Κάντε το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης αφής στην επιφάνεια ή των Windows 8.1 Tablet

Τρόπος χρήσης των Windows 8.1 και Windows RT χωρίς πληκτρολόγιο και ποντίκι

Αλληλεπίδραση μέσω της οθόνης αφής

Η επικράτηση των κουμπιών χωρίς τηλέφωνα με οθόνη αφής μας βοήθησε όλους να συμφωνήσουμε με την ιδέα της αλληλεπίδρασης με συσκευές που χρησιμοποιούν αντί να πληκτρολογούν το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Υπάρχει μια αυξανόμενη αγορά για δισκία, φορητούς υπολογιστές και μετατρέψιμους υπολογιστές με Windows. Τα Windows είναι από καιρό ένα λειτουργικό σύστημα φιλικό προς το χρήστη, αλλά μόνο όταν οι υπολογιστές όπως η σειρά Microsoft Surface και Surface Pro - καθώς και άλλες φορητές συσκευές - καθίστανται ευρύτερα διαθέσιμοι, η αλληλεπίδραση αφής πραγματικά έλειπε.

Microsoft και οθόνες αφής

Η Microsoft έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του ενδιαφέροντος για υπολογιστές με οθόνη αφής χάρη στις νέες δυνατότητες που υπάρχουν στα Windows 8.1. Η πιο πρόσφατη έκδοση των Windows δίνει μεγάλη έμφαση στην παροχή επιλογών στους χρήστες. Εάν είστε χρήστης του ποντικιού, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αλληλεπιδράσετε και να περιηγηθείτε μέσα από τα πράγματα. Εξίσου, εάν προτιμάτε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου, τα Windows 8.1 καθιστούν ευκολότερο από ποτέ να μετακινηθείτε. Αλλά υπάρχουν και πολλές επιλογές αφής για να συνεργαστείτε. Είτε χρησιμοποιείτε ένα tablet Windows RT, ένα Surface Pro, ένα μετατρέψιμο φορητό υπολογιστή ή έναν υπολογιστή με οθόνη αφής, υπάρχει μια σειρά νέων τεχνικών για μάθηση.

Συμβουλή # 1: Πώς να κάνετε δεξί κλικ με μια οθόνη αφής

Από πολλές απόψεις, η αλληλεπίδραση με τα Windows με την αφή είναι αρκετά διαισθητική, ιδιαίτερα αν είστε εξοικειωμένοι με το Android, το iOS ή το Windows Phone σε μια κινητή συσκευή. Για παράδειγμα, όπου συνήθως θα κάνετε απλό κλικ σε ένα αντικείμενο με ένα ποντίκι, μπορείτε αντ 'αυτού να πατήσετε μια φορά στην οθόνη με ένα δάχτυλο. ένα διπλό κλικ αντικαθίσταται με μια διπλή βρύση. Αυτό που μπορεί να μην είναι αμέσως προφανές είναι πώς να κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο, φάκελο ή άλλα αντικείμενα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο. Τοποθετήστε το δάκτυλό σας στην οθόνη για ένα δευτερόλεπτο. αφαιρέστε το δάχτυλό σας και θα πραγματοποιηθεί μια ενέργεια δεξί κλικ.

Συμβουλή # 2: Μετακίνηση προς κύλιση

Αυτές οι μέθοδοι απλής βρύσης καλύπτουν τις πιο βασικές μορφές αλληλεπίδρασης με τα Windows, αλλά υπάρχουν περισσότερα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Είτε περιηγείστε στον ιστό, διαβάζετε ένα αρχείο PDF είτε περιηγείστε σε ένα έγγραφο, θα πρέπει να μπορείτε να μετακινηθείτε. Όταν χρησιμοποιείτε ένα ποντίκι έχετε πιθανώς χρησιμοποιήσει έναν ενσωματωμένο τροχό κύλισης. Φυσικά, δεν υπάρχει ενσωματωμένος τροχός κύλισης σε μια οθόνη, αλλά μπορείτε ακόμα να σπρώξετε πάνω και κάτω ένα έγγραφο, έναν ιστότοπο ή έναν φάκελο γεμάτο από αρχεία για περιήγηση προς τα επάνω και προς τα κάτω όπως απαιτείται. η ταλάντωση σε άλλες κατευθύνσεις είναι επίσης δυνατή σε πολλές περιπτώσεις, όπως η περιήγηση στους Χάρτες Google ή σε μεγάλα αρχεία εικόνων.

Συμβουλή # 3: Σύρετε και ρίξτε ένα ή περισσότερα αρχεία

Με ένα ποντίκι, ίσως έχετε τραβήξει και αποθέσει αρχεία μεταξύ φακέλων κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού ενώ κινείστε το δρομέα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω αφής, πατώντας και κρατώντας πατημένο ένα στοιχείο για να το επιλέξετε, να σύρετε σε μια νέα θέση και στη συνέχεια να απελευθερώσετε το δάχτυλό σας. Η επιλογή πολλαπλών αρχείων ή αντικειμένων μπορεί να επιτευχθεί πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί για να εμφανιστεί ένα πλαίσιο επιλογής και στη συνέχεια να σχεδιαστεί ένα πλαίσιο γύρω από τα αρχεία πριν από την απελευθέρωση της βρύσης

Συμβουλή # 4: Χρησιμοποιώντας 1 ή 2 δάχτυλα

Υπάρχουν χειρονομίες που μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες. Εάν διαπιστώσετε ότι είναι αδέξια ή αργή να πατήσετε και να κρατήσετε για να μιμηθεί ένα δεξί κλικ, μπορείτε αντ 'αυτού να αγγίξετε με δύο δάχτυλα για να επιτύχετε τα ίδια αποτελέσματα. Όπως ίσως συνηθίσετε με το κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κίνηση με δύο δάκτυλα για να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση μιας σελίδας, ενός εγγράφου ή μιας εικόνας. Τοποθετήστε ταυτόχρονα δύο δάχτυλα στην οθόνη και, στη συνέχεια, μετακινήστε τα προς την άλλη για να σμικρύνετε ή να απομακρύνετε το ένα από το άλλο για μεγέθυνση.

Συμβουλή # 5: Πρόσβαση στη γραμμή Charms

Αλλά αυτό που πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν, ειδικά αν κινούνται από μια παλαιότερη έκδοση των Windows, είναι πώς να αλληλεπιδρούν με τα σύγχρονα στοιχεία των Windows 8.1 . Αυτό μπορεί να σας κάνει λίγο συνηθισμένο, αλλά μόλις περάσετε το χρόνο μάθησης, μπορεί να είναι πραγματικοί εξοικονομητές χρόνου και θα διαπιστώσετε ότι είστε σε θέση να πετάξετε γύρω από το λειτουργικό σύστημα πολύ γρήγορα. Μια από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες των Windows 8.1 που θα πρέπει να έχετε πρόσβαση είναι η μπάρα Charms και αυτό μπορεί να τραβηχτεί προς τα οπίσω από το δεξί άκρο της οθόνης - τοποθετήστε το δάχτυλό σας στην άκρη και σύρετε αριστερά.

Συμβουλή # 6: Κλείσιμο εφαρμογών

Ενώ η έκδοση του Windows 8.1 Update παρουσίασε νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τις σύγχρονες εφαρμογές , η αφής εξακολουθεί να είναι η καλύτερη μέθοδος. Κλείνοντας μια σύγχρονη εφαρμογή δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα δάχτυλο κάτω από το πολύ επάνω άκρο της οθόνης και σύροντας την εφαρμογή από το κάτω μέρος της οθόνης.

Συμβουλή # 7: 2 Εφαρμογές σε μία φορά

Εάν θέλετε να εκτελέσετε δύο σύγχρονες εφαρμογές δίπλα-δίπλα, σύρετε προς τα κάτω από την κορυφή της οθόνης και κρατήστε το δάκτυλό σας στην οθόνη. Μετακινήστε ελαφρά προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και αφήστε το δάκτυλό σας όταν η εφαρμογή "ασφαλίσει" για να γεμίσει το ήμισυ της οθόνης.

Συμβουλή # 8: Εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών

Η εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών είναι επίσης μια απλή υπόθεση. Μετακινήστε το από την αριστερή πλευρά της οθόνης και μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα στις εφαρμογές που έχετε χρησιμοποιήσει μόλις απελευθερώσετε το δάχτυλό σας. Αν θέλετε να επιλέξετε την εφαρμογή στην οποία θέλετε να μεταβείτε, σύρετε προς τα μέσα από τα αριστερά και, στη συνέχεια, μετακινήστε το δάχτυλό σας προς την άκρη της οθόνης για να εμφανιστεί ο διακόπτης εναλλαγής εφαρμογών από τον οποίο μπορείτε να κάνετε μια επιλογή με ένα γρήγορο κλικ - - Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στο κουμπί Έναρξη από εδώ.

Συμβουλή # 9: Πρόσβαση στο πληκτρολόγιο

Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε tablet που δεν διαθέτει πληκτρολόγιο - ή χρησιμοποιείτε Surface ή Surface Pro χωρίς το συνημμένο πληκτρολόγιο - θα υπάρξουν φορές που θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε κείμενο, να εισάγετε διευθύνσεις URL σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ή να κάνετε τύπου εγγράφων μεγαλύτερης διάρκειας. Αγγίξτε το εικονίδιο πληκτρολογίου που εμφανίζεται στη γραμμή εργασιών για να εμφανιστεί ένα πληκτρολόγιο οθόνης - αν και σε πολλές συσκευές θα διαπιστώσετε ότι εμφανίζεται αυτόματα ένα πληκτρολόγιο όταν χρειάζεται να παρέχετε την εισαγωγή κειμένου.

Συμβουλή # 10: Πρόσβαση σε λειτουργίες πληκτρολογίου

Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο απαιτείται μόνο να πατήσετε τα πλήκτρα οθόνης όπως θα κάνατε με ένα κανονικό πληκτρολόγιο. Υπάρχουν διαφορετικές λειτουργίες πληκτρολογίου που μπορούν να ενεργοποιηθούν πατώντας το κουμπί πληκτρολογίου στην κάτω δεξιά γωνία και κάνοντας μια επιλογή από το αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα πληκτρολόγιο με ένα μικρό σύνολο πλήκτρων, ένα με ένα μεγαλύτερο σετ, ένα με διαφορετική και χωρισμένη διάταξη και μια λειτουργία αναγνώρισης χειρογράφου - αυτό θα δούμε σε ένα άλλο άρθρο.

Τα παράθυρα με οθόνη αφής μπορεί να αισθάνονται λίγο περίεργα για να ξεκινήσουν, αλλά σύντομα γίνεται δεύτερη φύση.