Ποια ανάλυση φωτογραφικής μηχανής χρειάζομαι;

Όταν φωτογραφίζετε φωτογραφίες με την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή , μπορείτε να ρυθμίσετε την κάμερα να φωτογραφίζει με ανάλυση κάμερας που έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Με τόσες πολλές επιλογές, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να απαντήσετε στην ερώτηση: Ποια είναι η ανάλυση της κάμερας που χρειάζομαι;

Για φωτογραφίες που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μόνο στο Internet ή να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να κάνετε λήψη σε χαμηλότερη ανάλυση. Εάν γνωρίζετε ότι θέλετε να εκτυπώσετε τη φωτογραφία, θα πρέπει να πυροβολήσετε σε υψηλότερη ανάλυση .

Ωστόσο, αν δεν είστε σίγουροι για το πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφία, οι καλύτερες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να τραβήξετε φωτογραφίες με την υψηλότερη ανάλυση που διαθέτετε με την κάμερά σας. Ακόμα κι αν αρχικά δεν θέλετε να εκτυπώσετε τη φωτογραφία, μπορείτε να αποφασίσετε να κάνετε μια εκτύπωση έξι μήνες ή ένα χρόνο κάτω από το δρόμο, ώστε η λήψη των περισσότερων φωτογραφιών σας με την υψηλότερη ανάλυση είναι σχεδόν πάντα η καλύτερη επιλογή.

Ένα άλλο όφελος για λήψη με την υψηλότερη δυνατή ανάλυση είναι ότι μπορείτε αργότερα να τραβήξετε τη φωτογραφία σε μικρότερο μέγεθος χωρίς να χάσετε λεπτομέρειες και ποιότητα εικόνας.

Επιλέγοντας τη σωστή ανάλυση της κάμερας

Ο καθορισμός της έκτασης της φωτογραφικής μηχανής που χρειάζεστε τελικά για εκτύπωση εξαρτάται από το μέγεθος της εκτύπωσης που θέλετε να κάνετε. Ο παρακάτω πίνακας πρέπει να σας βοηθήσει να αποφασίσετε σχετικά με τη σωστή επίλυση.

Πριν κοιτάξουμε όμως πώς τα ποσά της ανάλυσης σχετίζονται με τα μεγέθη εκτύπωσης φωτογραφιών, αξίζει να θυμάστε ότι η ανάλυση δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας ποιότητας φωτογραφιών και ποιότητας εκτύπωσης.

Αυτοί οι παράγοντες διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του τρόπου εμφάνισης των ψηφιακών φωτογραφιών σας στην οθόνη του υπολογιστή και σε χαρτί.

Ο άλλος παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της εικόνας - ο οποίος με τη σειρά του θα καθορίσει πόσο μεγάλος μπορείτε να κάνετε μια εκτύπωση - είναι ο αισθητήρας εικόνας της φωτογραφικής μηχανής .

Κατά γενικό κανόνα, μια φωτογραφική μηχανή με μεγαλύτερο αισθητήρα εικόνας σε φυσικό μέγεθος μπορεί να δημιουργήσει φωτογραφίες υψηλότερης ποιότητας σε σχέση με μια φωτογραφική μηχανή με μικρότερο αισθητήρα εικόνας, ανεξάρτητα από το πόσα ψηφίσματα ψηφίσματος κάθε κάμερα προσφέρει.

Ο καθορισμός των μεγεθών των εκτυπώσεων που θέλετε να κάνετε επίσης μπορεί να σας βοηθήσει κατά την αγορά για μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή . Εάν γνωρίζετε ότι θα θέλετε να κάνετε μεγάλες εκτυπώσεις κάθε φορά, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα μοντέλο που προσφέρει μεγάλη μέγιστη ανάλυση. Από την άλλη πλευρά, αν γνωρίζετε ότι θα θέλετε να κάνετε μόνο περιστασιακές, μικρές εκτυπώσεις, μπορείτε να επιλέξετε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που προσφέρει ένα μέσο ποσό ψήφου, ενδεχομένως εξοικονομώντας χρήματα.

Ένα διάγραμμα αναφοράς της ανάλυσης κάμερας

Αυτός ο πίνακας θα σας δώσει μια ιδέα για το μέγεθος της ανάλυσης που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε εκτυπώσεις μέσης ποιότητας και υψηλής ποιότητας. Η λήψη φωτογραφιών με την ανάλυση που αναφέρεται εδώ δεν εγγυάται ότι μπορείτε να κάνετε εκτύπωση υψηλής ποιότητας με το μέγεθος που αναγράφεται, αλλά οι αριθμοί θα σας δώσουν τουλάχιστον ένα σημείο εκκίνησης για τον καθορισμό των μεγεθών εκτύπωσης.

Απαιτείται ανάλυση για διάφορα μεγέθη εκτύπωσης
Ανάλυση Μέγ. ποιότητα Η καλύτερη ποιότητα
0,5 megapixel 2x3 in. NA
3 megapixel 5x7 in. 4x6 in.
5 megapixel 6x8 in. 5x7 in.
8 megapixel 8x10 in. 6x8 in.
12 megapixel 9x12 in. 8x10 in.
15 megapixel 12x15 in. 10x12 in.
18 megapixel 13x18 in. 12x15 in.
20 megapixel 16x20 in. 13x18 in.
25+ megapixel 20x25 in. 16x20 in.

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε έναν γενικό τύπο που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την καλύτερη ανάλυση στην οποία θα φωτογραφίζετε για ένα ακριβές μέγεθος εκτύπωσης που θέλετε να κάνετε. Ο τύπος προϋποθέτει ότι θα πραγματοποιήσετε εκτύπωση σε 300 x 300 στιγμές ανά ίντσα (dpi), η οποία είναι μια κοινή ανάλυση εκτύπωσης για φωτογραφίες υψηλής ποιότητας. Πολλαπλασιάστε το πλάτος και το ύψος (σε ίντσες) του μεγέθους της φωτογραφίας που θέλετε να φτιάξετε με 300. Στη συνέχεια διαιρέστε κατά 1 εκατομμύριο για να καθορίσετε τον αριθμό των megapixel για εγγραφή.

Έτσι, εάν θέλετε να κάνετε μια εκτύπωση 10 με 13 ιντσών, ο τύπος για τον καθορισμό του ελάχιστου αριθμού megapixel θα μοιάζει με αυτόν τον τρόπο:

(10 ίντσες * 300) * (13 ίντσες * 300) / 1 εκατομμύριο = 11,7 megapixels