Πώς να διαχειριστείτε το ιστορικό περιήγησης και άλλα ιδιωτικά δεδομένα στο IE11

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web του Internet Explorer 11 σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Καθώς περιηγείστε στον Ιστό με το IE11, αποθηκεύεται σημαντικός αριθμός δεδομένων στον τοπικό σκληρό σας δίσκο. Αυτές οι πληροφορίες κυμαίνονται από μια εγγραφή των ιστότοπων που έχετε επισκεφθεί , σε προσωρινά αρχεία που επιτρέπουν την ταχύτερη φόρτωση σελίδων σε επόμενες επισκέψεις. Παρόλο που κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία δεδομένων εξυπηρετεί έναν σκοπό, μπορούν επίσης να παρουσιάσουν την ιδιωτικότητα ή άλλες ανησυχίες στο άτομο που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης. Ευτυχώς, το πρόγραμμα περιήγησης παρέχει τη δυνατότητα τόσο για τη διαχείριση όσο και για την κατάργηση αυτών των ενίοτε ευαίσθητων πληροφοριών μέσω του ουσιαστικά φιλικού προς το χρήστη διεπαφής. Παρόλο που στην αρχή ο αριθμός των ιδιωτικών τύπων δεδομένων μπορεί να φαίνεται συντριπτικός, αυτό το σεμινάριο θα σας μετατρέψει σε εμπειρογνώμονα σε χρόνο μηδέν.

Αρχικά, ανοίξτε το IE11. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear , γνωστό και ως μενού Ενέργεια ή Εργαλεία, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Επιλογές Internet . Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Επιλογές Internet , επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά , εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί. Προς το κάτω μέρος βρίσκεται η ενότητα Ιστορικό περιήγησης , που περιέχει δύο κουμπιά με τίτλο Διαγραφή ... και Ρυθμίσεις μαζί με μια επιλογή με την ένδειξη Διαγραφή ιστορικού περιήγησης κατά την έξοδο . Απενεργοποιημένη από προεπιλογή, αυτή η επιλογή δίνει εντολή στο IE11 να καταργήσει το ιστορικό περιήγησής σας καθώς και οποιαδήποτε άλλα στοιχεία ιδιωτικών δεδομένων που έχετε επιλέξει να διαγράψετε κάθε φορά που κλείνει το πρόγραμμα περιήγησης. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, απλά τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα σε αυτό, κάνοντας κλικ στο κενό πλαίσιο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή ....

Περιήγηση στοιχείων στοιχείων

Τα στοιχεία δεδομένων του ιστορικού διαγραφής του ιστορικού διαγραφής του IE11 θα πρέπει να εμφανίζονται τώρα, το καθένα συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου. Όταν επιλεγεί, το συγκεκριμένο στοιχείο θα αφαιρεθεί από το σκληρό σας δίσκο όποτε ξεκινάτε τη διαδικασία διαγραφής. Αυτά τα εξαρτήματα έχουν ως εξής.

Τώρα που έχετε καλύτερη κατανόηση για κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία δεδομένων, επιλέξτε αυτά που θέλετε να διαγράψετε τοποθετώντας ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο όνομά του. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή . Τα προσωπικά σας δεδομένα θα διαγραφούν τώρα από τον σκληρό σας δίσκο.

Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου για να φτάσετε σε αυτήν την οθόνη, αντί των ακόλουθων βημάτων αυτού του σεμιναρίου: CTRL + SHIFT + DEL

Προσωρινά αρχεία Ίντερνετ

Επιστρέψτε στην καρτέλα Γενικά του παραθύρου διαλόγου Επιλογές Internet του IE11. Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις που βρίσκεται στην ενότητα Ιστορικό περιήγησης . Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις δεδομένων ιστοτόπου , επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στην καρτέλα Προσωρινά αρχεία Internet , εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί. Αρκετές επιλογές που σχετίζονται με τα προσωρινά αρχεία Internet του IE11, επίσης γνωστά ως προσωρινή μνήμη, είναι διαθέσιμα σε αυτήν την καρτέλα.

Η πρώτη ενότητα με τίτλο Έλεγχος για νεότερες εκδόσεις αποθηκευμένων σελίδων :, καθορίζει πόσο συχνά το πρόγραμμα περιήγησης ελέγχει με έναν διακομιστή Web για να διαπιστώσει εάν είναι διαθέσιμη μια νεότερη έκδοση της σελίδας που είναι αποθηκευμένη στον σκληρό σας δίσκο. Αυτή η ενότητα περιέχει τις ακόλουθες τέσσερις επιλογές, καθεμιά συνοδευόμενη από ένα κουμπί επιλογής: Κάθε φορά που επισκέπτομαι την ιστοσελίδα , κάθε φορά που ξεκινώ τον Internet Explorer , Αυτόματα (ενεργοποιημένη από προεπιλογή) , Ποτέ .

Η επόμενη ενότητα αυτής της καρτέλας, με τον τίτλο Χώρος δίσκου που θα χρησιμοποιηθεί , σας επιτρέπει να καθορίσετε πόσες megabyte θέλετε να αφήσετε στην άκρη του σκληρού σας δίσκου για τα αρχεία cache του IE11. Για να τροποποιήσετε αυτόν τον αριθμό, κάντε κλικ στα βελάκια επάνω / κάτω ή εισαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο τον επιθυμητό αριθμό megabyte στο παρεχόμενο πεδίο.

Το τρίτο και τελικό τμήμα αυτής της καρτέλας με την ετικέτα Τρέχουσα θέση: περιέχει τρία κουμπιά και σας επιτρέπει να τροποποιήσετε την τοποθεσία στον σκληρό σας δίσκο όπου αποθηκεύονται τα προσωρινά αρχεία του IE11. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα προβολής των εν λόγω αρχείων μέσα στην Εξερεύνηση των Windows. Το πρώτο κουμπί, Μετακίνηση φάκελο ... , σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα νέο φάκελο για να στεγάσει την κρυφή μνήμη σας. Το δεύτερο κουμπί, Προβολή αντικειμένων , εμφανίζει επί του παρόντος εγκατεστημένα αντικείμενα εφαρμογών Web (όπως τα στοιχεία ελέγχου ActiveX). Το τρίτο κουμπί, Προβολή αρχείων, εμφανίζει όλα τα προσωρινά αρχεία Internet, συμπεριλαμβανομένων των cookies.

Ιστορία

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση αυτών των επιλογών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, κάντε κλικ στην καρτέλα Ιστορικό . Το IE11 αποθηκεύει τις διευθύνσεις URL όλων των ιστότοπων που έχετε επισκεφθεί, επίσης γνωστό ως ιστορικό περιήγησής σας. Ωστόσο, αυτό το αρχείο δεν παραμένει στο σκληρό σας δίσκο επ 'αόριστον. Από προεπιλογή, το πρόγραμμα περιήγησης θα κρατήσει σελίδες στο ιστορικό του για είκοσι ημέρες. Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε αυτήν τη διάρκεια τροποποιώντας την παρεχόμενη τιμή είτε κάνοντας κλικ στα βέλη επάνω / κάτω είτε εισάγοντας με μη αυτόματο τρόπο τον επιθυμητό αριθμό ημερών στο επεξεργάσιμο πεδίο.

Caches και βάσεις δεδομένων

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση αυτής της επιλογής σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, κάντε κλικ στην καρτέλα Caches και βάσεις δεδομένων . Μπορείτε να ελέγξετε την προσωρινή μνήμη cache και τα μεγέθη βάσεων δεδομένων σε αυτήν την καρτέλα. Το IE11 προσφέρει τη δυνατότητα να ορίσετε όρια για την αποθήκευση αρχείων και δεδομένων για συγκεκριμένους ιστότοπους, καθώς και να σας ειδοποιεί όταν ξεπεραστεί ένα από αυτά τα όρια.