Ο δέκτης Home Cinema της σειράς Onkyo της σειράς 2016 της Onkyo έχει προφίλ

Ο Onkyo προσφέρει πάντα ένα μεγάλο αριθμό επιλογών δέκτη οικιακού κινηματογράφου και το έτος μοντέλου 2016 συνέχισε αυτή την τάση. Ως συνέχεια της πολύ προσιτής σειράς TX-SR και TX-NR , ο Onkyo παρουσίασε επίσης τρεις μονάδες της σειράς 2016 RZ, TX-RZ610, TX-RZ710 και TX-RZ810.

Η σειρά RZ καταλαμβάνει το χώρο του άνω-μέσου και του high-end στη γραμμή προϊόντων Receiver Home Cinema του Onkyo.

Και οι τρεις δέκτες που ανακοινώθηκαν μέχρι στιγμής ενσωματώνουν σταθερή φυσική κατασκευή, πιο ευέλικτη συνδεσιμότητα και επεξεργασία ήχου / βίντεο και πρόσθετα χαρακτηριστικά ελέγχου που είναι επιθυμητά για πιο προσαρμοσμένες ρυθμίσεις εγκατάστασης οικιακού κινηματογράφου. Υπάρχει σίγουρα περισσότεροι σε αυτούς τους δέκτες από ό, τι μπορεί να συμπεριληφθεί σε μια σύντομη έκθεση, αλλά τα ακόλουθα είναι τα κυριότερα σημεία των βασικών χαρακτηριστικών της σημασίας που περιλαμβάνονται στη σειρά Onkyo RZ.

Υποστήριξη ήχου

Αποκωδικοποίηση ήχου: Αποκωδικοποίηση για τις περισσότερες μορφές ήχου surround Dolby και DTS, συμπεριλαμβανομένων των Dolby TrueHD / Dolby Atmos και DTS-HD Master Audio / DTS: X. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από την πηγή, και οι τρεις δέκτες έχουν την απαραίτητη δυνατότητα να εξαγάγουν τη σωστή μορφή ήχου surround, σε συνδυασμό με μια συμβατή ρύθμιση ηχείων.

Επεξεργασία ήχου: Πρόσθετες λειτουργίες Surround για Rock, Sports, Action και πολλά άλλα. Αυτό σημαίνει ότι, πέρα ​​από την παρεχόμενη αποκωδικοποίηση ήχου surround, το Onkyo παρέχει πρόσθετες λειτουργίες επεξεργασίας surround ήχου που μπορούν να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία ακρόασης περαιτέρω για συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου.

Κανάλια: Παρέχονται 7 κανάλια ενσωματωμένης ενίσχυσης, μαζί με 2 εξόδους προενισχυτή subwoofer. Αυτό σημαίνει ότι και οι τρεις δέκτες μπορούν να ρυθμιστούν για τις ακόλουθες επιλογές ρύθμισης ηχείων: 6.1 κανάλια, 5.1 κανάλια στο κεντρικό δωμάτιο και 2 κανάλια σε ρύθμιση Zone 2 ή 5.1.2 ρύθμιση καναλιών για Dolby Atmos. Σε όλες τις περιπτώσεις μπορείτε επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή δύο υπογούφερ .

VLSC: Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που βοηθά στην εξομάλυνση κάποιων από την σκληρότητα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με την ακρόαση ψηφιακών πηγών ήχου, όπως CD, MP3, κλπ ... VLSC σημαίνει Vector Linear Shaping Circuitry.

Εργαλείο βελτιστοποίησης μουσικής: Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ποιότητα των αρχείων συμπιεσμένης μουσικής (όπως MP3 και AAC) αποκαθιστώντας τις πληροφορίες που λείπουν για τις υψηλές συχνότητες που συνήθως πετιούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συμπίεσης.

Βαθμονόμηση χώρου AccuEQ: Αυτή η λειτουργία παρέχει έναν εύκολο τρόπο ρύθμισης των ηχείων σας και τη λειτουργία του συστήματος οικιακού κινηματογράφου. Με το παρεχόμενο μικρόφωνο που τοποθετείτε στη θέση ακρόασης, ο δέκτης στέλνει συγκεκριμένους τόνους δοκιμής σε κάθε ηχείο και το υπογούφερ. Ο δέκτης αναλύει έπειτα τα αποτελέσματα και καθορίζει την απόσταση κάθε ηχείου από τη θέση ακρόασης, ρυθμίζει τη σχέση έντασης του ήχου μεταξύ κάθε ηχείου, καθώς και το καλύτερο σημείο διασταύρωσης μεταξύ των ηχείων και του υπογούφερ και καθορίζει τις καλύτερες ρυθμίσεις εξισορρόπησης σε σχέση με τις ιδιότητες ακουστικής του δωματίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην επίσημη σελίδα Onkyo AccuEQ Room Calibration.

Υποστήριξη βίντεο

Αναλογική σε HDMI Μετατροπή προς τα πάνω - Αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για όσους έχουν παλαιότερες συσκευές βίντεο που χρησιμοποιούν σύνθετες ή συνιστωσικές συνδέσεις βίντεο. Παρόλο που οι δέκτες της σειράς RZ διαθέτουν εισόδους σύνθετου σήματος και συνιστωσών βίντεο, δεν διαθέτουν αυτές τις επιλογές εξόδου. Αντίθετα, όλες οι αναλογικές πηγές εισόδου βίντεο δεν μετατρέπονται αυτόματα σε HDMI για σκοπούς εξόδου. Αυτό σημαίνει ότι ο τηλεοπτικός προβολέας ή ο βιντεοπροβολέας σας πρέπει να διαθέτει εισόδους HDMI. Σημείωση: Η μετατροπή Upconversion είναι η διαδικασία μετατροπής αναλογικού σήματος σε συμβατό με HDMI σήμα, δεν είναι η ίδια με την αναβάθμιση, στην οποία το σήμα επεξεργάζεται περαιτέρω μετά τη μετατροπή.

1080p έως 4K Upscaling: Εάν χρησιμοποιείτε οποιονδήποτε από τους δέκτες της σειράς RZ, παρέχεται αναβάθμιση 1080p έως 4K. Αυτό σημαίνει ότι οι δέκτες της σειράς RZ θα αναβαθμίσουν τους υπάρχοντες δίσκους Blu-ray (ή άλλες πηγές 1080p) σε 4K, προκειμένου να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία προβολής σε μια τηλεόραση 4K.

4K Pass-through: Εκτός από την αναβάθμιση των 10K έως 4K, εάν διαθέτετε φυσικές πηγές 4K (όπως από μια πηγή ροής 4K μέσω συμβατής ταινίας πολυμέσων ή μια συσκευή αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray Ultra HD , αυτά τα σήματα θα είναι pass- μέσω ανέγγιχτης σε συμβατή τηλεόραση 4K Ultra HD.

Υποστήριξη HDMI: Το 3D Pass-Through, το κανάλι επιστροφής ήχου και το CEC υποστηρίζονται από τους δέκτες της σειράς RZ.

Υποστήριξη BT.2020 και HDR : Αυτό σημαίνει ότι οι δέκτες της σειράς RZ είναι συμβατοί με τις νέες μορφές εκτεταμένου χρώματος και ευρείας αντίθεσης, οι οποίες τώρα κωδικοποιούνται σε επιλεγμένες πηγές που διατίθενται μέσω του Blu-ray Streaming ή του Ultra HD Blu-ray Disc να εμφανίζονται σε συμβατές τηλεοράσεις 4K Ultra HD.

HDCP 2.2 Προστασία κατά της αντιγραφής: Αυτό σημαίνει ότι οι δέκτες της σειράς RZ συμμορφώνονται με τις απαιτούμενες προδιαγραφές προστασίας αντιγραφής που επιτρέπουν τη μετάδοση των σημερινών και των μελλοντικών πηγών δίσκων Blu-ray 4K streaming και ultra HD.

Επιλογές συνδεσιμότητας

HDMI: Και οι τρεις δέκτες παρέχουν 8 είσοδοι HDMI / 2 έξοδοι HDMI. Οι δύο έξοδοι HDMI του RZ610 είναι παράλληλες (και οι δύο έξοδοι στέλνουν το ίδιο σήμα), ενώ οι RZ710 και RZ810 έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν δύο ανεξάρτητα σήματα πηγής μέσω κάθε εξόδου HDMI.

Ζώνη 2: Και οι τρεις δέκτες παρέχουν την επιλογή τόσο για τροφοδοσία όσο και για επιλογές εξόδου γραμμής για λειτουργία Ζώνης 2. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι αν χρησιμοποιήσετε την ενεργοποιημένη επιλογή Zone 2, δεν μπορείτε να εκτελέσετε ταυτόχρονα μια ρύθμιση 7.2 ή Dolby Atmos στο κεντρικό σας δωμάτιο και εάν χρησιμοποιήσετε την επιλογή εξόδου γραμμής, θα χρειαστείτε έναν εξωτερικό ενισχυτή ενεργοποιήστε τη ρύθμιση των ηχείων της Ζώνης 2. Περισσότερες λεπτομέρειες παρέχονται στο εγχειρίδιο χρήσης του κάθε δέκτη.

USB: Και οι τρεις δέκτες παρέχουν θύρα USB που επιτρέπει την πρόσβαση σε συμβατά αρχεία πολυμέσων που είναι αποθηκευμένα σε επιλεγμένες συσκευές USB, όπως μονάδες flash.

Ψηφιακές και αναλογικές είσοδοι ήχου: Όλοι οι δέκτες της σειράς RZ παρέχουν επιλογές εισόδου ψηφιακού οπτικού / ομοαξονικού και αναλογικού στερεοφωνικού ήχου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ήχο από συσκευές αναπαραγωγής DVD, κασετόφωνα ήχου, βίντεο ή οποιονδήποτε συνδυασμό παλαιότερων στοιχείων πηγής οικιακού κινηματογράφου, πολλά από τα οποία δεν παρέχουν δυνατότητα σύνδεσης HDMI.

Εισαγωγή Phono: Εδώ είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό μπόνους - Όλοι οι δέκτες της σειράς RZ παρέχουν μια καλή είσοδο phono για την ακρόαση δίσκων βινυλίου (απαιτείται δίσκος).

Συνδεσιμότητα δικτύου και ροή

Εκτός από όλες τις φυσικές δυνατότητες ήχου, βίντεο και συνδεσιμότητας των δεκτών της σειράς RZ, οι μονάδες αυτές παρέχουν επίσης εκτεταμένες επιλογές δικτύου και streaming.

Ethernet και Wifi : Αυτές οι επιλογές επιτρέπουν τη σύνδεση σε οικιακό δίκτυο / διαδίκτυο χρησιμοποιώντας είτε ένα καλώδιο Ethernet είτε WiFi. Εάν ο δέκτης είναι κοντά σε δρομολογητή Διαδικτύου, προτιμάται το Ethernet, καθώς παρέχει μια πιο σταθερή σύνδεση. Από την άλλη πλευρά, αν ο δέκτης τοποθετηθεί μακριά από το δρομολογητή σας και ο δρομολογητής περιλαμβάνει Wifi, αυτό θα εξαλείψει την ανάγκη σύνδεσης ενός μεγάλου καλωδίου μεταξύ του δέκτη και του δρομολογητή.

Hi-Res Audio : Όλοι οι δέκτες της σειράς RZ είναι συμβατοί με διάφορες μορφές Hi-Res Audio, οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσω μονάδας flash USB ή συμβατών συσκευών οικιακού δικτύου.

Bluetooth: Αυτή η λειτουργία επιτρέπει την απευθείας ροή μουσικής από συμβατές συσκευές, όπως πολλά smartphones και tablet.

Διαδικτυακή ροή: Παρέχεται πρόσβαση στο Internet Radio (TuneIn) και άλλες πηγές ροής μουσικής (Pandora, Spotify, TIDAL και άλλα ...).

Πρόσθετες επιλογές ροής: Apple AirPlay, GoogleCast και FireConnect By BlackFire Research, η δυνατότητα περιλαμβάνεται και στους τρεις δέκτες. Η επιλογή FireConnect επιτρέπει στους δέκτες να μεταδίδουν ήχο απευθείας σε συμβατά ασύρματα ηχεία Onkyo τοποθετημένα σε άλλα σημεία του σπιτιού (ειδικά προϊόντα που θα ανακοινωθούν αργότερα το 2016).

Επιλογές ελέγχου

Εκτός από όλες τις επιλογές σύνδεσης και προσβασιμότητας περιεχομένου, παρέχονται πολλές επιλογές ελέγχου με κάθε δέκτη. Εκτός από το τηλεχειριστήριο που παρέχεται, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Onkyo Remote Control για συμβατές συσκευές iOS και Android, καθώς και προσαρμοσμένες επιλογές ελέγχου μέσω ενεργοποιητών 12 volt και θύρας RS232C.

Προστέθηκαν χαρακτηριστικά στο RZ710

Προχωρώντας μέχρι το RZ710 (το οποίο περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του RZ610), έχετε την προσθήκη πιστοποίησης TH2 Select2, πράγμα που σημαίνει ότι ο δέκτης αυτός είναι βελτιστοποιημένος για απόδοση σε ένα μεσαίου μεγέθους δωμάτιο (περίπου 2000 κυβικά πόδια) -Η απόσταση καθίσματος είναι από 10 έως 12 πόδια. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον δέκτη σε άλλες αίθουσες μεγέθους ή σενάρια απόστασης σε απόσταση, αλλά παρέχει κατευθυντήρια γραμμή.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το RZ710 έχει τη δυνατότητα εξόδου να στέλνει δύο χωριστά σήματα εξόδου HDMI σε δύο ξεχωριστές τηλεοράσεις ή βιντεοπροβολείς (ή τηλεόραση και βιντεοπροβολέα) - προσθέτοντας μεγαλύτερη ευελιξία αν έχετε μια εγκατάσταση AV δύο δωματίων.

Προστέθηκαν χαρακτηριστικά στο RZ810

Προχωρώντας μέχρι το RZ810 (το οποίο περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά των 610 και 710), δύο πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αναλογικές έξοδοι 7,2 καναλιών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε έως και 7 εξωτερικούς ενισχυτές ισχύος στο RZ810. Ωστόσο, για κάθε χρησιμοποιούμενο κανάλι εξωτερικού ενισχυτή, απενεργοποιείτε το αντίστοιχο εσωτερικό κανάλι. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε και τους 7 δυνατούς εξωτερικούς ενισχυτές, θα χρησιμοποιούσατε το RZ810 ως προενισχυτή / επεξεργαστή , αντί για δέκτη. Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη αν έχετε πολύ μεγάλο χώρο και επιθυμείτε πιο ισχυρό εξωτερικό ενισχυτή από τους ενσωματωμένους ενισχυτές που παρέχονται στο RZ810.

Μια πρόσθετη επιλογή που παρέχεται στο RZ810 είναι μια έξοδος προενίσχυσης της Ζώνης 3. Αυτό που σας επιτρέπει να κάνετε είναι να στείλετε μια πρόσθετη πηγή μόνο για ήχο σε μια 3η ζώνη (απαιτούνται επιπλέον ενισχυτές), η οποία ελέγχεται μέσω του RZ810.

Μια πρόσθετη επιλογή που παρέχεται στο RZ810 είναι μια έξοδος προενίσχυσης της Ζώνης 3. Αυτό που σας επιτρέπει να κάνετε είναι να στείλετε μια πρόσθετη πηγή μόνο για ήχο σε μια 3η ζώνη (απαιτούνται επιπλέον ενισχυτές), η οποία ελέγχεται μέσω του RZ810. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το άρθρο μου: Πώς λειτουργούν οι λειτουργίες πολλαπλών ζωνών σε δέκτη Home Cinema .

Ισχύς εξόδου

Η επίσημη δηλωμένη ισχύς εξόδου κάθε δέκτη έχει ως εξής:

TX-RZ610 - 100wpc, TX-RZ710 - 110wpc, TX-RZ810 - 130wpc.

Όλες οι τιμές ισχύος που αναφέρθηκαν παραπάνω καθορίστηκαν ως εξής: 20 Hz έως 20 kHz δοκιμαστικοί ήχοι που διέρχονται από 2 κανάλια, στα 8 Ohms, με 0,08% THD . Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι δηλωμένες τιμές ισχύος σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή

Περισσότερες πληροφορίες

TX-RZ610 - Προτεινόμενη αρχική τιμή: $ 799,99

TX-RZ710 - Προτεινόμενη αρχική τιμή: $ 999.99

TX-RZ810 - Προτεινόμενη αρχική τιμή: $ 1,299.99

Επίσης, μείνετε συντονισμένοι καθώς ο Onkyo έχει υποδείξει τους τρεις περισσότερους δέκτες οικιακού κινηματογράφου σειράς RZ (TX-RZ1100 - 9,2 κανάλια), (TX-RZ3100 - 11,2 κανάλια) και ένας προενισχυτής / επεξεργαστής AV (PR-RZ5100 - 11,2 κανάλια) διατίθενται κατά τη διάρκεια του 2016 - πρόσθετες λεπτομέρειες.

UPDATE 09/08/2016: Ο Onkyo προσθέτει δύο δέκτες σειράς RZ High-end Home Cinema για την σειρά 2016 - TX-RZ1100 και TX-RZ3100

Το Onkyo βασίζεται στα χαρακτηριστικά που προσφέρουν τα TX-RZ610, 710 και 810 με μερικές προσθήκες.

Τα RZ1100 και 3100 είναι επίσης πιστοποιημένα από την THX Select 2 και παρέχουν τις ίδιες δυνατότητες αποκωδικοποίησης ή επεξεργασίας ήχου με τις υπόλοιπες σειρές RZ.

Το Onkyo TX-RZ1100 περιλαμβάνει ενσωματωμένη διαμόρφωση 9.2 καναλιών (μπορεί να επεκταθεί σε 11.2 κανάλια μέσω της προσθήκης εξωτερικών ενισχυτών). Αυτό σημαίνει ότι για το Dolby Atmos, έξω από το κιβώτιο, το RZ1100 μπορεί να φιλοξενήσει είτε ρύθμιση 5.1.4 είτε 7.1.2, αλλά όταν χρησιμοποιείται με δύο εξωτερικούς ενισχυτές, μπορεί να προσφέρει ρύθμιση 7.1.4 Dolby Atmos. Το TX-RZ3100 διαθέτει ενσωματωμένα 11 ενισχυμένα κανάλια, έτσι ώστε οι εξωτερικοί ενισχυτές δεν είναι απαραίτητοι για τη ρύθμιση παραμέτρων ηχείων 11.2 ή 7.1.4.

Από την άποψη της συνδεσιμότητας, τα TX-RZ1100 και 3100 παρέχουν 8 εισόδους HDMI και δύο ανεξάρτητες έξοδοι HDMI, υποστηριζόμενες από 1080p, 4K, HDR, Wide Color Gamut και 3D pass-through, καθώς και μετατροπή βίντεο αναλογικού σε HDMI, και οι 1080p και 4K upscaling.

Όπως συμβαίνει και με τους περισσότερους δέκτες Onkyo, τα TX RZ-1100 και 3100 παρέχουν σύνδεση στο δίκτυο (μέσω ethernet ή WiFi), καθώς και τοπικές και internet streaming μέσω Bluetooth, Pandora, Spotify, TIDAL και πολλά άλλα.

Επίσης, όπως και με τους περισσότερους προηγουμένως ανακοινωμένους δέκτες, ο ήχος FireConnect Multi-room και το GoogleCast θα προσφέρονται μέσω της επικείμενης ενημέρωσης του υλικολογισμικού.

Για μεγαλύτερη ευελιξία, τα RZ1100 και 3100 παρέχουν επίσης έξοδοι τροφοδοσίας και γραμμής για τη διαμόρφωση της Ζώνης 2, καθώς και έξοδο γραμμής προενισχυτή για μια επιλογή Ζώνης 3 (οι επιλογές εξόδου προενισχυτή απαιτούν εξωτερικούς ενισχυτές).

Η δηλωμένη ισχύς εξόδου τόσο για τα RZ1100 όσο και για τα 3100 είναι 140 wpc, χρησιμοποιώντας τις ίδιες παραμέτρους δοκιμής με τις RZ610, 710 και 810.

Onkyo TX-RZ1100 - Αρχική Προτεινόμενη τιμή: $ 2.199

Onkyo TX-RZ3100 - Διαθέτει όλα όσα προσφέρει το TX-RZ1100, αλλά προσθέτει αυτά τα 2 επιπλέον ενσωματωμένα ενισχυμένα κανάλια (11 συνολικά). Πρόσεχε! Αυτό προσθέτει $ 1.000 στην τιμή! - Προτεινόμενη αρχική τιμή: $ 3.199