Διαφορετικές χρήσεις για τον αριθμό, την λίβρα ή το σήμα Hashtag (#)

# έχει άλλες χρήσεις εκτός από τον πρώτο χαρακτήρα στα hashtags των κοινωνικών μέσων

Χρησιμοποιήσατε πρόσφατα ένα χταπόδι; Έχετε εάν πληκτρολογήσατε ένα hashtag σε έναν ιστότοπο κοινωνικών μέσων. Το Octothorpe είναι ένα όνομα για το σύμβολο αριθμού, το οποίο ονομάζεται επίσης κιβώτιο λίστας , αριθμητική πινακίδα, hash, hashtag, σημάδι σχόλιου, hex, cross, square, mark punch, πλέγμα και άλλα.

Σε ένα τυποποιημένο πληκτρολόγιο των ΗΠΑ, το σύμβολο # βρίσκεται στο πλήκτρο 3 , από όπου έχει πρόσβαση, ενώ κρατάει πατημένο το πλήκτρο Shift στα Windows. Αποτελείται από δύο ελαφρώς κεκλιμένες παράλληλες γραμμές που διασχίζονται από δύο οριζόντια παράλληλες γραμμές. Μπορείτε να το σκεφτείτε και ως ένα πρισματικό παιχνίδι tic-tac-toe.

Χρήσεις του # Sign

Παρά τη σχετικά πρόσφατη έκρηξη της δημοτικότητας του hashtag στα κοινωνικά μέσα , το σύμβολο αριθμού χρησιμοποιείται συχνότερα μπροστά από έναν αριθμό αντί του αριθμού λέξεων, όπως "# 1" αντί "αριθμός 1" - για παράδειγμα, οι Φοιτητές πρέπει να φέρετε ένα # 2 μολύβι στην τάξη για να ολοκληρώσετε τις ερωτήσεις κουίζ # 1 έως # 10.

Άλλες εφαρμογές περιλαμβάνουν τα εξής:

Προέλευση του αριθμητικού σήματος

Αν και η πραγματική του προέλευση δεν έχει ακόμη επαληθευτεί, ένας μύθος θεωρεί ότι το σημάδι λίρας προέρχεται από το σύμβολο για τον ρωμαϊκό όρο libra pondo , που σημαίνει "βάρος λιβρών". Μπορείτε να δείτε την ομοιότητα .

Αν και το σύμβολο ήταν πιο περίπλοκο, απλουστεύθηκε υπέρ δύο οριζόντιων διαδρομών που διασχίζουν με δύο εμπρόσθιες εγκοπές. Ένα εγχειρίδιο γραφομηχανής 1896 μάλιστα το αναφερόταν ως "αριθμητικό σήμα".