Τι μπορείτε να κάνετε με το Watch της Apple χωρίς τηλέφωνο

Ακούστε μουσική, δείτε φωτογραφίες και άλλα

Εάν έχετε ένα ρολόι της Apple - και ίσως ακόμη και αν δεν το κάνετε - πιθανόν να γνωρίζετε ότι μεγάλο μέρος της λειτουργικότητας της συσκευής απαιτεί τη σύνδεση ενός smartphone με το smartwatch μέσω Bluetooth.

Μια από τις μεγαλύτερες επικρίσεις των smartwatch και άλλων παρόμοιων φορητών μέχρι σήμερα είναι ότι είναι απλώς μια επέκταση του smartphone και δεν μπορεί να ενεργήσει πολύ ανεξάρτητα από το φορητό ακουστικό σας. Και ενώ είναι αλήθεια ότι θα χρειαστείτε το τηλέφωνό σας κοντά για να απολαύσετε λειτουργίες όπως η λήψη ειδοποιήσεων και εισερχόμενων μηνυμάτων, υπάρχουν ακόμα αρκετά πράγματα που μπορείτε να πετύχετε όταν το τηλέφωνό σας είναι πίσω στο σπίτι ή απλά απενεργοποιημένο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να τις ανακαλύψετε.

Αναπαραγωγή μουσικής από σύνθετη λίστα αναπαραγωγής

Μπορείτε να συνδυάσετε το ρολόι Apple με ακουστικά Bluetooth για να απολαμβάνετε μουσική χωρίς να χρειάζεται να έχετε το iPhone σας στο χέρι. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να μεταβείτε στην εφαρμογή Μουσική και να επιλέξετε την Apple Watch ως πηγή. Στη συνέχεια, πρέπει να μετακινηθείτε προς τα κάτω και να επιλέξετε Αναπαρ. Τώρα, Μουσική μου ή Λίστες αναπαραγωγής.

Σημείωση: Μπορείτε να διατηρήσετε μόνο μια λίστα αναπαραγωγής στο Apple Watch σας κάθε φορά. Για να συγχρονίσετε μια λίστα αναπαραγωγής, το smartwatch πρέπει να συνδεθεί στο φορτιστή. Μεταβείτε στο iPhone σας και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο το Bluetooth και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην εφαρμογή Παρακολούθηση και επιλέξτε την καρτέλα "Παρακολούθηση" και, στη συνέχεια, Μουσική> Συγχρονισμένη λίστα αναπαραγωγής. Από εκεί, επιλέξτε τη λίστα αναπαραγωγής που θέλετε να συγχρονίσετε.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες για τον έλεγχο της μουσικής στο ρολόι της Apple για περισσότερες λεπτομέρειες.

Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες συναγερμού και άλλης ώρας

Δεν χρειάζεται να έχετε το Apple Watch συνδεδεμένο στο iPhone για να ρυθμίσετε συναγερμούς και να χρησιμοποιείτε το χρονοδιακόπτη και το χρονόμετρο. Και φυσικά, η συσκευή εξακολουθεί να λειτουργεί ως ρολόι χωρίς να χρειάζεστε βοήθεια από το smartphone σας.

Παρακολουθήστε την καθημερινή σας κίνηση με τις εφαρμογές δραστηριότητας και προπόνησης

Το Apple Watch μπορεί ακόμα να εμφανίσει τα ενημερωμένα στατιστικά στοιχεία δραστηριότητας χωρίς να συνδεθεί στο iPhone σας. Ως ανανέωση, η εφαρμογή Δραστηριότητα στο smartwatch εμφανίζει την πρόοδό σας προς την κατεύθυνση της καθημερινής κίνησης και των στόχων άσκησης. Η εφαρμογή παρακολουθεί επίσης τις θερμίδες και μπορεί να προτείνει ημερήσιους στόχους και σπάει τη δραστηριότητά σας σε κίνηση και άσκηση - η τελευταία από τις οποίες είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα που εκτελείται σε ζωηρό επίπεδο. Φυσικά, σε συνδυασμό με το iPhone σας, αυτή η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει πολύ περισσότερες πληροφορίες - όπως μια επισκόπηση των ημερήσιων στατιστικών σας για το μήνα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Apple Watch ανεξάρτητα από το iPhone. Αυτή η εφαρμογή εμφανίζει στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, όπως το παρελθόν, οι θερμίδες, ο ρυθμός, η ταχύτητα και πολλά άλλα για μια ποικιλία διαφορετικών δραστηριοτήτων άσκησης. Είναι ένα πολύ καλό σύνολο χαρακτηριστικών - ίσως αρκετό για κάποιους ανθρώπους να αμφισβητούν την ανάγκη τους για έναν αυτόνομο ιχνηλάτη δραστηριότητας !

Εμφάνιση φωτογραφιών

Εφόσον έχετε συγχρονίσει ένα δεδομένο άλμπουμ φωτογραφιών μέσω της εφαρμογής Φωτογραφίες, μπορείτε να το δείτε στο ρολόι σας ακόμα και όταν το τηλέφωνό σας δεν είναι συνδεδεμένο.

Συνδεθείτε με τα δίκτυα Wi-Fi Select

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι υπάρχει μια προειδοποίηση εδώ: Το Apple Watch σας μπορεί να συνδεθεί σε ένα δίκτυο Wi-Fi, αν είναι αυτό που έχετε συνδέσει με προηγουμένως χρησιμοποιώντας το συνδεδεμένο iPhone. Επομένως, βασικά, αν έχετε χρησιμοποιήσει το Wi-Fi με το ρολόι και το τηλέφωνο που έχετε αντιστοιχίσει προηγουμένως, αυτό το δίκτυο πρέπει να είναι προσβάσιμο αν στο μέλλον δεν έχετε τις δύο συσκευές συνδεδεμένες.

Εάν μπορείτε να συνδεθείτε μόνο με το Apple Watch, μπορείτε να απολαύσετε μερικά ακόμα χαρακτηριστικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Siri? αποστολή και λήψη μηνυμάτων i; και να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις, μεταξύ άλλων λειτουργιών.