Δέκτες Home Cinema Pioneer Elite VSX-42 και VSX-60

Εισαγωγή στους δέκτες Home Cinema Pioneer Elite VSX-42 και VSX-60

Οι πρώτες δύο συμμετοχές της Pioneer στην σειρά Elite Home Theater Receiver για το 2012 είναι οι VSX-42 και VSX-60. Και οι δύο δέκτες ενσωματώνουν μια σειρά χαρακτηριστικών. Εδώ είναι μια ματιά στα χαρακτηριστικά που έχουν κοινό, καθώς και τις διαφορές τους, καθώς και ορισμένα πράγματα που δεν περιλαμβάνουν.

Χαρακτηριστικά ενισχυτή

Ξεκινώντας με τις βασικές αρχές, οι Pioneer VSX-42 και VSX-60 ενσωματώνουν και τον σχεδιασμό ενισχυτή άμεσης ενέργειας της Pioneer, με το VSX-42 ονομασμένο σε 80 watts ανά κανάλι (x7), μετρούμενο με 2 κανάλια που κινούνται από 20 Hz έως 20kHz. ένα THD 0,8% και το VSX-60 ονομασμένο σε 90 watts ανά κανάλι (x7), μετρούμενο με 2 κανάλια που κινούνται από 20Hz έως 20kHz, με THD 0,8%. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σε λειτουργία με όλα τα κανάλια που οδηγούνται, η πραγματική παρατεταμένη ισχύς εξόδου θα είναι χαμηλότερη από ό, τι αναφέρεται εδώ.

Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου

Τα VSX-42 και VSX-60 διαθέτουν αποκωδικοποίηση ήχου για Dolby Digital Plus και TrueHD , DTS-HD Master Audio και λογική Dolby Digital 5.1 / EX / Pro IIx, DTS 5.1 / ES, 96/24, Neo: 6 .

Dolby Prologic IIz

Τα VSX-42 και VSX-60 παρέχουν και την επεξεργασία Dolby Prologic IIz . Το Dolby Prologic IIz προσφέρει τη δυνατότητα προσθήκης δύο ακόμη ηχείων μπροστά που τοποθετούνται πάνω από τα αριστερά και τα δεξιά κεντρικά ηχεία. Αυτή η λειτουργία προσθέτει ένα στοιχείο "κάθετης" ή εναέριας λειτουργίας στην εμπειρία ήχου surround.

Εικονικά ηχεία

Το VSX-60 παρέχει επίσης μια πρόσθετη λειτουργία επεξεργασίας, που αναφέρεται ως Virtual Speakers. Αυτή η λειτουργία επεξεργασίας επεκτείνει το αντιληπτό περιβάλλον ήχο, δίδοντας στον ακροατή την εντύπωση ότι ο ήχος προέρχεται από περιοχές (ύψος, πλάτος, πίσω) του δωματίου, όπου δεν υπάρχουν πραγματικά φυσικά ηχεία.

PQLS

Μια άλλη προσθήκη στην επεξεργασία ήχου που παρέχει η Pioneer στο VSX-60 είναι το PQLS (σύστημα ακριβείας Quartz Lock). Αυτή η λειτουργία παρέχει αναπαραγωγή ψηφιακού ήχου χωρίς jitter (CD, DVD, Blu-ray Discs) από συνδεδεμένους σε HDMI συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray Disc Pioneer που έχουν επίσης τη δυνατότητα PQLS.

Συνδέσεις μεγαφώνων και επιλογές διαμόρφωσης

Το VSX-42 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαμόρφωση 7.1 καναλιών (το VSX-60 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαμόρφωση 7.2 καναλιών) ή σε εγκατάσταση 5.1 καναλιών στο κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού, με ταυτόχρονη λειτουργία 2 καναλιών σε άλλο δωμάτιο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία " B "επιλογή σύνδεσης ηχείων. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε 7.1 ή 7.2 κανάλια στο κεντρικό σας δωμάτιο, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα 2 καναλιών σε ένα επιπλέον δωμάτιο (που αναφέρεται ως Ζώνη 2 ) χρησιμοποιώντας τις έξοδοι προενίσχυσης της Ζώνης 2. Σε αυτή τη ρύθμιση, θα πρέπει να προσθέσετε ενισχυτή (ή ενισχυτές) για να τροφοδοτήσετε τα ηχεία στη Ζώνη 2.

Για την κύρια ζώνη, παρέχονται επιλογές σύνδεσης ηχείων για ένα μπροστινό αριστερό και δεξιό κανάλι ή για ρύθμιση ύψους ένα ηχείο καναλιών κατά τη χρήση του Dolby Pro Logic IIz. Το VSX-60 παρέχει πρόσθετες επιλογές ρύθμισης Bi-Amp και ευρείας ομιλίας. Όταν ρυθμίζετε τη διαμόρφωση των ηχείων, μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων VSX-42 και VSX-60 για να επανατοποθετήσετε τους ενισχυτές για την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στη ρύθμιση των ηχείων σας.

Είσοδοι και έξοδοι ήχου

Και οι δύο δέκτες διαθέτουν ψηφιακές εισόδους ήχου. Το VSX-42 έχει μία ομοαξονική και μία οπτική είσοδο ήχου. Το VSX-60 διαθέτει δύο ψηφιακές οπτικές και ομοαξονικές εισόδους. Παρέχεται ένα επιπλέον σύνολο αναλογικών μόνο στερεοφωνικών συνδέσεων ήχου . Το VSX-42 έχει μία έξοδο subwoofer, ενώ το VSX-60 παρέχει δύο.

Επεξεργασία βίντεο

Από την πλευρά του βίντεο, και οι δύο δέκτες διαθέτουν επίσης αναβάθμιση βίντεο 1080p για όλες τις πηγές εισόδου βίντεο. Το VSX-60 χρησιμοποιεί την επεξεργασία βίντεο QDEO από την Marvell, ενώ το VSX-42 διαθέτει το chip επεξεργασίας Bay Anchor. Είναι ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι παρόλο που η επεξεργασία Marvell QDEO επιτρέπει την αναβάθμιση 4K , η Pioneer φαίνεται ότι δεν έχει επιλέξει να εφαρμόσει αυτή τη λειτουργία, παρόλο που ορισμένοι ανταγωνιστές έχουν.

Το VSX-60 διαθέτει επίσης τεχνολογία "Stream Smoother", η οποία έχει σχεδιαστεί για να αντισταθμίζει τα αντικείμενα συμπίεσης που υπάρχουν στα σήματα βίντεο που ρέουν από το διαδίκτυο. Στο VSX-60 περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα "Advanced Video Adjust" για την απόκριση κίνησης με λεπτό συντονισμό, τη μείωση του θορύβου του βίντεο, τις λεπτομέρειες, καθώς και τη φωτεινότητα, την αντίθεση, την απόχρωση, το χρώμα και το μαύρο επίπεδο. Αυτό είναι πολύ πρακτικό δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να αλλάξετε τις ρυθμίσεις εικόνας της τηλεόρασής σας για άλλα εξαρτήματα συνδεδεμένα στην τηλεόρασή σας που δεν περνούν από το VSX-60.

Είσοδοι βίντεο και έξοδοι

Το VSX-42 διαθέτει έξι εισόδους HDMI συμβατές με 3D και μία έξοδο, καθώς και ένα σύνολο συνιστωσών εισόδου. Υπάρχουν δύο σύνθετα βίντεο (τα οποία συνδυάζονται με αναλογικές εισόδους στερεοφωνικού ήχου), καθώς και μία σύνθετη είσοδο βίντεο πρόσοψης.

Το VSX-60 προσθέτει μια πρόσθετη είσοδο HDMI που είναι τοποθετημένη μπροστά (για συνολικά 7), μια πρόσθετη είσοδο βίντεο συνιστωσών (συνολικά 2) και ένα άλλο σύνολο εισόδων σύνθετου βίντεο / αναλογικού ήχου (για ένα σύνολο των τριών).

AM / FM, Ραδιόφωνο Διαδικτύου, Συνδεσιμότητα Δικτύου, USB

Τα VSX-42 και VSX-60 διαθέτουν και έναν τυπικό δέκτη AM / FM που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση οποιουδήποτε συνδυασμού αγαπημένων σταθμών AM / FM. Το VSX-42 παρέχει 30 προεπιλογές ενώ το VSX-60 παρέχει 63 προεπιλογές.

Τα VSX-42 και VSX-60 παρέχουν συγχρονισμένη ροή μουσικής και πρόσβαση στο Διαδίκτυο από την Pandora και το vTuner (Το VSX60 προσθέτει το Sirius Internet Radio). Και οι δύο δέκτες είναι επίσης συμβατοί με τα Windows 7 και DLNA Certified για πρόσβαση σε αρχεία ψηφιακών πολυμέσων που είναι αποθηκευμένα σε Η / Υ, διακομιστές πολυμέσων και άλλες συμβατές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο και είναι επίσης συμβατά με τα iControlAV2 και Air Jam Apps της Pioneer.

Μια θύρα USB παρέχεται και στους δύο δέκτες για πρόσβαση σε αρχεία ψηφιακών πολυμέσων και αρχεία ενημέρωσης υλικολογισμικού που είναι αποθηκευμένα σε συσκευές plug-in USB, καθώς και σε περιεχόμενο αποθηκευμένο iPod, iPhones, iPads. Υπάρχει επίσης οπίσθια θύρα σύνδεσης για επιπλέον πρόσθετα πρόσθετα πρόσθετα, όπως ένας προσαρμογέας Bluetooth, ο οποίος επιτρέπει την ασύρματη ροή από φορητές συσκευές Bluetooth.

Apple Airplay

Τα VSX-42 και VSX-60 ενσωματώνουν συμβατότητα Apple iPod, iPhone και iPad. Απλά συνδέστε οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές Apple χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο σύνδεσης και μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα χαρακτηριστικά iTunes και Apple AirPlay .

Κανάλι επιστροφής ήχου

Τα VSX-42 και VSX-60 ενσωματώνουν και το χαρακτηριστικό Audio Return Channel . Αυτό επιτρέπει τη μεταφορά ήχου από την τηλεόραση πίσω στο VSX-42 ή VSX-60 και την ακρόαση του ήχου της τηλεόρασής σας από το ηχοσύστημα home theater αντί των ηχείων της τηλεόρασης χωρίς να χρειαστεί συνδέστε ένα δεύτερο καλώδιο μεταξύ της τηλεόρασης και του συστήματος οικιακού κινηματογράφου.

Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να κάνετε πρόσθετη σύνδεση ήχου από την τηλεόρασή σας στον δέκτη του οικιακού σας θεάτρου για πρόσβαση στον ήχο που προέρχεται από την τηλεόραση. Μπορείτε απλώς να επωφεληθείτε από το καλώδιο HDMI που έχετε ήδη συνδέσει μεταξύ της τηλεόρασης και του δέκτη οικιακού κινηματογράφου για τη μεταφορά ήχου και προς τις δύο κατευθύνσεις.

MCACC

Και οι δύο δέκτες περιλαμβάνουν επίσης το MCACC είναι το ενσωματωμένο σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων της Pioneer. Το VSX-42 έρχεται με το τυπικό σύστημα MCACC, ενώ το VSX-60 παρέχει μια πιο εκλεπτυσμένη έκδοση.

Για να επωφεληθείτε από κάθε έκδοση, συνδέστε το παρεχόμενο μικρόφωνο και ακολουθώντας τις οδηγίες που περιγράφονται στο εγχειρίδιο χρήστη, η MCACC χρησιμοποιεί μια σειρά από ήχους δοκιμής για να καθορίσει τα κατάλληλα επίπεδα ηχείων, ανάλογα με τον τρόπο ανάγνωσης της τοποθέτησης ηχείων σε σχέση με ακουστικές ιδιότητες του δωματίου σας. Μπορεί να χρειαστεί κάποιες μικρές προσαρμογές με το χέρι μετά την ολοκλήρωση της αυτόματης ρύθμισης, ώστε να συμμορφωθείτε με τις δικές σας προτιμήσεις ακρόασης.

Εφαρμογή απομακρυσμένου ελέγχου και προσαρμοσμένη ενσωμάτωση

Μια εφαρμογή που μπορεί να μεταφορτωθεί επιτρέπει σε ένα iPhone να χρησιμοποιηθεί για επιλεγμένες λειτουργίες τηλεχειρισμού τόσο για τα VSX-42 όσο και για τα VSX-60. Επίσης, για όσους επιθυμούν να ενσωματώσουν είτε το VSX-42 ή το VSX-60 σε μια προσαρμοσμένη εγκατάσταση που περιλαμβάνει κεντρικό έλεγχο, και οι δύο δέκτες διαθέτουν ενεργοποιητές 12 βολτ και IR σειριακές συνδέσεις εισόδου / εξόδου. Επιπλέον, το VSX-60 ενσωματώνει τη διασύνδεση ελέγχου RS-232C PC και είναι συμβατό με συστήματα ελέγχου Control4, AMX, RTI και Universal Remote.

Χαρακτηριστικές παραλείψεις

Αν και το VSX-42 και το VSX-60 σίγουρα προσφέρουν πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά για την τιμή, αν δεν έχετε αγοράσει για ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου σε λίγο, υπάρχουν παραλείψεις που γίνονται μέρος μιας τάσης που πρέπει να κάνετε λαμβάνει υπόψη.

Μια παράλειψη είναι η έλλειψη S-Video εισόδων ή εξόδων .

Επίσης, δεν υπάρχουν συνδέσεις εισόδου ή εξόδου πολλαπλών καναλιών . Οι αναλογικές εισόδους πολλαπλών καναλιών είναι σημαντικές εάν διαθέτετε παλαιότερη συσκευή αναπαραγωγής SACD ή DVD / SACD / DVD-Audio που ενδέχεται να μην έχουν συνδέσεις HDMI και πρέπει να βασίζονται σε αυτές τις συνδέσεις για πρόσβαση σε μη-συμπιεσμένο ήχο πολλαπλών καναλιών. Από την άλλη πλευρά, οι αναλογικές έξοδοι πολλαπλών καναλιών σε ένα δέκτη είναι εύχρηστες εάν θέλετε να παρακάμψετε τους ενισχυτές στον δέκτη συνδέοντας έναν εξωτερικό ενισχυτή για να έχετε αυξημένη ισχύ εξόδου, μετατρέποντας αποτελεσματικά τον δέκτη σε προενισχυτή / επεξεργαστή.

Επιπλέον, δεν υπάρχει ειδική σύνδεση εισόδου phono σε κανέναν δέκτη. Εάν θέλετε να συνδέσετε ένα πικάπ με το VSX-42 και το VSX-60, μπορείτε είτε να έχετε ένα πρόσθετο Phono Preamp για να συνδεθείτε με μία από τις παρεχόμενες εισόδους ήχου είτε να αγοράσετε ένα περιστρεφόμενο δίσκο με ενσωματωμένο προενισχυτή phono που θα με τις συνδέσεις ήχου που παρέχονται στις συσκευές VSX-42 και VSX-60. Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα πικάπ, ελέγξτε για αυτό το χαρακτηριστικό.

Πάρε μου

Η Pioneer ξεκίνησε τη σειρά των δέκτες Elite Home Theatre 2012 με δύο παρόμοιες μονάδες, τις VSX-42 και VSX-60. Και οι δύο προσφέρουν δυνατότητες αιχμής που εξυπηρετούν τον αυξανόμενο αριθμό ψηφιακών πηγών και πηγών περιεχομένου με βάση το διαδίκτυο. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους δέκτες οικιακού κινηματογράφου σε όλες τις κατηγορίες τιμών, δεν περιλαμβάνονται πλέον ορισμένες σημαντικές αλλά τώρα λιγότερο χρησιμοποιούμενες επιλογές σύνδεσης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες που δεν ήμουν σε θέση να παρέχω εδώ, συμπεριλαμβανομένων πιο συγκεκριμένων στοιχείων σχετικά με τις δυνατότητες ροής ήχου και διαδικτύου / δικτύου, δείτε τις επίσημες σελίδες προϊόντος και την τεκμηρίωση της Pioneer για τους δέκτες οικιακού κινηματογράφου Elite VSX-42 και VSX-60.