Πώς να μετατρέψετε το βίντεο για φορητές συσκευές

01 από 05

Μετατροπή βίντεο για αναπαραγωγή σε φορητές συσκευές

Οποιοσδήποτε μετατροπέας βίντεο

Οι λάτρεις του βίντεο έχουν πολλές επιλογές αυτές τις μέρες για να παρακολουθήσουν ταινίες εν κινήσει. Τα smartphones, τα tablet όπως το iPad , τα media players και ακόμη και τα φορητά συστήματα τυχερών παιχνιδιών όπως το Vita ή το παλιό PSP επιτρέπουν στους ανθρώπους να πάρουν το φορητό βιντεοσκοπικό τους βίντεο από οπουδήποτε.

Ανάλογα με τη μορφή που έχουν τα βίντεό σας, ωστόσο, μπορεί να γίνει πιο εύκολη η αναφορά σε αυτά, εκτός από την εκτέλεση, να τα παίξετε σε μια συγκεκριμένη συσκευή. Ευτυχώς, οι μετατροπείς βίντεο προσφέρουν έναν τρόπο να ξεπεραστούν τα σπάνια, ασυμβίβαστα σχήματα, ώστε να μπορούν να παίξουν στη συσκευή της επιλογής σας. Εδώ είναι ένα απλό φροντιστήριο για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία μετατροπής.

Τι θα χρειαστείτε για αυτό το σεμινάριο:

02 του 05

Λήψη του μετατροπέα

Οποιοσδήποτε μετατροπέας βίντεο

Για λόγους απλότητας, επέλεξα να χρησιμοποιήσω την δωρεάν έκδοση Any Video Converter για αυτό το σεμινάριο. Είναι σαν να έχετε το πλεονέκτημα κόστους ενός προγράμματος δωρεάν λογισμικού μαζί με τη σταθερότητα και τη στιλπνότητα ενός καταβεβλημένου προγράμματος.

Η δωρεάν έκδοση δεν διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της πληρωμένης έκδοσης, αλλά μπορεί να κάνει όλες τις μετατροπές που χρειάζεστε, μείον το χτύπημα στο πορτοφόλι σας. Μπορεί επίσης να επεξεργαστεί έναν τόνο μορφών βίντεο, το οποίο είναι ένα πλεονέκτημα.

Από τον επίσημο ιστότοπο, θα έχετε την επιλογή να κατεβάσετε την έκδοση των Windows, η οποία υποστηρίζει τώρα τα Windows 10 ή την έκδοση Mac. Για την έκδοση Mac, κάντε κλικ στην καρτέλα "Για Mac" στην κορυφή της σελίδας. (Αυτό το σεμινάριο βασίζεται στην έκδοση των Windows.)

03 του 05

Βασική μετατροπή βίντεο

Οποιοσδήποτε μετατροπέας βίντεο

Το AVC έχει περάσει από κάποιες αλλαγές από τότε που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το σεμινάριο. Η τελευταία έκδοση σάς επιτρέπει τώρα να μετατρέψετε γρήγορα τα βίντεο σε τρία απλά βήματα. Πρώτον, απλώς το βίντεο ή τα βίντεο που θέλετε να μετατραπούν μέσω της πάνω αριστεράς καρτέλας, στη συνέχεια επιλέξτε τη μορφή εξόδου που θέλετε στη δεξιά πλευρά. Μόλις επιλέξετε τη μορφή που θέλετε, κάντε κλικ στο κουμπί μετατροπής.

Εάν θέλετε να έχετε ένα αρχείο που θα λειτουργεί σε κάθε παίκτη εκεί έξω, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να μετατρέψετε το αρχείο σας σε μορφή MPEG-4, επίσης γνωστή ως MP4. Το MP4 είναι σαν το de facto format για φορητές συσκευές αναπαραγωγής βίντεο. Υποστηρίζεται από τις συσκευές iOS, τα smartphone Android και άλλους παίκτες.

04 του 05

Προσαρμογή των ρυθμίσεων μετατροπής

Για πιο προηγμένη μετατροπή, θα παρατηρήσετε ότι έχετε τη δυνατότητα να μετατρέψετε σε διαστάσεις όπως 480p. Αυτό ουσιαστικά υποδηλώνει την ανάλυση και το "λόγο διαστάσεων". Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο, σκεφτείτε το ως το "σχήμα" του βίντεό σας. Οι παλαιότερες τηλεοράσεις με τυπική ευκρίνεια, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν μικρότερο λόγο διαστάσεων 4: 3, συνήθως σε ανάλυση 480p. Οι νεότερες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν ευρύτερο λόγο διαστάσεων 16: 9 σε 720p, 1080p ή ακόμα και σε υψηλότερη ανάλυση, 4K.

Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλετε να διατηρήσετε την αρχική αναλογία διαστάσεων του βίντεο πηγής, ώστε να μην βρεθείτε να βλέπετε ταινίες με αναποτελεσματικές αναλογίες. Η μετατροπή ενός βίντεο 4: 3 σε 16: 9 θα κάνει τους ανθρώπους και τα αντικείμενα να φαίνονται λιπαρά. Η μετατροπή 16: 9 σε 4: 3 θα οδηγήσει σε ένα βίντεο με ανησυχητικά ψηλά και κοκαλιάρικο χαρακτήρες. Για να ανακεφαλαιώσετε: τα βίντεο σε σχήμα κουτιού είναι 4: 3. βίντεο ευρείας οθόνης είναι 16: 9.

Κανονικά, θα θέλετε να επιλέξετε την ανάλυση που ταιριάζει με τη συσκευή στην οποία θα προβάλλετε το βίντεο. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε υψηλότερη ανάλυση, όπως τα 720p και 1080p, τα οποία είναι τα πρότυπα για τα smartphones και τα tablet της σημερινής εποχής. Λάβετε υπόψη ότι η μετατροπή θα διαρκέσει περισσότερο και το μέγεθος του αρχείου για το βίντεο που μετατράπηκε θα είναι μεγαλύτερο όταν χρησιμοποιείτε υψηλότερη ανάλυση.

Από αυτό το σημείο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιγράψετε το βίντεο που μετατράπηκε από την αποθηκευμένη τοποθεσία σας στην κινητή συσκευή ή τον φορέα σας και είστε καλά.

05 του 05

YouTube και DVD

Οποιοσδήποτε μετατροπέας βίντεο

Η τελευταία έκδοση του AVC σας επιτρέπει επίσης να εγγράψετε βίντεο σε DVD ή να κατεβάσετε vids από το YouTube. Για να κάνετε λήψη ενός βίντεο στο YouTube, απλώς χρησιμοποιήστε το μενού διεύθυνσης URL και επικολλήστε τη διεύθυνση του βίντεο YouTube που θέλετε να κατεβάσετε. Για να εγγράψετε ένα αντίγραφο ενός βίντεο που διαθέτετε σε DVD, απλά κάντε κλικ στην καρτέλα Burn DVD και χρησιμοποιήστε το μενού Προσθήκη βίντεο για να επιλέξετε το βίντεο που θέλετε.