Οδηγός για το πρωτόκολλο μηνυμάτων ελέγχου Internet (ICMP)

Το πρωτόκολλο μηνυμάτων ελέγχου Internet (ICMP) είναι ένα πρωτόκολλο δικτύου για δικτύωση πρωτοκόλλου Internet (IP) . Το ICMP μεταφέρει πληροφορίες ελέγχου για την κατάσταση του ίδιου του δικτύου αντί για δεδομένα εφαρμογής. Ένα δίκτυο IP απαιτεί το ICMP για να λειτουργεί σωστά.

Τα μηνύματα ICMP είναι ένα συγκεκριμένο είδος μηνύματος IP διαφορετικό από TCP και UDP .

Το πιο γνωστό παράδειγμα μηνυμάτων ICMP στην πράξη είναι το βοηθητικό πρόγραμμα ping , το οποίο χρησιμοποιεί το ICMP για την ανίχνευση απομακρυσμένων ξενιστών για απόκριση και για τη μέτρηση του συνολικού χρόνου γύρου-ταξιδιού των μηνυμάτων ανίχνευσης.

Το ICMP υποστηρίζει επίσης άλλα βοηθητικά προγράμματα, όπως το traceroute, που αναγνωρίζουν ενδιάμεσες συσκευές δρομολόγησης ("λυκίσκου") στη διαδρομή μεταξύ μιας δεδομένης πηγής και προορισμού.

ICMP και ICMPv6

Ο αρχικός ορισμός των δικτύων Internet Protocol version 4 (IPv4) που υποστηρίζονται από το ICMP. Το IPv6 ενσωματώνει μια αναθεωρημένη μορφή του πρωτοκόλλου που ονομάζεται συμβατικά ICMPv6 για να το διακρίνει από το αρχικό ICMP (περιστασιακά αποκαλούμενο ICMPv4).

Τύποι μηνυμάτων ICMP και μορφές μηνυμάτων

Τα μηνύματα ICMP μεταφέρουν δεδομένα απαραίτητα για τη λειτουργία και τη διαχείριση ενός δικτύου υπολογιστών. Το πρωτόκολλο αναφέρει όρους όπως μη ανταποκρινόμενες συσκευές, σφάλματα μετάδοσης και προβλήματα συμφόρησης δικτύου.

Όπως και άλλα πρωτόκολλα στην οικογένεια IP, το ICMP ορίζει μια κεφαλίδα μηνύματος. Η κεφαλίδα περιέχει τέσσερα πεδία με την ακόλουθη σειρά:

Το ICMP ορίζει μια λίστα συγκεκριμένων τύπων μηνυμάτων και ορίζει έναν μοναδικό αριθμό σε κάθε ένα.

Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, τα ICMPv4 και ICMPv6 παρέχουν μερικούς κοινούς τύπους μηνυμάτων (αλλά συχνά με διαφορετικούς αριθμούς) και επίσης μερικά μηνύματα μοναδικά σε κάθε ένα. (Οι τύποι κοινών μηνυμάτων ενδέχεται επίσης να διαφέρουν ελαφρώς στη συμπεριφορά τους μεταξύ των εκδόσεων IP).

Κοινά είδη μηνυμάτων ICMP
v4 # v6 # Τύπος Περιγραφή
0 129 Echo Απάντηση Μήνυμα που αποστέλλεται σε απάντηση σε αίτημα Echo (δείτε παρακάτω)
3 1 Προορισμός Απρόσιτο Αποστολή σε απάντηση σε ένα μήνυμα IP που δεν μπορεί να παραδοθεί για διάφορους λόγους.
4 - Πηγή σβήνει Μια συσκευή μπορεί να στείλει αυτό το μήνυμα πίσω σε έναν αποστολέα που παράγει εισερχόμενη κίνηση με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι μπορεί να επεξεργαστεί. (Αντικαταστάθηκε με άλλες μεθόδους.)
5 137 Ανακατεύθυνση μηνύματος Οι συσκευές δρομολόγησης μπορούν να δημιουργήσουν αυτή τη μέθοδο εάν ανιχνεύσουν μια αλλαγή στη ζητούμενη διαδρομή για ένα μήνυμα IP θα πρέπει να αλλάξουν.
8 128 Echo Request Μήνυμα που αποστέλλεται από τα βοηθητικά προγράμματα ping για να ελέγξει την ανταπόκριση μιας συσκευής προορισμού
11 3 Ο χρόνος υπερέβη Οι δρομολογητές δημιούργησαν αυτό το μήνυμα όταν τα εισερχόμενα δεδομένα έχουν φτάσει στο όριο μέτρησης "hop". Χρησιμοποιείται από traceroute.
12 - Παράμετρος Πρόβλημα Δημιουργείται όταν μια συσκευή εντοπίζει κατεστραμμένα ή ελλείποντα δεδομένα σε ένα εισερχόμενο μήνυμα IP.
13, 14 - Timestamp (Αίτηση, Απάντηση) Σχεδιασμένο για συγχρονισμό ρολογιών ώρας μεταξύ δύο συσκευών μέσω IPv4, (Αντικαταστάθηκε από άλλες πιο αξιόπιστες μεθόδους.)
- 2 Το πακέτο είναι πολύ μεγάλο Οι δρομολογητές παράγουν αυτό το μήνυμα όταν λαμβάνουν ένα μήνυμα που δεν μπορεί να προωθηθεί στον προορισμό του λόγω υπέρβασης ενός ορίου μήκους.

Το πρωτόκολλο συμπληρώνει τα πεδία δεδομένων Κώδικα και ICMP ανάλογα με τον τύπο του μηνύματος που επιλέχθηκε για να μοιραστεί πρόσθετες πληροφορίες. Για παράδειγμα, ένα μήνυμα Destination Unreachable μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές τιμές κώδικα ανάλογα με τη φύση της αποτυχίας.