Πώς να προσδιορίσετε τον τύπο αρχείου ενός αρχείου χρησιμοποιώντας το Linux

Οι περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν την επέκταση ενός αρχείου και στη συνέχεια μαντέψουν τον τύπο αρχείου από την επέκταση. Για παράδειγμα, όταν βλέπετε ένα αρχείο με επέκταση gif, jpg, bmp ή png, θα σκεφτόσαστε ένα αρχείο εικόνας και όταν βλέπετε ένα αρχείο με επέκταση του zip υποθέτετε ότι το αρχείο έχει συμπιεστεί χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό πρόγραμμα συμπίεσης zip .

Στην πραγματικότητα, ένα αρχείο μπορεί να έχει μία επέκταση, αλλά να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και εάν ένα αρχείο δεν έχει επέκταση πώς μπορείτε να προσδιορίσετε τον τύπο αρχείου;

Στο Linux μπορείτε να βρείτε τον πραγματικό τύπο αρχείου χρησιμοποιώντας την εντολή αρχείου.

Πώς λειτουργεί η εντολή "Αρχείο"

Σύμφωνα με την τεκμηρίωση, η εντολή αρχείου εκτελεί τρία σύνολα δοκιμών σε ένα αρχείο:

Το πρώτο σετ δοκιμών για την επιστροφή έγκυρης απόκρισης προκαλεί την εκτύπωση του τύπου αρχείου.

Οι δοκιμές συστήματος αρχείων εξετάζουν την επιστροφή από μια κρατική κλήση συστήματος. Το πρόγραμμα ελέγχει αν το αρχείο είναι κενό και αν είναι ένα ειδικό αρχείο. Εάν ο τύπος αρχείου βρίσκεται στο αρχείο κεφαλίδας του συστήματος, θα επιστραφεί ως έγκυρος τύπος αρχείου.

Οι μαγικές δοκιμές ελέγχουν τα περιεχόμενα ενός αρχείου και συγκεκριμένα μερικά bytes στην αρχή που βοηθούν στον προσδιορισμό του τύπου αρχείου. Υπάρχουν διάφορα αρχεία που χρησιμοποιούνται για την αντιστοίχιση ενός αρχείου με τον τύπο του αρχείου και αυτά αποθηκεύονται σε / etc / magic, / usr / share / misc / magic.mgc, / usr / share / misc / magic. Μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτά τα αρχεία τοποθετώντας ένα αρχείο στο αρχικό σας φάκελο που ονομάζεται $ HOME / .magic.mgc ή $ HOME / .magic.

Οι τελικές εξετάσεις είναι γλωσσικές εξετάσεις. Το αρχείο ελέγχεται για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για αρχείο κειμένου. Με τη δοκιμή των πρώτων δυφιολέξεων ενός αρχείου μπορείτε να εξαγάγετε αν είναι ASCII, UTF-8, UTF-16 ή σε άλλη μορφή που καθορίζει το αρχείο ως αρχείο κειμένου. Μόλις εξαχθεί το σύνολο χαρακτήρων, το αρχείο δοκιμάζεται σε διαφορετικές γλώσσες. Για παράδειγμα, είναι το πρόγραμμα αρχείων AC.

Εάν καμία από τις δοκιμές δεν λειτουργεί, η έξοδος είναι απλά δεδομένα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή "Αρχείο"

Η εντολή αρχείου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξής:

όνομα αρχείου

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι έχετε ένα αρχείο που ονομάζεται αρχείο1 και θα εκτελέσετε την ακόλουθη εντολή:

αρχείο1

Η παραγωγή θα είναι κάτι σαν αυτό:

file1: Δεδομένα εικόνας PNG, 640 x 341, RGB 8 bit / χρώματος, μη παρεμβλημένα

Η εμφανιζόμενη έξοδος καθορίζει το αρχείο1 ως αρχείο εικόνας ή για να είναι πιο ακριβές ένα αρχείο φορητού γραφικού δικτύου (PNG).

Οι διαφορετικοί τύποι αρχείων παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα ως εξής:

Προσαρμόστε την έξοδο από την εντολή αρχείου

Από προεπιλογή, η εντολή αρχείου παρέχει το όνομα του αρχείου και στη συνέχεια όλες τις λεπτομέρειες πάνω από το αρχείο. Εάν θέλετε απλώς να επαναληφθούν οι λεπτομέρειες χωρίς το όνομα του αρχείου, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο διακόπτη:

αρχείο -b αρχείο1

Η παραγωγή θα είναι κάτι σαν αυτό:

Δεδομένα εικόνας PNG, 640 x 341, RGB 8 bit / χρώματος, μη παρεμβλημένα

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον αποδιαμορφωτή μεταξύ του ονόματος αρχείου και του τύπου.

Από προεπιλογή, ο οριοθέτης είναι ένα παχύ τελεία (:) αλλά μπορείτε να το αλλάξετε σε οτιδήποτε σας αρέσει, όπως το σύμβολο σωλήνα, ως εξής:

αρχείο -F '|' file1

Η παραγωγή θα είναι τώρα κάτι τέτοιο:

file1 | Δεδομένα εικόνας PNG, 640 x 341, RGB 8 bit / χρώματος, μη παρεμβλημένα

Διαχείριση πολλών αρχείων

Από προεπιλογή, θα χρησιμοποιήσετε την εντολή αρχείου έναντι ενός μόνο αρχείου. Μπορείτε, ωστόσο, να ορίσετε ένα όνομα αρχείου που περιέχει μια λίστα αρχείων προς επεξεργασία από την εντολή αρχείου:

Για παράδειγμα ανοίξτε ένα αρχείο που ονομάζεται testfiles χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή nano και προσθέστε αυτές τις γραμμές σε αυτό:

Αποθηκεύστε το αρχείο και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή αρχείου:

αρχείο -f testfiles

Η παραγωγή θα είναι κάτι σαν αυτό:

/ etc / passwd: κείμενο ASCII
/etc/pam.conf: κείμενο ASCII
/ etc / opt: κατάλογος

Συμπιεσμένα αρχεία

Από προεπιλογή, όταν εκτελείτε την εντολή αρχείου έναντι ενός συμπιεσμένου αρχείου, θα δείτε εξόδου κάτι τέτοιο:

file.zip: Αρχεία αρχείου ZIP, τουλάχιστον V2.0 για εξαγωγή

Ενώ αυτό σας λέει ότι το αρχείο είναι αρχείο αρχείου, δεν γνωρίζετε πραγματικά το περιεχόμενο του αρχείου. Μπορείτε να κοιτάξετε μέσα στο αρχείο zip για να δείτε τους τύπους αρχείων των αρχείων μέσα στο συμπιεσμένο αρχείο.

Η ακόλουθη εντολή τρέχει την εντολή αρχείου έναντι των αρχείων μέσα σε ένα αρχείο ZIP:

αρχείο -z όνομα αρχείου

Η έξοδος θα δείξει τώρα τους τύπους αρχείων των αρχείων μέσα στο αρχείο.

Περίληψη

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι απλά θα χρησιμοποιήσουν απλώς την εντολή αρχείου για να βρουν τον βασικό τύπο αρχείου, αλλά για να μάθετε περισσότερα για όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η εντολή του αρχείου πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στο παράθυρο του τερματικού:

man αρχείο