Πώς να βρείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi στα Windows

Ο υπολογιστής σας περιέχει πολλά μυστικά. Ορισμένες από αυτές είναι ενσωματωμένες στο λειτουργικό σύστημα και προσπαθούμε να τις αποκαλύψουμε εδώ . Άλλοι τοποθετούνται εκεί από εσάς. Συγκεκριμένα, μιλώ για τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης σας, όπως αυτοί για δίκτυα Wi-Fi.

01 από 10

Windows: Ο μυστικός Keeper

Tetra Images / Getty Images

Το πράγμα είναι, από τη στιγμή που μοιράζεστε αυτά τα μυστικά με τα Windows δεν τους αρέσει να τα εγκαταλείψουν. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας και θέλετε να το μοιραστείτε με κάποιον άλλο ή απλά θέλετε να μεταφέρετε τους κωδικούς πρόσβασης σε έναν νέο υπολογιστή.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκαλύψετε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi όταν χρειάζεστε.

02 από 10

Ο εύκολος τρόπος

Εάν εκτελείτε Windows 7 ή νεότερη έκδοση Η Microsoft σάς επιτρέπει να προβάλετε τον κωδικό πρόσβασης για το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι. Θα καλύψουμε τις οδηγίες για την εύρεση του κωδικού πρόσβασης με βάση τα Windows 10, αλλά η μέθοδος θα είναι παρόμοια για προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Ξεκινήστε κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο Wi-Fi στην άκρα δεξιά της γραμμής εργασιών. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ανοίξτε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης από το μενού περιβάλλοντος.

03 από 10

Ο πίνακας ελέγχου

Αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου. Στον Πίνακα Ελέγχου θα δείτε στο επάνω μέρος του παραθύρου και δεξιά ένα μπλε σύνδεσμο που λέει "Wi-Fi" και το όνομα του δρομολογητή σας. Κάντε κλικ στον μπλε σύνδεσμο.

04 από 10

Κατάσταση Wi-Fi

Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο κατάστασης Wi-Fi. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Wireless Properties .

05 από 10

Αποκαλύψτε τον κωδικό πρόσβασής σας

Αυτό ανοίγει ακόμα ένα παράθυρο με δύο καρτέλες. Κάντε κλικ σε αυτό που ονομάζεται Ασφάλεια . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση χαρακτήρων για να αποκαλύψετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο πλαίσιο εισαγωγής κειμένου "Κλειδί ασφαλείας δικτύου". Αντιγράψτε τον κωδικό πρόσβασής σας και τελειώσατε.

06 από 10

Ο ελαφρώς σκληρότερος τρόπος

Richard Newstead / Getty Images

Η ενσωματωμένη μέθοδος των Windows 10 για την αποκάλυψη κωδικών πρόσβασης είναι μεγάλη, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να βρείτε έναν κωδικό πρόσβασης για ένα δίκτυο στο οποίο δεν είστε συνδεδεμένοι;

Για αυτό, θα χρειαστούμε κάποια βοήθεια από λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά αυτό που προτιμάμε είναι ο αποκωδικοποιητής κωδικού πρόσβασης Wi-Fi του Magic Jelly Bean. Αυτή η εταιρεία κάνει επίσης έναν εύρεση προϊόντος κλειδί που λειτουργεί καλά για την εύρεση του κωδικού ενεργοποίησης για τα Windows στις εκδόσεις XP, 7 και 8.

07 από 10

Προσέξτε για το Bundleware

Βεβαιωθείτε ότι δεν μεταφορτώνετε ανεπιθύμητο λογισμικό στον υπολογιστή σας.

Password Revealer είναι ένα δωρεάν, νεκρό εύκολο πρόγραμμα χρήσης που θα σας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα δίκτυα Wi-Fi που έχει χρησιμοποιήσει ο Η / Υ σας στο παρελθόν. Το ένα δύσκολο πράγμα για αυτό το πρόγραμμα είναι ότι αν δεν είστε προσεκτικοί, θα κατεβάσετε και εγκαταστήσετε επιπλέον πρόγραμμα (AVG Zen, σε αυτό το κείμενο). Αυτό είναι ένα κατεργυρωμένο πρόγραμμα λήψης και είναι το πώς η εταιρεία υποστηρίζει τις δωρεάν προσφορές της, αλλά για τον τελικό χρήστη είναι απίστευτα ενοχλητικό.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σιγουρευτείτε ότι το παίρνετε αργά κατά την εγκατάσταση του Wi-Fi Password Revealer (διαβάστε προσεκτικά κάθε οθόνη!). Όταν έρθετε στην οθόνη και σας προσφέρουμε δωρεάν δοκιμή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα, απλά καταργήστε την επιλογή του πλαισίου για να εγκαταστήσετε και να συνεχίσετε κανονικά.

08 από 10

Η Λίστα κωδικών πρόσβασης

Μόλις εγκαταστήσετε το πρόγραμμα, θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως. Εάν δεν το βρείτε, θα το βρείτε κάτω από την επιλογή Έναρξη> Όλες οι εφαρμογές (Όλα τα προγράμματα σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows) .

Τώρα θα δείτε ένα μικρό παράθυρο που θα αναγράφει κάθε δίκτυο Wi-Fi που έχει αποθηκεύσει ο υπολογιστής στη μνήμη του, συμπληρωμένο με κωδικούς πρόσβασης. Η καταχώριση είναι αρκετά εύκολη στην ανάγνωση, αλλά για να είναι σαφές το όνομα του δικτύου Wi-Fi παρατίθεται στη στήλη "SSID" και οι κωδικοί πρόσβασης βρίσκονται στη στήλη "κωδικός πρόσβασης".

09 από 10

Κάντε δεξί κλικ για αντιγραφή

Για να αντιγράψετε έναν κωδικό πρόσβασης, κάντε κλικ στο κελί που περιέχει τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε, κάντε δεξί κλικ και, στη συνέχεια, από το μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται επιλέξτε Αντιγραφή επιλεγμένου κωδικού πρόσβασης .

Μερικές φορές ενδέχεται να βλέπετε κωδικούς που προστίθενται με τη λέξη "hex". Αυτό σημαίνει ότι ο κωδικός πρόσβασης έχει μετατραπεί σε δεκαεξαδικά ψηφία . Εάν συμβαίνει αυτό, μπορεί να μην μπορείτε να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης. Τούτου λεχθέντος, πρέπει να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τον "hex" κωδικό πρόσβασης, καθώς μερικές φορές ο κωδικός πρόσβασης δεν έχει πραγματικά μετατραπεί καθόλου.

10 από 10

Μάθε περισσότερα

deepblue4you / Getty Images

Αυτό είναι όλο για το Wi-Fi Password Revealer. Αν σας ενδιαφέρει, αυτό το μικρό βοηθητικό πρόγραμμα σας λέει περισσότερα από το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης κάθε δικτύου Wi-Fi που έχει αποθηκεύσει ο υπολογιστής σας. Μπορεί επίσης να σας ενημερώσει για τον τύπο ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιεί (προτιμάται το WPA2), καθώς και τον τύπο αλγόριθμου κρυπτογράφησης και τον τύπο σύνδεσης. Η κατάδυση σε αυτές τις πληροφορίες εισέρχεται πραγματικά στα ζιζάνια της δικτύωσης.