Όλα για το Microsoft HoloLens

Αυτό το ακουστικό λαμβάνει την Αυξημένη Πραγματικότητα σε ένα ολόκληρο νέο επίπεδο.

Εάν έχετε ακούσει για το Microsoft HoloLens, ίσως να αναρωτιέστε, γιατί όλη η φασαρία για ένα gadget που δεν είναι πιθανό να βγαίνει για αρκετά χρόνια; Και αν δεν έχετε ακούσει για αυτό το προϊόν, τώρα αναρωτιέστε πιθανώς τι μιλάω, περίοδος.

Παρόλο που αυτή η συσκευή δεν έχει ακόμη χτυπήσει το mainstream, έχει υψηλές φιλοδοξίες. Παρακάτω, θα σας παρουσιάσω όλες τις λεπτομέρειες του οράματος της Microsoft για φορητό, ολογραφικό υπολογιστικό σύστημα και θα σας ενημερώσω τι μπορείτε να περιμένετε όταν το προϊόν χτυπήσει την αγορά τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους βασικούς καταναλωτές.

Ο σχεδιασμός

Από πλευράς υλικού, το Microsoft HoloLens είναι μια συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας τοποθετημένη στην κεφαλή. Φαίνεται κάπως παρόμοιο με άλλα ακουστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως το Oculus Rift και το Sony SmartEyeglass , αλλά τα HoloLens έργα επικαλύπτουν πάνω από αυτό που είχατε δει μπροστά σας, αν δεν φορούσατε το σετ μικροφώνου ακουστικού αντί να βυθίζετε σε μια εντελώς εικονικό κόσμο.

Η συσκευή αποτελείται από ένα ακουστικό με ενσωματωμένους αισθητήρες που καταγράφουν τις κινήσεις σας και τι συμβαίνει γύρω σας. (Οι αισθητήρες αυτοί σας επιτρέπουν επίσης να χρησιμοποιείτε χειριστήρια χειρονομίας για να χειρίζεστε αυτό που βλέπετε μπροστά σας.) Τα ενσωματωμένα ηχεία σας επιτρέπουν να ακούτε ήχο και η συσκευή μπορεί να επεξεργαστεί φωνητικές εντολές χάρη σε ένα μικρόφωνο. Φυσικά, υπάρχει και ένας φακός που προβάλλει ολογραφικές εικόνες μπροστά στα μάτια σας.

Άλλες πτυχές του υλικού του gadget του HoloLens, που αξίζει να σημειωθεί, περιλαμβάνουν το γεγονός ότι αυτή η συσκευή είναι ασύρματα, επιτρέποντας στον χρήστη να κινείται ελεύθερα χωρίς να αισθάνεται προσδεδεμένος σε υπολογιστή ή πρίζα. Επιπλέον, το ολογραφικό ακουστικό τρέχει το λειτουργικό σύστημα των Windows 10 της Microsoft, δηλαδή ουσιαστικά ένας υπολογιστής με Windows. Όπως ίσως μαντέψετε, αυτό σημαίνει ότι είναι ικανό για αρκετά ισχυρά πράγματα από άποψη λογισμικού.

Η υπόθεση χρήσης

Μια τέτοια τεχνολογία θα βρεθεί σίγουρα μια βάση ανεμιστήρων στην κοινότητα τυχερών παιχνιδιών, καθώς η δυνατότητα προβολής κόσμων και σκηνών μπροστά στα μάτια σας θα οδηγούσε σε έναν πιο συναρπαστικό, διαδραστικό τρόπο για να απολαύσετε το Minecraft και αμέτρητους άλλους τίτλους. Το HoloLens θα μπορούσε επίσης να βιώνει μοναδικές εμπειρίες, όπως video chatting με έναν φίλο ή αγαπημένο στο Skype, ενώ τον βλέπει σαν τρισδιάστατη εικόνα μπροστά σας.

Οι πιο άμεσες εφαρμογές για μια συσκευή όπως η HoloLens, ωστόσο, θα είναι στον επιχειρηματικό και επιχειρηματικό τομέα. Για επαγγελματίες όπως οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί, που έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν ένα εικονικό χώρο εργασίας μπροστά στα μάτια τους, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καλύτερη συνεργασία. Η Microsoft έχει ήδη υπαινιχθεί πως η συσκευή HoloLens θα μπορούσε να λειτουργήσει για γραφίστες που εργάζονται με το πρόγραμμα μοντελοποίησης Autodesk Maya 3D, για παράδειγμα.

Η Microsoft έχει επίσης συνεργαστεί με τη NASA για να αναπτύξει μια 3D προσομοίωση του πλανήτη Άρη βασισμένη σε δεδομένα από τον περιηγητή περιέργειας Curiosity. Χρησιμοποιώντας το HoloLens, οι επιστήμονες θα μπορούσαν να εξερευνήσουν και να απεικονίσουν δεδομένα σε οπτικό, συνεργατικό περιβάλλον. Το ακουστικό επαυξημένης πραγματικότητας προσφέρεται επίσης στον ιατρικό κόσμο, όπως αποδεικνύεται από ένα διαδραστικό μάθημα ανατομίας που αναπτύχθηκε από την Case Western University.

Η χρονολογική σειρά

Δεδομένου ότι η συσκευή αυτή προσφέρει χρήσιμες περιπτώσεις χρήσης για πολλά διαφορετικά επαγγέλματα, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η πρώτη παρτίδα του HoloLens θα είναι προσανατολισμένη προς τους προγραμματιστές (οι οποίοι θα βρουν περισσότερες εφαρμογές λογισμικού που θα επωφεληθούν από τα χαρακτηριστικά των ακουστικών) και (οι οποίοι μπορούν να δώσουν στην Microsoft ανατροφοδότηση σχετικά με τη λειτουργικότητα και οι οποίοι αντιπροσωπεύουν επίσης προσοδοφόρους πελάτες για την εταιρεία.) Αναμείνετε να τις δείτε να κυκλοφορούν σε αυτούς τους πελάτες μέσα στο επόμενο έτος ή δύο, ενώ τα καταναλωτικά μοντέλα έρχονται περίπου πέντε χρόνια από τώρα.