Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης Cisco SG300-28

SG300-28 Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης και άλλες προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης και υποστήριξης

Ο διακόπτης Cisco SG300-28 έχει τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης της cisco . Ο κωδικός πρόσβασης κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων, οπότε πρέπει να εισαχθεί αυτός ο ακριβής τρόπος - μην κεφαλαιοποιήσετε τη Cisco !

Μαζί με αυτόν τον κωδικό πρόσβασης, όπως και οι περισσότερες συσκευές Cisco , το SG300-28 χρησιμοποιεί το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη της cisco για να συνδεθεί με δικαιώματα διαχειριστή.

Για να έχετε πρόσβαση στο διακόπτη Cisco SG300-28, χρησιμοποιήστε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP 192.168.1.254 .

Σημείωση: Οι προεπιλεγμένοι κωδικοί πρόσβασης είναι μερικές φορές διαφορετικοί για συγκεκριμένη έκδοση υλικού ή υλικολογισμικού , αλλά αυτό που περιγράφηκε παραπάνω πρέπει να λειτουργεί για οποιονδήποτε διακόπτη SG300-28. Αυτές οι πληροφορίες ισχύουν επίσης και για άλλους διακόπτες Cisco SG300, όπως τα SG300-10, SG300-10MP, SG300-10P, SG300-20, SG300-28P και SG300-52.

Τι να κάνετε Εάν ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης SG300-28 δεν λειτουργεί

Είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε οποιοδήποτε υλικό διαχειριζόμενου δικτύου αλλάζοντας τις προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης. Εάν δεν το κάνετε, σε όσους έχουν πρόσβαση στο δίκτυο μπορούν να δοθούν δικαιώματα διαχειριστή. Αν έχετε κάνει αυτό το σοφό βήμα, τότε οι παραπάνω πληροφορίες δεν θα λειτουργήσουν.

Ωστόσο, αν έχετε ξεχάσει τι έχετε αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης, μπορείτε εύκολα να το επαναφέρετε στις εργοστασιακές προεπιλογές για να επαναφέρετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης στη cisco .

Σημείωση: Η επαναφορά δεν είναι η ίδια με την επανεκκίνηση του διακόπτη . ο πρώτος επαναφέρει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, ενώ ο τελευταίος απλώς κλείνει το διακόπτη και στη συνέχεια το ξεκινά ξανά.

Θα χρειαστείτε φυσική πρόσβαση στον διακόπτη. Δείτε πώς γίνεται αυτό:

  1. Βεβαιωθείτε ότι το SG300-28 είναι ενεργοποιημένο και στη συνέχεια γυρίστε το στο πίσω μέρος του για να δείτε τα καλώδια.
  2. Αποσυνδέστε το διακόπτη από το δίκτυο.
  3. Βρείτε τη μικρή τρύπα στο πίσω μέρος (το κουμπί Επαναφορά ) και πατήστε και κρατήστε το πατημένο για 5-10 δευτερόλεπτα με κάτι πονηρό, όπως ένα συνδετήρα ή μια καρφίτσα.
  4. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από το διακόπτη για λίγα δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, επανατοποθετήστε το.
  5. Παρέχετε αρκετό χρόνο ώστε ο διακόπτης να επανέλθει πλήρως - μερικά λεπτά το πολύ.
  6. Επανασυνδέστε το διακόπτη SG300-28 στο δίκτυο.
  7. Συνδεθείτε στο διακόπτη στη διεύθυνση http://192.168.1.254 χρησιμοποιώντας τη Cisco ως και το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.
  8. Αλλάξτε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης διακόπτη σε κάτι πιο ασφαλές.
    1. Εάν πρέπει, σκεφτείτε να αποθηκεύσετε τον νέο, ισχυρό κωδικό πρόσβασης σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ώστε να είναι ευκολότερο να "θυμάστε".

Τυχόν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις που αποθηκεύονταν προηγουμένως στον διακόπτη θα πρέπει τώρα να επαναρυθμιστούν.

Τι να κάνετε αν δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο διακόπτη SG300-28

Αν η διεύθυνση 192.168.1.254 δεν είναι η διεύθυνση IP Cisco SG300-28, σημαίνει ότι κάποιος την άλλαξε σε κάτι άλλο, παρόμοιο με το πώς μπορείτε να αλλάξετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Για τα περισσότερα δίκτυα, εάν η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του διακόπτη έχει αλλάξει, η νέα διεύθυνση IP μπορεί να καθοριστεί χρησιμοποιώντας tracert , μια εντολή που είναι διαθέσιμη από τη γραμμή εντολών στα Windows.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος προσδιορισμού διευθύνσεων IP δικτύου υλικού σε τοπικό δίκτυο, εάν χρειάζεστε βοήθεια χρησιμοποιώντας αυτήν την εντολή για να βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP SG300-28.

Cisco SG300-28 Manual & amp; Σύνδεσμοι λήψης υλικολογισμικού

Η σελίδα υποστήριξης Cisco SG300-28 στην ιστοσελίδα της Cisco είναι η επίσημη τοποθεσία όλων των στοιχείων που σχετίζονται με τον διακόπτη, είτε πρόκειται για λήψεις, βίντεο ή τεκμηρίωση.

Από αυτόν τον σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τη σελίδα Cisco SG300-28 Downloads όπου μπορείτε να λάβετε τα πιο πρόσφατα downloads και διαχειριζόμενες λήψεις MIB. Όλα τα αρχεία υλικολογισμικού χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .ROS, αλλά ανάλογα με την έκδοση που επιλέγετε να μεταφορτώσετε, μπορείτε να την λάβετε σε αρχείο ZIP που πρέπει να ανοίξετε πριν εντοπίσετε το αρχείο του υλικολογισμικού.

Σημείωση: Οι διακόπτες που είναι διαθέσιμοι ως διαφορετικές εκδόσεις υλικού θα χρησιμοποιούν συνήθως το μοναδικό υλικολογισμικό, καθιστώντας ζωτικής σημασίας τη λήψη του σωστού για τη συγκεκριμένη συσκευή σας. Ο διακόπτης Cisco SG300-28, ωστόσο, δεν διαθέτει άλλες εκδόσεις υλικού, οπότε το υλικολογισμικό που βρίσκετε μέσω του παραπάνω συνδέσμου είναι το ίδιο υλικολογισμικό για όλους τους διακόπτες SG300-28 που έγιναν ποτέ.

Η σελίδα τεκμηρίωσης Cisco SG300-28 περιέχει όλα τα φυλλάδια, τις αναφορές εντολών, τα φύλλα δεδομένων, τους οδηγούς εγκατάστασης / αναβάθμισης, τις σημειώσεις έκδοσης και άλλα σχετικά έγγραφα για τη συσκευή. Αυτός ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Cisco SG300-28 είναι ένας απευθείας σύνδεσμος στο αρχείο PDF που μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το διακόπτη.

Σημείωση: Τα περισσότερα, αν όχι όλα, έγγραφα που μπορείτε να λάβετε από τη Cisco σχετικά με το διακόπτη SG300-28 είναι σε μορφή PDF. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν αναγνώστη PDF για να τις ανοίξετε, όπως το Sumatra PDF εάν χρησιμοποιείτε Windows.