Πώς να χρησιμοποιήσετε το Σημείωμα Web στο Microsoft Edge

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge σε λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών των Windows.

Εάν είστε κάτι σαν εμένα, τα περισσότερα από τα βιβλία και τα περιοδικά σας γεμίζουν με γραπτές σημειώσεις, επισημαίνονται περάσματα και άλλα γραπτά. Είτε πρόκειται να τονίσω μια σημαντική παράγραφο είτε να υπογραμμίσω ένα αγαπημένο απόσπασμα, αυτή η συνήθεια έμεινε μαζί μου από το σχολείο.

Καθώς ο κόσμος μεταβαίνει μακριά από το παραδοσιακό χαρτί και το μελάνι προς έναν εικονικό καμβά όταν πρόκειται για ανάγνωση, η δυνατότητα να προσθέσουμε το δικό μας προσωπικό γκράφιτι χάσαμε φαινομενικά. Παρόλο που ορισμένες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης προσφέρουν λειτουργικότητα που βοηθά στην αντικατάσταση αυτού σε κάποιο βαθμό, υπάρχουν περιορισμοί. Εισαγάγετε τη δυνατότητα Σημείωση Web στο Microsoft Edge, το οποίο σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε ή να γράφετε σε μια ιστοσελίδα.

Κάνοντας την ίδια τη σελίδα μια ψηφιακή σχεδίαση, το Web Note σάς δίνει την ελεύθερη βασιλεία για να επεξεργαστείτε το περιεχόμενο του Web σαν να αποδίδεται σε ένα πραγματικό κομμάτι χαρτιού. Περιλαμβάνεται ένα στυλό, δείκτης και γόμα, όλα προσβάσιμα από τη γραμμή εργαλείων Web Note και ελέγχονται από το ποντίκι ή την οθόνη αφής. Σας δίνεται επίσης η δυνατότητα να clip κάποιες μερίδες της σελίδας.

Όλα τα αποκόμματα και τα ντεκολτέ σας μπορούν στη συνέχεια να διανεμηθούν με διάφορους τρόπους μέσω του κουμπιού κοινής χρήσης του Web Note, το οποίο ανοίγει την πλαϊνή γραμμή των Windows Share και σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να δημοσιεύετε στο Twitter κ.λπ. με ένα μόνο κλικ.

Η διασύνδεση σημείωσης Web

Κάθε φορά που θέλετε να δημιουργήσετε μια σημείωση ή να αποσπάσετε ένα τμήμα μιας σελίδας, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία σημείωσης Web για να ξεκινήσετε τη γραμμή εργαλείων. Το κουμπί, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου της κύριας γραμμής εργαλείων του Edge, διαθέτει σπασμένο τετράγωνο με ένα στυλό στη μέση του. Συνήθως τοποθετείται απευθείας στα αριστερά του κουμπιού κοινής χρήσης .

Η γραμμή εργαλείων Web Note θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται στην κορυφή του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης, αντικαθιστώντας την κύρια γραμμή εργαλείων Edge με τα παρακάτω κουμπιά και επισημαίνοντας ένα σκούρο μοβ φόντο. Τα παρακάτω κουμπιά εμφανίζονται με τη σειρά εμφάνισής τους στη γραμμή εργαλείων Web Note, τοποθετημένα από αριστερά προς τα δεξιά.