Οι κανόνες που δεν έχουν γραφτεί, αλλά τώρα γράφτηκαν στα μηνύματα

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις βέλτιστες πρακτικές για συνομιλίες μηνυμάτων

Πίσω το 2009, ο Jodi-Ann Beelby έχει ένα κόκκαλο για να επιλέξει. Ο τότε 21χρονος ανώτερος στο πανεπιστήμιο Brock, στο Οντάριο, Can., Είχε μόλις εγκαινιάσει ένα φόρουμ στο Facebook που αφιερώθηκε στη διδασκαλία της καλής τέχνης της netiquette στους χρήστες των υπηρεσιών άμεσων μηνυμάτων. Η ομάδα, που ονομάζεται «Οι κανόνες που δεν έχουν γραφτεί αλλά τώρα γράφτηκαν από τα μηνύματα MSN των Windows», ήταν ένα φόρουμ για τη Beelby να μοιραστεί τους κανόνες σχετικά με τα μηνύματα που είχε συλλέξει από την πρώτη πρόσβασή της στο MSN Messenger ως έβδομο γκρέιντερ το 1999. Παρόλο που το MSN Messenger έκλεισε το 2014, οι κατευθυντήριες γραμμές και οι βέλτιστες πρακτικές που τεκμηριώνονται από το Beelby εξακολουθούν να ισχύουν και μπορούν να εφαρμοστούν στις σημερινές σταθερές εφαρμογές και πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Οι κανόνες που δεν έχουν καταγραφεί αλλά είναι τώρα γραπτές για τα Instant Messaging (IM)


Με τη Jody-Ann Beelby

Επεξεργασμένο για About.com από τον Brandon De Hoyos

  1. Η απάντηση σε κάποιον στο ΔΥ πρέπει να διαρκέσει όχι περισσότερο από 3 λεπτά, το πολύ 5 λεπτά.
  2. Μην απαντάτε με μια απάντηση μιας λέξης! Σκοτώνει συνομιλίες!
  3. Αποφύγετε το σαρκασμό, εκτός εάν έχετε ήδη δημιουργήσει την επαφή με την επαφή συνομιλίας σας. Οι νέοι φίλοι σε απευθείας σύνδεση μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι μιλάτε σαρκαστικά.
  4. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πάρα πολλά ακρωνύμια IM. Πάρα πολλά "LOLs" μπορεί να εξηγήσουν την παραφροσύνη, να μην γελάσουν δυνατά.
  5. Αν πρόκειται να βρίσκεστε μακριά από τον υπολογιστή για περισσότερο από 10 λεπτά, πείτε "BRB" σε όποιον μιλάτε ή αλλάξτε την κατάσταση / διαθεσιμότητα.
  6. Εάν πραγματοποιείτε απροσδόκητη είσοδο και έξοδο κατά τη διάρκεια συνομιλίας συνομιλίας, είναι δική σας ευθύνη να επανεκκινήσετε τη συζήτηση είτε με συγγνώμη είτε με άλμα πίσω σε αυτό που μιλούσατε.
  7. Μην γράφετε ολόκληρη την ημερήσια ατζέντα σας στο χώρο προσωπικών μηνυμάτων σας. Οι άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται όπου και αν βρίσκεστε, έχουν πιθανώς τον αριθμό κινητού σας ούτως ή άλλως.
  8. Εάν δύο άτομα του αντίθετου φύλου έχουν πρόσφατα ανταλλάξει ονόματα οθόνης εξαιτίας της δυνατότητας να συναντηθούν στο μέλλον, ο τύπος πρέπει πάντα να επικοινωνεί με το κορίτσι πρώτα. Εάν είστε απλώς φίλοι, όποιος ήταν ήδη συνδεδεμένος όταν το άτομο που έχει συνδεθεί είναι υπεύθυνο για την έναρξη της συνομιλίας.
  1. Ο καθορισμός όλων των ορθογραφικών λαθών και των λαθών δεν είναι απαραίτητο, μόνο αν αυτό που γράψατε ήταν η εντελώς λανθασμένη λέξη ή το άτομο δεν πρόκειται να καταλάβει χωρίς να το διορθώσετε.
  2. Μην χρησιμοποιείτε ελαφρώς χρωματιστές ή μη αναγνώσιμες γραμματοσειρές. Είναι ενοχλητικό.
  3. Αν δεν θέλετε να μιλήσετε με κάποιον που σας στέλνει μηνύματα, καλό θα ήταν να κάνετε μια δικαιολογία και να μπλοκάρει. Απλά φροντίστε να μπλοκάρετε όλους τους αμοιβαίους φίλους που μπορείτε να έχετε και εσείς.
  4. Αν δεν έχετε δει ή μιλήσει σε μία από τις επαφές σας σε αρκετά καλά χρόνια, μπορείτε να τα διαγράψετε.
  5. Προσέξτε τι λέτε στις συνομιλίες σας. Το άτομο από την άλλη άκρη θα μπορούσε να αποθηκεύσει τη συνομιλία σας συνομιλίας.
  6. Εάν πρέπει να αφήσετε μια συνομιλία συνομιλίας, είναι ωραίο να πείτε γιατί εγκαταλείπετε, αλλά σίγουρα δεν είναι απαραίτητο.
  7. Πάντα να λέτε "Αντίο" ή "TTYL", δεν ξαφνικά υπογράψτε τον πελάτη άμεσων μηνυμάτων.
  8. Τα συναισθήματα είναι εντάξει για να τα χρησιμοποιήσετε, αλλά μην τα χρησιμοποιείτε υπερβολικά. Για παράδειγμα, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν λέξεις, πάνε μαζί με λέξεις. Ένα θλιβερό πρόσωπο πρέπει να συνοδεύεται από το γιατί είστε λυπημένος.
  9. Οι μετρήσεις αντίστροφης μέτρησης είναι αποδεκτές στα μηνύματα κατάστασης, αρκεί να λέτε τι είναι και να τα κρατάτε ενημερωμένα. Αν οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας είναι σε 3 ημέρες, βεβαιωθείτε ότι η αντίστροφη μέτρηση δεν λέει 23 ημέρες. Κανείς δεν αρέσει στους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετρήσουν προς τα πίσω.
  1. Εάν κάνετε την εργασία ή διαβάζετε ενώ βρίσκεστε στο IM, φροντίστε να τοποθετήσετε την κατάστασή σας ως απασχολημένος / μακριά, οπότε οι άνθρωποι δεν σας φωνάζουν για να μην απαντήσουν.
  2. Εάν έχετε πραγματικά σημαντικά νέα για να πείτε σε κάποιον ή μια μακρά ιστορία, χρησιμοποιήστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να το γράψετε όλα ή να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο.
  3. Δεν επιτρέπεται η διακοπή με κάποιον μέσω του Διαδικτύου.
  4. Εάν συνδεθείτε κάτω από το όνομα της οθόνης ενός φίλου και μια από τις επαφές του αρχίζει να σας μιλάει, βεβαιωθείτε ότι έχετε πει ότι είστε εσείς και όχι ο φίλος σας. Εάν έχετε μια πλήρη συζήτηση μαζί τους που προσποιείται ότι είναι φίλος σας, ο φίλος σας θα μοιάζει με έναν ηλίθιο όταν μιλάμε ξανά σε αυτό το άτομο επειδή πιθανότατα θα σας ζητήσουν τις ίδιες ερωτήσεις που κάνατε πριν από δυο μέρες.
  5. Εάν υπάρχει γονέας, αδελφός ή φίλος στο δωμάτιο που δεν θέλετε να διαβάσετε τη συζήτηση, αλλάξτε την κατάστασή σας σε BRB ή γράψτε POS (γονέας πάνω από τον ώμο).
  6. Μπορείτε να έχετε σοβαρές συνομιλίες σχετικά με το ΔΥ, αλλά οτιδήποτε πραγματικά σοβαρό πρέπει να γίνει πρόσωπο με πρόσωπο. Οι συνομιλίες συνομιλίας είναι ευκολότερες για τους ανθρώπους να λένε πράγματα που δεν εννοούν ή υπονοούνται με λάθος τρόπο.
  1. Αν είστε μεθυσμένοι και σε ΔΥ, ίσως να νομίζετε ότι διασκεδάζετε, αλλά το άτομο με το οποίο μιλάτε δεν μπορεί να διαβάσει μια λέξη που πληκτρολογείτε. Αποφύγετε το IM ενώ είστε μεθυσμένος.
  2. Αν το μήνυμα κατάστασης σας υποδεικνύει ότι είστε λυπημένος ή θυμωμένος, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να πείτε σε κάποιον "Μην ανησυχείτε γι 'αυτό". Πολύ ενοχλητικό.
  3. Μην συνδέεστε στο Δρομολογητή ΑΜ περισσότερο από τέσσερις φορές την ημέρα. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό, ειδικά σε όσους διαθέτουν αυτόματη ειδοποίηση για κάθε φορά που συνδέεστε και αποσυνδέεστε.
  4. Δώστε τον κωδικό πρόσβασής σας στις επωνυμίες IM σας με προσοχή. Ειδικά σε ένα σημαντικό άλλο. Εάν διαλύσετε ή σταματήσετε να είστε φίλοι, το άτομο αυτό θα μπορούσε να γράψει αμαρτωλά ή ενοχλητικά πράγματα για εσάς στο λογαριασμό σας IM.
  5. Μην προσθέτετε ξένους στο IM, για αυτό το Facebook είναι. (Σημείωση του συντάκτη: Να είστε προσεκτικοί με ξένοι σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Facebook.)
  6. Η συζήτηση με τους ανθρώπους ενώ εμφανίζεται εκτός σύνδεσης είναι δροσερή.
  7. Αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο γι 'αυτούς που σας εμποδίζουν είναι δύσκολη. Απλά προχωρήστε και αφήστε το να πάει.
  8. Χρησιμοποιήστε το ΔΥ για να μιλήσετε. Το Facebook θα σας πει ποιος είναι συνδεδεμένος.
  1. Μία ώθηση ή buzz στο IM είναι το όριο. Η πολλαπλή ώθηση είναι ενοχλητική, ειδικά εάν σας είπαν να σταματήσετε.
  2. Μην ξεκινήσετε συζητήσεις όταν δεν έχετε τίποτα να πείτε. Καταλήγουν να είναι θαμπό.

Ενημερώθηκε από Christina Michelle Bailey, 6/28/16