Τι είναι ένας διακόπτης δικτύου;

Ένας διακόπτης είναι μια συσκευή υλικού δικτύου που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ συσκευών εντός ενός δικτύου, όπως το τοπικό οικιακό σας δίκτυο.

Οι περισσότεροι δρομολογητές οικιακών και μικρών επιχειρήσεων περιέχουν ενσωματωμένους διακόπτες.

Ο διακόπτης είναι επίσης γνωστός ως

Ένας διακόπτης είναι πιο σωστά ονομάζεται διακόπτης δικτύου, αν και θα δείτε σπάνια κάποιον που αναφέρεται ως τέτοιος. Ένας διακόπτης είναι επίσης ασυνήθιστα αποκαλούμενος διανομέας.

Σημαντικά γεγονότα μεταγωγής

Διακόπτες βρίσκονται σε μη διαχειριζόμενες και διαχειριζόμενες μορφές.

Οι μη διαχειριζόμενοι διακόπτες δεν έχουν επιλογές και απλά λειτουργούν εκτός πλαισίου.

Οι διαχειριζόμενοι διακόπτες έχουν προηγμένες επιλογές που μπορούν να διαμορφωθούν. Διαχειριζόμενοι διακόπτες περιέχουν επίσης λογισμικό που ονομάζεται υλικολογισμικό το οποίο πρέπει να ενημερωθεί όπως απελευθερώνεται από τον κατασκευαστή του διακόπτη.

Οι διακόπτες συνδέονται σε άλλες συσκευές δικτύου μόνο μέσω καλωδίων δικτύου και συνεπώς δεν απαιτούν να λειτουργούν τα προγράμματα οδήγησης στα Windows ή σε άλλα λειτουργικά συστήματα .

Δημοφιλείς κατασκευαστές διακόπτη

Cisco , NETGEAR, HP, D-Link

Περιγραφή διακόπτη

Οι διακόπτες συνδέουν διάφορες συσκευές δικτύου, όπως οι υπολογιστές, για να επιτρέψουν την επικοινωνία μεταξύ αυτών των συσκευών. Οι διακόπτες διαθέτουν πολλές θύρες δικτύου, μερικές φορές δεκάδες, για τη σύνδεση πολλών συσκευών.

Συνήθως, ένας διακόπτης συνδέεται φυσικά, μέσω ενός καλωδίου δικτύου, με ένα δρομολογητή και στη συνέχεια φυσικά, και πάλι μέσω καλωδίου δικτύου, στις κάρτες διασύνδεσης δικτύου σε οποιεσδήποτε συσκευές δικτύου μπορεί να έχετε.

Κοινές εργασίες αλλαγής

Ακολουθούν μερικά κοινά πράγματα που μπορεί να κάνετε, τα οποία περιλαμβάνουν έναν διαχειριζόμενο διακόπτη δικτύου: