Ένας οδηγός για Εργαλεία Ping Utility

Ορισμός και επεξήγηση ενός δικτύου Ping

Το Ping είναι το όνομα ενός τυπικού βοηθητικού προγράμματος λογισμικού που χρησιμοποιείται για τη δοκιμή συνδέσεων δικτύου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει εάν μια απομακρυσμένη συσκευή - όπως ένας ιστότοπος ή ένας διακομιστής παιχνιδιών - μπορεί να επιτευχθεί σε ολόκληρο το δίκτυο και αν ναι, την καθυστέρηση σύνδεσης.

Τα εργαλεία Ping είναι μέρος των Windows, macOS, Linux και μερικοί δρομολογητές και κονσόλες παιχνιδιών. Μπορείτε να κατεβάσετε άλλα εργαλεία ping από προγραμματιστές τρίτων κατασκευαστών και να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία σε τηλέφωνα και tablet.

Σημείωση : Οι λάτρεις των υπολογιστών χρησιμοποιούν επίσης τον όρο "ping", όταν αρχίζουν την επαφή με άλλο άτομο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, άμεσου μηνύματος ή άλλων ηλεκτρονικών εργαλείων. Σε αυτό το πλαίσιο, όμως, η λέξη "ping" σημαίνει απλώς την κοινοποίηση, συνήθως σύντομα.

Εργαλεία Ping

Τα περισσότερα βοηθητικά προγράμματα και εργαλεία ping χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο μηνυμάτων ελέγχου Internet (ICMP) . Στέλνουν μηνύματα αίτησης σε μια διεύθυνση δικτύου προορισμού σε περιοδικά διαστήματα και μετράνε το χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει ένα μήνυμα απάντησης.

Αυτά τα εργαλεία συνήθως υποστηρίζουν επιλογές όπως:

Η έξοδος του ping διαφέρει ανάλογα με το εργαλείο. Τα τυπικά αποτελέσματα περιλαμβάνουν:

Πού να βρείτε εργαλεία Ping

Όταν χρησιμοποιείτε το ping σε έναν υπολογιστή, υπάρχουν εντολές ping που λειτουργούν με την εντολή Command Prompt στα Windows.

Ένα εργαλείο που ονομάζεται Ping λειτουργεί στο iOS για να κάνει ping οποιαδήποτε διεύθυνση URL ή διεύθυνση IP. Παρέχει τα συνολικά πακέτα που έχουν σταλεί, ληφθεί και χαθεί, καθώς και ο ελάχιστος, ο μέγιστος και ο μέσος χρόνος που χρειάστηκε για να λάβετε μια απάντηση. Μια διαφορετική εφαρμογή που ονομάζεται Ping, αλλά για Android, μπορεί να εκτελεί παρόμοιες λειτουργίες.

Τι είναι το Ping του Θανάτου;

Στα τέλη του 1996 και στις αρχές του 1997, ένα ελάττωμα στην υλοποίηση της δικτύωσης σε ορισμένα λειτουργικά συστήματα έγινε γνωστό και δημοφιλές από τους χάκερ ως τρόπο απομακρυσμένης συντριβής υπολογιστών. Η επίθεση "Ping of Death" ήταν σχετικά εύκολη και επικίνδυνη λόγω της μεγάλης πιθανότητας επιτυχίας της.

Από τεχνική άποψη, η επίθεση Ping of Death περιελάμβανε την αποστολή πακέτων IP μεγέθους μεγαλύτερου από 65.535 byte στον υπολογιστή-στόχο. Τα πακέτα IP αυτού του μεγέθους είναι παράνομα, αλλά ένας προγραμματιστής μπορεί να δημιουργήσει εφαρμογές ικανές να τις δημιουργήσουν.

Προσεκτικά προγραμματισμένα λειτουργικά συστήματα θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν και να χειρίζονται με ασφάλεια τα παράνομα πακέτα IP, αλλά ορισμένα απέτυχαν να το πράξουν. Τα προγράμματα κοινής χρήσης ping ICMP περιλάμβαναν πολλές δυνατότητες μεγάλου πακέτου και έγιναν ονομάστε το πρόβλημα, αν και τα UDP και άλλα πρωτόκολλα που βασίζονται σε IP μπορούν επίσης να μεταφέρουν το Ping of Death.

Οι προμηθευτές λειτουργικών συστημάτων επινόησαν γρήγορα patches για να αποφύγουν το Ping of Death, το οποίο δεν αποτελεί πλέον απειλή για τα σημερινά δίκτυα υπολογιστών. Παρόλα αυτά, πολλοί ιστότοποι έχουν διατηρήσει τη σύμβαση για την παρεμπόδιση μηνυμάτων ICMP ping στα τείχη προστασίας τους, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών .