Πώς να φτιάξετε το δικό σας εξαιρετικό playlist στο Spotify

Πάρτε την εμπειρία ακρόασης σας σε νέα επίπεδα με την πλοήγηση των playlist Spotify

Το Spotify είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής υπηρεσία ροής μουσικής πίσω από την Πανδώρα, σύμφωνα με μια έκθεση του Edison Research του 2017 . Υπάρχουν πάνω από 30 εκατομμύρια κομμάτια στο Spotify, με χιλιάδες νέα που προστίθενται καθημερινά.

Είτε είστε δωρεάν ή premium Spotify χρήστης, μπορείτε να επωφεληθείτε από την τεράστια βιβλιοθήκη τραγουδιών της υπηρεσίας συνεχούς ροής και τις ισχυρές εφαρμογές επιφάνειας εργασίας και κινητών για να δημιουργήσετε τις καλύτερες λίστες αναπαραγωγής για κάθε περίσταση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να γίνετε κύριος δημιουργός του playlist Spotify.

01 από 10

Δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής από την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας κάνοντας κλικ στο 'Αρχείο'

Στιγμιότυπο οθόνης του Spotify για Mac

Πριν πάμε πολύ μακριά στη δημιουργία playlist, υποθέτω ότι έχετε

Αυτό το συγκεκριμένο φροντιστήριο θα επικεντρωθεί στη χρήση του λογισμικού Spotify από την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας Mac και την εφαρμογή iOS για κινητά, έτσι ώστε να παρατηρούνται ορισμένες μικρές διαφορές μεταξύ των εκδόσεων εφαρμογών για άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows και το Android.

Για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα αναπαραγωγής, μεταβείτε στο μενού στο επάνω μέρος της οθόνης και κάντε κλικ στο File> New Playlist . Εισαγάγετε ένα όνομα για τη λίστα αναπαραγωγής σας, μεταφορτώστε μια εικόνα (προαιρετικά) και προσθέστε μια περιγραφή (προαιρετικά).

Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία όταν τελειώσετε. Θα εμφανιστεί το όνομα της λίστας αναπαραγωγής σας στην αριστερή πλαϊνή γραμμή της επιφάνειας εργασίας κάτω από την επικεφαλίδα Λίστες λίστας αναπαραγωγής .

02 από 10

Δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής από την εφαρμογή για κινητά, μεταβαίνοντας στις λίστες αναπαραγωγής Spotify

Στιγμιότυπα οθόνης του Spotify για iOS

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής από την εφαρμογή Spotify για κινητά. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή και μεταβείτε στην ενότητα λιστών αναπαραγωγής πατώντας την καρτέλα Η βιβλιοθήκη σας στο κύριο μενού στο κάτω μέρος της οθόνης και στη συνέχεια αγγίζοντας τις λίστες αναπαραγωγής από τη λίστα με τις συγκεκριμένες καρτέλες για να τις ανοίξετε.

Πατήστε Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία και στη συνέχεια πατήστε την επιλογή Δημιουργία που εμφανίζεται στην επάνω αριστερή γωνία. Εισαγάγετε ένα όνομα για τη νέα λίστα αναπαραγωγής σας στο συγκεκριμένο πεδίο και πατήστε Δημιουργία .

Σημείωση: Εάν θέλετε να προσθέσετε μια εικόνα και μια περιγραφή στη λίστα αναπαραγωγής που δημιουργήθηκε πρόσφατα, θα πρέπει να το κάνετε από την εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, καθώς το κινητό δεν φαίνεται να σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό.

03 από 10

Προσθήκη τραγουδιών στη λίστα αναπαραγωγής σας από την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας

Στιγμιότυπο οθόνης του Spotify για Mac

Τώρα που έχετε δημιουργήσει μια λίστα αναπαραγωγής , μπορείτε να ξεκινήσετε να προσθέτετε κομμάτια σε αυτήν. Μπορείτε να προσθέσετε μεμονωμένα κομμάτια, ολόκληρα άλμπουμ ή όλα τα κομμάτια που περιλαμβάνονται στο ραδιόφωνο ενός τραγουδιού.

Μεμονωμένα κομμάτια: Τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω από κάθε κομμάτι και αναζητήστε τις τρεις τελείες που εμφανίζονται στα δεξιά της. Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε ένα μενού επιλογών και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή Προσθήκη στο playlist για να δείτε μια λίστα με τις τρέχουσες λίστες αναπαραγωγής. Κάντε κλικ σε εκείνο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε το κομμάτι. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στον τίτλο του τραγουδιού στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής στο κάτω μέρος της εφαρμογής επιφάνειας εργασίας καθώς αναπαράγεται για να το προσθέσετε σε μια λίστα αναπαραγωγής.

Πλήρης άλμπουμ: Όταν συναντήσετε ένα μεγάλο άλμπουμ που θέλετε να προσθέσετε σε μια λίστα αναπαραγωγής χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε ξεχωριστά κάθε κομμάτι, αναζητήστε τις τρεις τελείες που εμφανίζονται στην ενότητα λεπτομερειών επάνω δεξιά κάτω από το όνομα του άλμπουμ. Κάντε κλικ σε αυτό για να μεταβείτε στην επιλογή Προσθήκη σε λίστα αναπαραγωγής και επιλέξτε μια από τις λίστες αναπαραγωγής για να την προσθέσετε.

Ραδιόφωνο τραγουδιού: Όλα τα κομμάτια που περιλαμβάνονται στο ραδιόφωνο ενός τραγουδιού μπορούν να προστεθούν σε μια λίστα αναπαραγωγής με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μπορούν να κάνουν ολόκληρα άλμπουμ - κάνοντας κλικ στις τρεις τελείες στην κορυφή και προσθέτοντάς τις στην λίστα αναπαραγωγής.

04 από 10

Προσθήκη τραγουδιών στις λίστες αναπαραγωγής Spotify από την εφαρμογή για κινητά

Στιγμιότυπα οθόνης του Spotify για iOS

Παρόμοια με την εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για κινητά για να προσθέσετε πρόσθετα κομμάτια, ολόκληρα άλμπουμ και όλα τα κομμάτια που περιλαμβάνονται στο ραδιόφωνο ενός τραγουδιού σε μια λίστα αναπαραγωγής.

Μεμονωμένα κομμάτια: Αναζητήστε τις τρεις κουκκίδες που εμφανίζονται δεξιά από κάθε τίτλο κομματιού και αγγίξτε το για να εμφανιστεί μια λίστα με επιλογές - μία από τις οποίες είναι η Προσθήκη στη λίστα αναπαραγωγής . Εναλλακτικά, εάν ακούτε ένα κομμάτι που θέλετε να προσθέσετε σε μια λίστα αναπαραγωγής, απλώς πατήστε το όνομα του κομματιού στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής στο κάτω μέρος της οθόνης για να το τραβήξετε σε λειτουργία πλήρους οθόνης και αγγίξτε τις τρεις κουκκίδες που εμφανίζονται στα δεξιά του ονόματος του κομματιού (στην αντίθετη πλευρά του κουμπιού συν (+) για να το αποθηκεύσετε στη βιβλιοθήκη σας).

Πλήρης άλμπουμ: Κατά την προβολή της λίστας κομματιών ενός άλμπουμ καλλιτεχνών στην εφαρμογή Spotify για κινητά, μπορείτε να προσθέσετε όλα τα κομμάτια σε μια λίστα αναπαραγωγής αγγίζοντας τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και στη συνέχεια πιέζοντας Add to Playlist από τις επιλογές που προβάλλονται από το κάτω μέρος.

Ραδιόφωνο τραγουδιού: Όπως και στην εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, όλα τα κομμάτια που περιλαμβάνονται στο ραδιόφωνο ενός τραγουδιού μπορούν να προστεθούν στην λίστα αναπαραγωγής σας ακριβώς όπως τα ολόκληρα άλμπουμ στην εφαρμογή για κινητά. Απλά αναζητήστε αυτές τις τρεις μικρές κουκίδες στην επάνω δεξιά γωνία του ραδιοφώνου του τραγουδιού.

05 από 10

Καταργήστε τα κομμάτια από τη λίστα αναπαραγωγής σας από την εφαρμογή Spotify Desktop

Στιγμιότυπο οθόνης του Spotify για Mac

Είτε προσθέσατε ένα κομμάτι κατά λάθος είτε απλά αρχίζετε να αντιπαθείτε ένα συγκεκριμένο κομμάτι αφού το ακούσετε πάρα πολλές φορές, μπορείτε να το καταργήσετε από τη λίστα αναπαραγωγής οποτεδήποτε θέλετε.

Στην εφαρμογή επιφάνειας εργασίας, μεταβείτε στη λίστα αναπαραγωγής και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κομμάτι που θέλετε να καταργήσετε. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση από αυτήν τη λίστα αναπαραγωγής από το αναπτυσσόμενο μενού.

06 από 10

Καταργήστε τα κομμάτια από τη λίστα αναπαραγωγής σας στην εφαρμογή Spotify για κινητά

Στιγμιότυπα οθόνης του Spotify για iOS

Η κατάργηση κομματιών από μια λίστα αναπαραγωγής μέσα από την εφαρμογή για κινητά είναι λίγο διαφορετική από την εκτέλεση της εφαρμογής από την επιφάνεια εργασίας.

Μεταβείτε στη λίστα αναπαραγωγής σας ( Βιβλιοθήκη> Λίστες αναπαραγωγής> Όνομα λίστας αναπαραγωγής ) και αναζητήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της λίστας αναπαραγωγής. Αγγίξτε το και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επεξεργασία από τη λίστα επιλογών που προβάλλεται από το κάτω μέρος της οθόνης.

Θα δείτε μικρές κόκκινες κουκίδες με λευκές γραμμές μέσα από αυτές στα αριστερά κάθε κομματιού στη λίστα αναπαραγωγής. Αγγίξτε το για να καταργήσετε το κομμάτι.

Θα δείτε επίσης τρεις λευκές γραμμές που εμφανίζονται στα δεξιά του κάθε κομματιού. Πατώντας και κρατώντας το επάνω, μπορείτε να το σύρετε γύρω για να αναδιατάξετε τα κομμάτια στη λίστα αναπαραγωγής σας, αν θέλετε.

07 από 10

Κάντε το Playlist σας Spotify Secret ή Collaborative

Στιγμιότυπα οθόνης του Spotify για Mac και iOS

Όταν δημιουργείτε μια λίστα αναπαραγωγής, έχει οριστεί δημόσια από προεπιλογή, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε αναζητά όσους όρους περιλαμβάνονται στο όνομα της λίστας αναπαραγωγής σας, μπορεί να την βρει στα αποτελέσματα αναζήτησης και να την παρακολουθήσει και να την ακούσει. Δεν μπορούν, ωστόσο, να κάνουν καμία αλλαγή στη λίστα αναπαραγωγής σας προσθέτοντας ή αφαιρώντας νέα κομμάτια.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τη λίστα αναπαραγωγής σας ιδιωτική ή να δώσετε στους άλλους χρήστες την άδεια να επεξεργαστείτε τη λίστα αναπαραγωγής σας, μπορείτε να το κάνετε ρυθμίζοντας τις ρυθμίσεις της λίστας αναπαραγωγής τόσο στην εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και στην εφαρμογή για κινητά.

Κάντε τη λίστα αναπαραγωγής σας μυστική: Στην εφαρμογή για desktop, απλά κάντε δεξί κλικ στο όνομα της λίστας αναπαραγωγής σας στην αριστερή πλαϊνή μπάρα και επιλέξτε Make Secret από το μενού που εμφανίζεται. Στην εφαρμογή για κινητά, μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη> Λίστες αναπαραγωγής , πατήστε στη λίστα αναπαραγωγής, αγγίξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της καρτέλας playlist και επιλέξτε Make Secret από το μενού που προβάλλεται από κάτω.

Κάντε τη λίστα αναπαραγωγής Spotify συνεργάσιμη: Στην εφαρμογή επιφάνειας εργασίας, κάντε δεξί κλικ στη λίστα αναπαραγωγής σας στην αριστερή πλαϊνή μπάρα και επιλέξτε Συνδυαστική λίστα αναπαραγωγής . Στην εφαρμογή για κινητά, μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη> Λίστες αναπαραγωγής , πατήστε στη λίστα αναπαραγωγής, αγγίξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Δημιουργία συνεργασίας .

Αν αποφασίσετε να κάνετε τη λίστα αναπαραγωγής σας μυστική ή συνεργατική, μπορείτε να καταργήσετε αυτές τις ρυθμίσεις, αγγίζοντας τις ξανά για να τις απενεργοποιήσετε. Η λίστα αναπαραγωγής σας θα επανέλθει στην προεπιλεγμένη δημόσια ρύθμιση.

08 από 10

Οργανώστε και αντιγράψτε τη λίστα αναπαραγωγής Spotify

Στιγμιότυπο οθόνης του Spotify για Mac

Όσο περισσότερες playlist δημιουργείτε, τόσο πιο πιθανό θα είναι να τους κρατήσετε οργανωμένους και ίσως ακόμη και να τις αντιγράψετε ώστε να μπορέσετε να τις χρησιμοποιήσετε ως νέες.

Δημιουργία φακέλων λίστας αναπαραγωγής: Οι φάκελοι σας βοηθούν να ομαδοποιήσετε παρόμοιες λίστες αναπαραγωγής μαζί, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να περάσετε υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα κύλισης μέσω των playlist σας όταν έχετε πολλά από αυτά. Στην εφαρμογή επιφάνειας εργασίας , μπορείτε να μεταβείτε στο Αρχείο> Νέος κατάλογος playlist στο επάνω μενού ή να κάνετε δεξί κλικ οπουδήποτε στην καρτέλα playlist για να επιλέξετε Δημιουργία φακέλου . Δώστε το όνομα και στη συνέχεια απλά χρησιμοποιήστε τον κέρσορα για να μεταφέρετε και να αποθέσετε τις λίστες αναπαραγωγής στον νέο φάκελο.

Δημιουργήστε μια παρόμοια λίστα αναπαραγωγής: Αν έχετε ήδη μια μεγάλη λίστα αναπαραγωγής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως έμπνευση για μια άλλη, μπορείτε να την αντιγράψετε έτσι ώστε να μην χρειαστεί να χάνετε χρόνο για την ανοικοδόμησή της με το χέρι. Στην εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, απλά κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε όνομα της λίστας αναπαραγωγής που θέλετε να αντιγράψετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Δημιουργία παρόμοιας λίστας αναπαραγωγής . Ένα νέο θα προστεθεί στην ενότητα playlist σας με το ίδιο όνομα playlist και ένα (2) δίπλα του για να το διαφοροποιήσετε από το αρχικό.

Οι φάκελοι και παρόμοιες λίστες αναπαραγωγής μπορούν να δημιουργηθούν μόνο από την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας αυτή τη στιγμή, αλλά θα ενημερωθούν ώστε να εμφανίζονται στην ενότητα λιστών αναπαραγωγής μέσα στην εφαρμογή για κινητά, εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας.

09 από 10

Ακούστε τον ραδιοφωνικό σταθμό του playlist σας για να βρείτε νέα κομμάτια

Στιγμιότυπα οθόνης του Spotify για Mac και iOS

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακαλύψετε νέα κομμάτια που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα αναπαραγωγής σας είναι να ακούτε ενεργά το ραδιόφωνο του playlist σας. Πρόκειται για έναν ραδιοφωνικό σταθμό που περιέχει παρόμοια κομμάτια με αυτά που περιλαμβάνονται στη λίστα αναπαραγωγής.

Για να μεταβείτε στο ραδιόφωνο του playlist σας στην εφαρμογή για υπολογιστές, κάντε δεξί κλικ στο όνομα της λίστας αναπαραγωγής και επιλέξτε Μετάβαση στο ραδιόφωνο λίστας αναπαραγωγής . Μπορείτε να κάνετε κλικ για να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή, να την παρακολουθήσετε ως ξεχωριστή λίστα αναπαραγωγής ή ακόμα και να κάνετε κλικ στις τρεις κουκίδες για να προσθέσετε όλα τα κομμάτια στη λίστα αναπαραγωγής σας.

Στην εφαρμογή για κινητά, μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη> Λίστες αναπαραγωγής και πατήστε το όνομα της λίστας αναπαραγωγής. Αγγίξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία, μετακινηθείτε προς τα κάτω και στη συνέχεια πατήστε Μετάβαση στο ραδιόφωνο . Και πάλι, μπορείτε να το παίξετε, να το ακολουθήσετε ή να πατήσετε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά για να την προσθέσετε στη λίστα αναπαραγωγής σας.

10 από 10

Διαγραφή της λίστας αναπαραγωγής σας εάν χρειάζεστε

Στιγμιότυπα οθόνης του Spotify για Mac και iOS

Αν σταματήσατε να ακούτε μια συγκεκριμένη λίστα αναπαραγωγής ή απλά πρέπει να περιορίσετε τον αριθμό των λιστών αναπαραγωγής που έχετε, είναι αρκετά εύκολο να διαγράψετε ολόκληρο το playlist χωρίς να χρειάζεται να εισέλθετε και να διαγράφετε κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Μπορείτε να διαγράψετε λίστες αναπαραγωγής τόσο από την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας όσο και από την εφαρμογή για κινητά.

Στην εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, κάντε δεξί κλικ στο όνομα της λίστας αναπαραγωγής που θέλετε να διαγράψετε και επιλέξτε Διαγραφή . Μόλις γίνει αυτό, δεν μπορεί να ανακληθεί, οπότε βεβαιωθείτε ότι θέλετε να το διαγράψετε πριν κάνετε!

Στην εφαρμογή για κινητά, μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη> Λίστες αναπαραγωγής και πατήστε το όνομα της λίστας αναπαραγωγής. Αγγίξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία, μετακινηθείτε προς τα κάτω και, στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή της λίστας αναπαραγωγής .

Η διαγραφή των λιστών αναπαραγωγής Spotify που εσείς βρίσκετε πιο συχνά αγνοεί είναι ιδανική για την τακτοποίηση και την οργάνωση του τμήματος playlist.