Κατανόηση των επιλογών αυτόματης ενημέρωσης στα Windows 7

Υπάρχουν μερικά πράγματα πιο σημαντικά για τον υπολογιστή σας Windows παρά να κρατάτε στις περισσότερες περιπτώσεις το λογισμικό του λειτουργικού σας συστήματος (OS) - τα Windows XP, Windows Vista και Windows 7 στις περισσότερες περιπτώσεις. Το λογισμικό που είναι ξεπερασμένο μπορεί να είναι ανασφαλές, αναξιόπιστο ή και τα δύο. Η Microsoft κυκλοφορεί τακτικές ενημερώσεις σε μηνιαίο χρονοδιάγραμμα. Η μη αυτόματη εύρεση και εγκατάσταση τους, ωστόσο, θα ήταν μια μεγάλη δουλειά, γι 'αυτό η Microsoft περιλαμβάνει το Windows Update ως μέρος του λειτουργικού συστήματος.

01 του 06

Γιατί οι Αυτόματες ενημερώσεις των Windows 7;

Κάντε κλικ στο "Σύστημα και Ασφάλεια" στον Πίνακα Ελέγχου των Windows 7.

Το Windows Update έχει ρυθμιστεί για αυτόματη λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων από προεπιλογή. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αφήσετε αυτές τις ρυθμίσεις μόνοι τους, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν φορές που θέλετε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη ενημέρωση ή για κάποιο άλλο λόγο είναι απενεργοποιημένη και πρέπει να την ενεργοποιήσετε. Δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε την αυτόματη ενημέρωση στα Windows 7 (υπάρχουν ήδη άρθρα για το πώς να το κάνετε αυτό για Vista και XP ).

Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας ελέγχου στη δεξιά πλευρά του μενού. Αυτό εμφανίζει την κύρια οθόνη του Πίνακα Ελέγχου. Κάντε κλικ στο Σύστημα και Ασφάλεια (υπογραμμίζεται με κόκκινο χρώμα).

Μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε από τις εικόνες αυτού του άρθρου για να λάβετε μια μεγαλύτερη έκδοση.

02 του 06

Ανοίξτε το Windows Update

Κάντε κλικ στο "Windows Update" για την κύρια οθόνη Ενημέρωση.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Windows Update (υπογραμμίζεται με κόκκινο χρώμα). Σημειώστε ότι κάτω από αυτήν την επικεφαλίδα υπάρχουν ορισμένες επιλογές. Αυτές οι επιλογές, διαθέσιμες αλλού, θα εξηγηθούν αργότερα. Αλλά μπορείτε επίσης να φτάσετε σε αυτά από αυτή την οθόνη? αυτά παρέχονται ως συντόμευση στις συχνά χρησιμοποιούμενες επιλογές.

03 του 06

Η κύρια οθόνη του Windows Update

Όλες οι επιλογές του Windows Update είναι προσβάσιμες από εδώ.

Η κύρια οθόνη του Windows Update σας δίνει μια σειρά από σημαντικά κομμάτια πληροφοριών. Κατ 'αρχάς, στη μέση της οθόνης, σας λέει εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε "σημαντικές", "συνιστώμενες" ή "προαιρετικές" ενημερώσεις. Εδώ είναι τι σημαίνουν:

04 του 06

Ελέγξτε τις Ενημερώσεις

Κάνοντας κλικ σε μια διαθέσιμη ενημερωμένη έκδοση εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με την ενημέρωση, στα δεξιά.

Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο για τις διαθέσιμες ενημερώσεις (σε αυτό το παράδειγμα, η σύνδεση "6 προαιρετικές ενημερώσεις είναι διαθέσιμες") εμφανίζει την παραπάνω οθόνη. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μερικές, όλες ή καμία από τις επιλογές κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου στα αριστερά του στοιχείου.

Αν δεν είστε βέβαιοι για το τι κάνει κάθε ενημέρωση, κάντε κλικ σε αυτό και θα εμφανιστεί μια περιγραφή στο δεξί παράθυρο. Σε αυτή την περίπτωση, έκανα κλικ στο "Office Live add-in 1.4" και πήρα τις πληροφορίες που εμφανίζονται στα δεξιά. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό νέο χαρακτηριστικό που παρέχει πολύ περισσότερες πληροφορίες, επιτρέποντάς σας να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση για το τι να ενημερώσετε.

05 του 06

Ανατρέξτε στο Ιστορικό ενημερώσεων

Προηγούμενες ενημερώσεις των Windows μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κάτω από τις διαθέσιμες ενημερώσεις, οι πληροφορίες στην κύρια οθόνη του Windows Update είναι μια επιλογή (βάσει των πληροφοριών για το πότε έγινε ο πιο πρόσφατος έλεγχος ενημέρωσης) για να ελέγξετε το ιστορικό ενημερώσεων. Κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο εμφανίζεται αυτό που πιθανώς θα είναι μια μακρά λίστα ενημερώσεων (θα μπορούσε να είναι μια σύντομη λίστα αν ο υπολογιστής σας είναι καινούργιος). Παρουσιάζεται εδώ ένας μερικός κατάλογος.

Αυτό μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων, καθώς μπορεί να βοηθήσει να περιορίσετε μια ενημερωμένη έκδοση που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο σύστημά σας. Σημειώστε τον υπογραμμισμένο σύνδεσμο στην ενότητα "Εγκατάσταση ενημερώσεων". Εάν κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο, θα μεταφερθείτε σε μια οθόνη η οποία θα αναιρέσει την ενημέρωση. Αυτό μπορεί να αποκαταστήσει τη σταθερότητα του συστήματος.

06 του 06

Αλλαγή των επιλογών του Windows Update

Υπάρχουν πολλές επιλογές του Windows Update.

Στο κύριο παράθυρο του Windows Update, μπορείτε να δείτε τις επιλογές με μπλε χρώμα στα αριστερά. Το κύριο που θα χρειαστείτε εδώ είναι η "Αλλαγή ρυθμίσεων". Εδώ αλλάζετε τις επιλογές του Windows Update.

Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή ρυθμίσεων για να εμφανιστεί το παραπάνω παράθυρο. Το βασικό στοιχείο εδώ είναι η επιλογή "Σημαντικές ενημερώσεις", η πρώτη από τη λίστα. Η κορυφαία επιλογή στο αναπτυσσόμενο μενού (προσπελάσιμη κάνοντας κλικ στο κάτω βέλος στα δεξιά) είναι "Αυτόματη εγκατάσταση ενημερώσεων (συνιστάται)". Η Microsoft συνιστά αυτή την επιλογή και το ίδιο ισχύει και εγώ. Θέλετε να γίνουν οι σημαντικές σας ενημερώσεις χωρίς την παρέμβασή σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα γίνει, χωρίς τον κίνδυνο να ξεχάσετε και ενδεχομένως να ανοίξετε τον υπολογιστή σας στο Internet κακούς.

Υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές σε αυτήν την οθόνη. Σας συμβουλεύω να ελέγξετε τις επιλογές στην οθόνη που εμφανίζεται εδώ. Αυτό που μπορεί να θέλετε να αλλάξετε είναι "Ποιος μπορεί να εγκαταστήσει ενημερώσεις". Εάν τα παιδιά σας χρησιμοποιούν τον υπολογιστή ή κάποιον που δεν εμπιστεύεστε πλήρως, μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή αυτού του πλαισίου, ώστε μόνο εσείς να ελέγξετε τη συμπεριφορά του Windows Update.

Η ειδοποίηση βάσει αυτής της επιλογής είναι "Microsoft Update". Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, αφού τα "Microsoft Update" και "Windows Update" ίσως ακούγονται σαν το ίδιο πράγμα. Η διαφορά είναι ότι το Microsoft Update πηγαίνει πέρα ​​από τα Windows, για να ενημερώσετε άλλο λογισμικό της Microsoft που μπορεί να έχετε, όπως το Microsoft Office.