βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε

Το ίδιο το NRDC επισημαίνει στα τελευταία στάδια της έκθεσής του ότι υπάρχουν ήδη πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν αγοράζετε και χρησιμοποιείτε μια νέα τηλεόραση 4K για να μετριάσετε τις ανησυχίες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας. Οι κύριες συμβουλές που προσφέρονται είναι ότι χρησιμοποιείτε τη λειτουργία αυτόματης φωτεινότητας της τηλεόρασης, όπου η εικόνα προσαρμόζεται ανάλογα με τα επίπεδα φωτισμού στο δωμάτιό σας. ότι ψάχνετε για τηλεοράσεις που έχουν κερδίσει την ετικέτα Energy Star. και αποφεύγετε τους τρόπους γρήγορης εκκίνησης που προσφέρουν ορισμένες τηλεοράσεις.

Ως οπαδός της ποιότητας της τηλεοπτικής εικόνας, έχω ανησυχίες για το πόσο η εμπειρία της AV μας μπορεί να επηρεαστεί από ενεργειακές πιέσεις που φαίνονται λίγο σκληρές δεδομένου του πόσο σκληρά ο κόσμος του AV έχει εργαστεί για να γίνει πιο πράσινος τα τελευταία χρόνια. Αλλά ταυτόχρονα υποθέτω ότι όλοι θέλουμε χαμηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και έναν υγιέστερο πλανήτη, σωστά ;!