Πώς να δείτε την επιφάνεια εργασίας των Windows σε μια τηλεόραση με Chromecast

Η τοποθέτηση ενός υπολογιστή σε μια τηλεόραση ήταν ένας πόνος. Απαιτείται η χρήση καλωδίων και η κατανόηση του τρόπου ρύθμισης της απόδοσης του υπολογιστή σας για τη σωστή ανάλυση που ταιριάζει με την τηλεόρασή σας. Μπορείτε ακόμα να κατεβείτε αυτή τη διαδρομή με ένα καλώδιο HDMI αν χρειαστεί, και αυτές τις μέρες το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας για την ανάλυση θα γίνει για σας. Αλλά υπάρχει πολύ πιο εύκολος τρόπος να βλέπετε πολύ περιεχόμενο από τον υπολογιστή σας σε μια τηλεόραση που χρησιμοποιεί ένα Chromecast .

01 από 08

Γιατί Cast;

Google

Το δορυφορικό dongle των $ 35 της Google είναι μια προσιτή εναλλακτική λύση για τους αποκωδικοποιητές όπως η Apple TV και το Roku. Κατά κύριο λόγο, το Chromecast σας επιτρέπει να βλέπετε όλα τα είδη περιεχομένου μιας τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένων των YouTube, του Netflix, των παιχνιδιών και των βίντεο του Facebook, τα οποία ελέγχονται από μια κινητή συσκευή.

Ωστόσο, το Chromecast σας βοηθά να τοποθετήσετε δύο βασικά στοιχεία από οποιοδήποτε υπολογιστή που εκτελεί Chrome στη τηλεόρασή σας: μια καρτέλα προγράμματος περιήγησης ή μια πλήρη επιφάνεια εργασίας. Αυτή η λειτουργία συνεργάζεται με το πρόγραμμα περιήγησης Chrome σε οποιαδήποτε πλατφόρμα υπολογιστή που την υποστηρίζει, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac, GNU / Linux και του Chrome OS της Google.

02 από 08

Τι είναι η Χύτευση;

Google

Η χύτευση είναι μια μέθοδος αποστολής περιεχομένου ασύρματα στην τηλεόρασή σας, αλλά λειτουργεί με δύο διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να μεταδώσετε περιεχόμενο από μια υπηρεσία που την υποστηρίζει, όπως το YouTube, το οποίο λέει στην Chromecast να μεταβεί στην ηλεκτρονική πηγή (YouTube) και να τραβήξει ένα συγκεκριμένο βίντεο για να το αναπαράγει στην τηλεόραση. Η συσκευή που έλεγε στο Chromecast να το κάνει αυτό (για παράδειγμα το τηλέφωνό σας) γίνεται τηλεχειριστήριο για αναπαραγωγή, παύση, γρήγορη προώθηση ή επιλογή άλλου βίντεο.

Όταν μεταδίδετε από τον υπολογιστή σας, ωστόσο, μεταφέρετε κυρίως περιεχόμενο από την επιφάνεια εργασίας σας στην τηλεόρασή σας μέσω τοπικού δικτύου χωρίς βοήθεια από μια ηλεκτρονική υπηρεσία. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό, καθώς η ροή από μια επιφάνεια εργασίας εξαρτάται από την υπολογιστική ισχύ του οικιακού σας υπολογιστή ενώ η ροή του YouTube ή του Netflix βασίζεται στο σύννεφο.

Η διαφορά μεταξύ των δύο προσεγγίσεων και του γεγονότος ότι είναι σημαντικές θα γίνει προφανής όταν συζητούμε αργότερα το streaming video.

03 του 08

Πρώτα βήματα

Igor Ovsyannykov / Getty Images

Πριν κάνετε οτιδήποτε, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τόσο το Chromecast όσο και ο υπολογιστής σας βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Κάθε PC έχει τις διάφορες ιδιαιτερότητες του για να ανακαλύψει ποιο δίκτυο Wi-Fi βρίσκεστε. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, αναζητήστε το εικονίδιο Wi-Fi στην επιφάνεια εργασίας σας (στα Windows βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία και στο Mac πάνω δεξιά). Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο και αναζητήστε το όνομα του δικτύου Wi-Fi .

Για να ελέγξετε το Chromecast, ανοίξτε την εφαρμογή Google Home στο τηλέφωνό σας, η οποία απαιτείται για τη διαχείριση της συσκευής. Αγγίξτε το εικονίδιο μενού "χάμπουργκερ" στην επάνω αριστερή γωνία και από το αναπτυσσόμενο μενού επιλέξτε Συσκευές .

Στην επόμενη σελίδα, αναζητήστε το ψευδώνυμο του Chromecast (το ορυχείο είναι Living Room, για παράδειγμα) και πατήστε τις τρεις οριζόντιες κουκίδες και επιλέξτε Ρυθμίσεις . Στη συνέχεια, θα δείτε την οθόνη "Ρυθμίσεις συσκευής", βεβαιωθείτε ότι το όνομα στο "Wi-Fi" ταιριάζει με το δίκτυο στο οποίο είναι συνδεδεμένος ο υπολογιστής σας.

04 του 08

Κάνοντας μια καρτέλα

Τώρα ας ρίξουμε μια καρτέλα. Ανοίξτε το Chrome στον υπολογιστή σας και μεταβείτε στον ιστότοπο που θέλετε να εμφανίζεται στην τηλεόρασή σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο μενού (τρεις οριζόντιες κουκκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία. Από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται επιλέξτε Cast ...

Ένα μικρό παράθυρο θα εμφανιστεί στο κέντρο της καρτέλας που έχετε ανοίξει με τα ονόματα οποιωνδήποτε συσκευών φιλικών προς το Cast που έχετε στο δίκτυό σας, όπως το Chromecast ή το έξυπνο ηχείο Google Home.

Ωστόσο, προτού επιλέξετε τη συσκευή σας, κάντε κλικ στο βέλος που βλέπει προς τα κάτω στο επάνω μέρος. Τώρα το μικρό παράθυρο λέει Επιλογή πηγής . Επιλέξτε την καρτέλα Cast και , στη συνέχεια, επιλέξτε το ψευδώνυμο του Chromecast. Όταν είναι συνδεδεμένο, το παράθυρο θα πει "Chrome Mirroring" μαζί με ένα ρυθμιστικό έντασης ήχου και το όνομα της καρτέλας που έχετε ανοίξει.

Αναζητήστε την τηλεόρασή σας και θα δείτε την καρτέλα να καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη - αν και συνήθως στη λειτουργία γραμματοκιβωτίου για να διατηρήσετε σωστή την αναλογία προβολής.

Μόλις γίνει η μετακίνηση μιας καρτέλας, μπορείτε να πλοηγηθείτε σε έναν διαφορετικό ιστότοπο και θα συνεχίσει να εμφανίζει ό, τι υπάρχει σε αυτήν την καρτέλα. Για να σταματήσετε τη μετάδοση, απλώς κλείστε την καρτέλα ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Chromecast στο πρόγραμμα περιήγησής σας στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων - είναι μπλε. Αυτό θα φέρει πίσω το παράθυρο "Chrome Mirroring" που είδαμε νωρίτερα. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Διακοπή στην κάτω δεξιά γωνία.

05 του 08

Τι καρφίτσα Casting λειτουργεί καλά για

Καρτέλα κειμένου.

Η μετακίνηση μιας καρτέλας Chrome είναι ιδανική για οτιδήποτε είναι στατικό, όπως οι φωτογραφίες των διακοπών που είναι αποθηκευμένες σε Dropbox, OneDrive ή στο Google Drive . Είναι επίσης καλό για την προβολή ενός ιστότοπου σε μεγαλύτερη κλίμακα ή ακόμα και για την προβολή παρουσίασης του PowerPoint στο διαδίκτυο ή της εφαρμογής Παρουσίαση του Google Drive.

Αυτό που δεν λειτουργεί καλά είναι και για το βίντεο. Λοιπόν, κάπως. Εάν χρησιμοποιείτε κάτι που υποστηρίζει ήδη casting όπως το YouTube, θα λειτουργήσει καλά. Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το Chromecast μπορεί να τραβήξει το YouTube απευθείας από το Διαδίκτυο και η καρτέλα σας γίνεται τηλεχειριστήριο για το YouTube στην τηλεόραση. Με άλλα λόγια, δεν μεταδίδει πλέον την καρτέλα της στο Chromecast.

Το περιεχόμενο που υποστηρίζει μη Chromecast όπως το Vimeo και το Amazon Prime Video είναι λίγο πιο προβληματικό. Σε αυτή την περίπτωση, μεταδίδετε περιεχόμενο απευθείας από την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης στην τηλεόρασή σας. Για να είμαι ειλικρινής, αυτό δεν λειτουργεί καλά. Είναι δύσκολο να παρακολουθήσετε, επειδή πρέπει να περιμένετε μικρά τραύματα και παραλείψεις ως μέρος της συμφωνίας.

Είναι εύκολο για τους οπαδούς της Vimeo να το διορθώσουν. Αντί να μεταδίδετε από μια καρτέλα υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές για κινητά της υπηρεσίας Android και iOS, οι οποίες υποστηρίζουν το Chromecast. Το Amazon Prime Video δεν υποστηρίζει επί του παρόντος το Chromecast. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε Prime Video στην τηλεόρασή σας μέσω μιας παρόμοιας συσκευής με το Chromecast, το Amazon's 40 Fire Fire Stick.

06 του 08

Κάνοντας την επιφάνεια εργασίας σας

Η εμφάνιση ολόκληρης της επιφάνειας υπολογιστή σας στην τηλεόρασή σας μέσω του Chromecast είναι παρόμοια με αυτή που κάναμε με την καρτέλα. Για μια ακόμη φορά, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού των τριών κάθετων κουκίδων στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Μεταφορά . Το παράθυρο θα εμφανιστεί ξανά στη μέση της οθόνης σας. Κάντε κλικ στο κάτω προς τα κάτω βέλος και στη συνέχεια επιλέξτε Cast desktop και, στη συνέχεια, επιλέξτε το ψευδώνυμο του Chromecast από τη λίστα συσκευών.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η επιφάνεια εργασίας σας θα χυθεί. Αν έχετε μια ρύθμιση οθόνης πολλαπλών οθονών, το Chromecast θα σας ζητήσει να επιλέξετε την οθόνη που θέλετε να εμφανίζεται στο Chromecast. Επιλέξτε τη σωστή οθόνη, κάντε κλικ στην επιλογή Κοινή χρήση και μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα εμφανιστεί στην τηλεόρασή σας η σωστή οθόνη.

Ένα ζήτημα που αφορά ειδικότερα την χύτευση επιφάνειας εργασίας είναι ότι όταν μετατοπίζετε ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας, ο ήχος του υπολογιστή σας συνοδεύεται από αυτό. Εάν δεν θέλετε να συμβεί αυτό, είτε απενεργοποιήστε οποιαδήποτε μουσική αναπαράγεται στην επιφάνεια εργασίας σας - iTunes , Windows Media Player κ.λπ. - είτε απενεργοποιήστε την ένταση χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό στο παράθυρο του Chrome Mirroring.

Για να διακόψετε τη μετάδοση της επιφάνειας εργασίας, κάντε κλικ στο μπλε εικονίδιο του Chromecast στο πρόγραμμα περιήγησής σας και, όταν εμφανιστεί το παράθυρο "Mirroring Chrome", κάντε κλικ στο κουμπί Διακοπή .

07 του 08

Τι είναι καλό για

Επιφάνεια εργασίας των Windows.

Η χύτευση της επιφάνειας εργασίας σας είναι παρόμοια με τη μετακίνηση μιας καρτέλας. Λειτουργεί καλά για στατικά στοιχεία, όπως μια παρουσίαση φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένη στο σκληρό σας δίσκο ή μια παρουσίαση του PowerPoint . Όπως και με την καρτέλα, ωστόσο, η χύτευση βίντεο δεν είναι μεγάλη. Εάν θέλετε να αναπαράγετε ένα βίντεο στην τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας κάτι αποθηκευμένο στην τηλεόρασή σας, προτείνω είτε να συνδέσετε τον υπολογιστή σας απευθείας μέσω HDMI είτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία που είναι κατασκευασμένη για streaming video μέσω του οικιακού δικτύου Wi-Fi όπως το Plex.

08 από 08

Υπηρεσίες Casting Like Netflix, YouTube και Facebook Video

Δεν είναι ένας τόνος υπηρεσιών που υποστηρίζουν τη φυσική χύτευση από την έκδοση υπολογιστή του ιστού στο Chromecast. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές υπηρεσίες έχουν ήδη ενσωματώσει τις εφαρμογές τους για κινητά σε Android και iOS και δεν έχουν ενοχλήσει με φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Ανεξάρτητα από αυτό, ορισμένες υπηρεσίες υποστηρίζουν τη μετάδοση από τον υπολογιστή, κυρίως το δικό του YouTube, τα βίντεο στο Facebook και το Netflix. Για να μεταφέρετε από αυτές τις υπηρεσίες, αρχίστε να παίζετε ένα βίντεο και με τα στοιχεία ελέγχου της συσκευής αναπαραγωγής θα δείτε το εικονίδιο της χύτευσης - το περίγραμμα μιας οθόνης με ένα σύμβολο Wi-Fi στη γωνία. Κάντε κλικ σε αυτό και το μικρό παράθυρο εμφανίζεται για άλλη μια φορά στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης, επιλέξτε το ψευδώνυμο για τη συσκευή Chromecast και ξεκινά η μετάδοση.

Αυτό είναι όλο που υπάρχει για να χυθεί από τον υπολογιστή σας. Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε περιεχόμενο από τον υπολογιστή σας στην τηλεόρασή σας.