Πώς να δημιουργήσετε έξυπνες λίστες αναπαραγωγής στο iTunes

Η δημιουργία λιστών αναπαραγωγής στο iTunes είναι συνήθως μια χειροκίνητη διαδικασία που περιλαμβάνει πολλή μεταφορά και απόθεση. Αλλά δεν χρειάζεται. Χάρη στη λειτουργία έξυπνων λιστών αναπαραγωγής, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύνολο κανόνων και, στη συνέχεια, το iTunes να δημιουργήσει αυτόματα μια λίστα αναπαραγωγής χρησιμοποιώντας τραγούδια που ταιριάζουν με αυτούς τους κανόνες.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια έξυπνη λίστα αναπαραγωγής που περιέχει μόνο τραγούδια που έχετε βαθμολογήσει με 5 αστέρια , μόνο τραγούδια που έχετε αναπαραγάγει περισσότερο από 50 φορές ή μόνο τραγούδια που έχουν προστεθεί στη βιβλιοθήκη του iTunes τις τελευταίες 30 ημέρες.

Περιττό να πούμε ότι οι έξυπνες λίστες αναπαραγωγής είναι ισχυρές και σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε όλα τα είδη ενδιαφέρουσας και διασκεδαστικής μίξης. Μπορούν ακόμη και να ενημερώνονται αυτόματα όταν αλλάζει η βιβλιοθήκη του iTunes. Για παράδειγμα, εάν το Smart Playlist περιέχει μόνο τραγούδια με 5 αστέρια, κάθε φορά που βαθμολογείτε ένα νέο τραγούδι με 5 αστέρια, μπορεί να προστεθεί αυτόματα στη λίστα αναπαραγωγής.

01 από 03

Δημιουργία ενός έξυπνου playlist

Η δημιουργία ενός έξυπνου playlist είναι απλή, αν και υπάρχουν τρεις τρόποι για να το κάνετε. Για να δημιουργήσετε ένα Smart Playlist, είτε:

  1. Μεταβείτε στο μενού Αρχείο (File) , κάντε κλικ στην επιλογή Νέο ( New ) και, στη συνέχεια, επιλέξτε Έξυπνη λίστα αναπαραγωγής .
  2. Στο μενού στην αριστερή πλευρά του iTunes, κάντε δεξί κλικ στο κενό χώρο κάτω από τον υπάρχοντα κατάλογο λιστών αναπαραγωγής και επιλέξτε Νέο έξυπνο playlist .
  3. Από το πληκτρολόγιο, κάντε κλικ στο Option + Command + N (σε Mac) ή στο Control + Alt + N (στα Windows).

02 του 03

Επιλέγοντας τις ρυθμίσεις Smart Playlist

Όποια επιλογή έχετε επιλέξει στο τελευταίο βήμα, εμφανίζεται ένα παράθυρο που σας επιτρέπει να επιλέξετε τα κριτήρια που καθορίζουν ποια τραγούδια περιλαμβάνονται στην έξυπνη λίστα αναπαραγωγής σας.

  1. Ξεκινήστε με τον πρώτο κανόνα για τη δημιουργία του Smart Playlist σας κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο με την ετικέτα Artist και επιλέγοντας οποιαδήποτε κατηγορία στο μενού.
  2. Στη συνέχεια, επιλέξτε αν θέλετε ακριβή αντιστοίχιση, χαλαρή αντιστοίχιση ( περιέχει , δεν είναι , κ.λπ.) ή άλλες επιλογές.
  3. Καταχωρίστε το πράγμα που πρέπει να ταιριάζει. Αν θέλετε τραγούδια 5 αστέρων, πληκτρολογήστε τα. Αν θέλετε μόνο τραγούδια από τον Willie Nelson, πληκτρολογήστε το όνομά του. Ουσιαστικά, θέλετε ο κανόνας να τελειώσει την ανάγνωση σαν μια φράση: "Ο καλλιτέχνης είναι ο Willie Nelson" θα ταιριάξει με οποιοδήποτε τραγούδι στο οποίο ο καλλιτέχνης που είναι καταχωρημένος στο iTunes είναι ο Willie Nelson, για παράδειγμα.
  4. Για να κάνετε ακόμη πιο έξυπνη τη λίστα αναπαραγωγής, προσθέστε περισσότερους κανόνες κάνοντας κλικ στο κουμπί + στο τέλος της σειράς. Κάθε νέα σειρά σάς επιτρέπει να προσθέτετε νέα κριτήρια αντιστοίχισης για να δημιουργήσετε ένα πιο συγκεκριμένο playlist προσαρμοσμένο στις ακριβείς προτιμήσεις σας. Για να καταργήσετε μια σειρά, κάντε κλικ στο κουμπί - δίπλα της.
  5. Μπορείτε επίσης να ορίσετε όρια για το Smart Playlist. Εισαγάγετε έναν αριθμό δίπλα στην επιλογή Περιορισμοί και στη συνέχεια επιλέξτε τι θέλετε να περιορίσετε (τραγούδια, λεπτά, ΜΒ) από το αναπτυσσόμενο μενού.
  6. Στη συνέχεια, επιλέξτε πώς θέλετε τα τραγούδια να είναι επιλεγμένα στο επόμενο αναπτυσσόμενο μενού: τυχαία ή με άλλα κριτήρια.
  7. Εάν επιλέξετε Μόνο επιλεγμένα στοιχεία Αγώνα , τα στοιχεία στο iTunes που δεν έχουν ελεγχθεί (όπως φαίνεται στο πλαίσιο ελέγχου στα αριστερά κάθε τραγουδιού στη βιβλιοθήκη iTunes και χρησιμοποιούνται για το συγχρονισμό μόνο μερικών τραγουδιών ) δεν θα συμπεριληφθούν στο Smart Playlist.
  8. Αν θέλετε να ενημερώνεται αυτόματα το Smart Playlist κάθε φορά που προσθέτετε νέα μουσική ή κάνετε άλλες αλλαγές στη βιβλιοθήκη σας, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο Live update .
  9. Μόλις δημιουργήσετε όλους τους κανόνες για την έξυπνη λίστα αναπαραγωγής σας, κάντε κλικ στο OK για να την δημιουργήσετε.

03 του 03

Επεξεργασία και συγχρονισμός της έξυπνης λίστας αναπαραγωγής

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί OK, το iTunes δημιουργεί το Smart Playlist σύμφωνα με τους κανόνες σας σχεδόν στιγμιαία. Έχετε μεταφερθεί απευθείας στη νέα λίστα αναπαραγωγής. Σε αυτό το σημείο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

Ονομάστε τη λίστα αναπαραγωγής

Όταν η λίστα αναπαραγωγής δημιουργείται για πρώτη φορά, δεν έχει όνομα, αλλά ο τίτλος επισημαίνεται. Απλά πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε να έχει, κάντε κλικ έξω από την περιοχή τίτλου ή πατήστε το πλήκτρο Enter και είστε έτοιμοι να βρεθείτε.

Επεξεργαστείτε τη λίστα αναπαραγωγής

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να επεξεργαστείτε τη λίστα αναπαραγωγής:

Αλλες επιλογές

Τώρα που ονομάσατε και διατάξατε το Smart Playlist σας, μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτό: