Αναθεώρηση Pocket Mortys - Είναι ακριβώς όπως Pokemon

Είναι ο Rick και ο Morty συναντά τον Pokemon, κυριολεκτικά.

Το Pocket Mortys είναι ένα παιχνίδι Pokemon, αλλά με χαρακτήρες Rick και Morty. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος γύρω από αυτό. Συλλάβετε και συλλέγετε διαφορετικές εκδόσεις του Morty, τον άτυχο συν-πρωταγωνιστή του Rick και Morty, από εναλλακτικές διαστάσεις, που ισιώνουν τα διάφορα Mortys σας. Αυτό είναι όλο στο όνομα του να πάρει κονκάρδες για να πάρει πίσω το πυροβόλο όπλο του Rick και να συγκεντρώσει όλα τα Mortys για τη διασκέδαση του. Το τέρας-σύλληψη λειτουργεί ταυτόσημα με Pokemon, όπου πρέπει να αποδυναμώσει ένα Morty και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ένα στοιχείο για να τον συλλάβει. Το σύστημα του εξωτερικού κόσμου έχει κάποιες διαφορές, αλλά πρέπει να καταπολεμήσετε τους εκπαιδευτές που παρακάμπτεστε είναι εξοικειωμένοι.

Προσαρμογή στο καλύτερο δυνατό

Αυτό δεν είναι κακό, γιατί είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ένα καλό παιχνίδι στυλ Pokemon. Το Pocket Mortys είναι ειλικρινά αρκετά έξυπνο για το πώς καταφέρνει να αντιγράψει αυτό που δουλεύει και προσαρμόζεται μόνο ως απαραίτητο για να δουλέψει ως κινητό παιχνίδι δωρεάν. Το στοιχειώδες σύστημα καταπολέμησης ροκ-χαρτιού-ψαλιδιού είναι έξυπνο στο ότι και ο καθένας καταφέρνει να παρηγορήσει τα στοιχειώδη συστήματα που χρησιμοποιούν τα RPG και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια τέρας για να είναι κυριολεκτικά ροκ-χαρτί-ψαλίδι. Ξέρεις πώς λειτουργεί το ροκ-χαρτί-ψαλίδι, η σχέση είναι ισορροπημένη, οπότε λειτουργεί πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι.

Και στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιγράψετε όλη την εμπειρία: το παιχνίδι ανυψώνει τα πράγματα που λειτουργούν, κάνει κάποιες τροποποιήσεις για χάρη της παρωδίας και για να κάνει ένα κινητό παιχνίδι μικρότερης κλίμακας, αλλά συνήθως για χάρη του παιχνιδιού. Το παιχνίδι είναι κυριολεκτικά συντακτικό αλλά με καλό τρόπο. Ο τύπος Pokemon είναι αποδεδειγμένος, και το Pocket Mortys δεν χτυπά πάρα πολύ με αυτό που δουλεύει. Η αύξηση των Mortys σας σε ισχυρούς μαχητές είναι ανταμείβοντας. Η λήψη ενός δροσερού και / ή σπάνιου Morty αισθάνεται υπέροχα. Η επίτευξη του στοιχειακού πλεονεκτήματος στον αντίπαλό σας είναι ικανοποιητική. Η δομή, όπου μπορείτε να παίξετε μέσα από σύντομα, τυχαία επίπεδα για να πάρετε περισσότερα εμβλήματα, αισθάνεται σαν μια μεγάλη τακτοποίηση για ένα κινητό παιχνίδι σε σχέση με την εξερεύνηση ενός υπερ-κόσμου και κάνει το παιχνίδι να αισθάνεται λίγο πιο ζωντανό από το να έχει απλώς έναν στατικό κόσμο, πάντα στον ίδιο τόπο. Και έχοντας τους Μορτς να εκφράζουν διαρκώς τη δυσαρέσκειά τους, χρησιμεύει ως μια χιουμοριστική αλλά μακάβρια υπενθύμιση για το τι ακριβώς κάνετε εδώ και πόσο γελοίο ταξιδεύει ο κόσμος, συλλαμβάνοντας πλάσματα και στη συνέχεια πολεμώντας τους είναι στην πραγματικότητα.

Εμπνευσμένο από μια μεγάλη έκθεση

Η όλη ρύθμιση του παιχνιδιού αντιπροσωπεύει το πνεύμα της τηλεοπτικής εκπομπής Rick και Morty αρκετά καλά. Ακόμα και να είναι μια ελαφριά αλλά γνωστή παρωδία του Pokemon ταιριάζει καλά με το ήθος της σειράς του να γνωρίζει τις τροφοδοσίες της επιστημονικής φαντασίας και να τις γιορτάζει ενώ τους χτυπάει διασκέδαση. Το Pocket Mortys καταφέρνει να κάνει ακριβώς αυτό, σπάζοντας τη διασκέδαση στο Pokemon ενώ ταυτόχρονα είναι ένα καλό παιχνίδι Pokemon. Αισθάνεται σαν μια ιδέα που θα εξερευνά η επίδειξη. Υπάρχουν αρκετοί επιστρέφοντες χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου του Jerry που είναι ένας μόνιμα κακός προπονητής, μερικοί αναγνωρίσιμοι Mortys, Bird Person και ο ντόπιος Rick που ο Jerry έγινε φίλος στην εποχή 1. Ακόμη και η μουσική εξελίσσεται ως προσαρμογές τραγουδιών από τις πρώτες 2 εποχές του Rick και Morty . Είναι ένα παιχνίδι που οι οπαδοί του Rick και Morty μπορούν να απολαύσουν χωρίς να αισθάνονται ότι είναι απλώς μια φτηνή tie-in.

Το Pocket Mortys είναι ελεύθερο να παίξει και ακόμη και οι τηλεοπτικές του αγγελίες καυχώνται ότι δεν είναι κερδοφόρα. Ο κύριος τρόπος με τον οποίο κερδίζει το παιχνίδι είναι μέσω ενός συστήματος λοταρίας / gacha μέσω των μηχανημάτων Blips και Chitz, όπου μπορείτε να αγοράσετε ή περιστασιακά να κερδίσετε εισιτήρια για να αποκτήσετε αντικείμενα και ένα τυχαίο Morty για τον εαυτό σας. Ωστόσο, πολλά από τα Mortys μπορούν να βρεθούν τυχαία περιπλάνηση στα επίπεδα, και είναι πολύ πιθανό να αλέθουμε να πάρουμε περισσότερα χρήματα, αντικείμενα και υλικά. Στην πραγματικότητα, δεν μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα χρήματα, μπορείτε να τα κερδίσετε μόνο μέσω των ενεργειών εντός παιχνιδιού ή μέσω της προβολής διαφημίσεων βίντεο. Βασικά, όλα τα χρήματα που ξοδεύετε σε πραγματικό κόσμο σε αυτό το παιχνίδι είναι να επιταχύνετε την άλεση και τη συλλογή σας.

Μην φοβάστε να αποτύχετε

Παραδόξως, η εξέλιξη του παιχνιδιού το κάνει ώστε η απόλυτη αποτυχία, όπου όλοι οι Mortys σας πέφτουν στη μάχη, στην πραγματικότητα δεν είναι κακό. Δεν υπάρχει ποινή για κάτι τέτοιο, καθώς το Bird Person σας διασώσει και το πάρτυ σας. Έτσι, για να αλέσετε, απλά πρέπει να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερο, και στη συνέχεια αφήστε τα μάρκες να πέσουν όπου μπορούν. Αν προσπαθήσετε να συνεχίσετε να πιέζετε προς τα εμπρός, θα τρέχετε γρήγορα τα αναλώσιμα. Αλλά τουλάχιστον ενισχύει ότι όλα όσα πραγματικά κάνεις με την πληρωμή απλώς ενδεχομένως επιταχύνουν την πρόοδο.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα παιχνίδια Pokemon και μόλις τους έχετε καταλάβει κυρίως μέσω της πολιτιστικής όσμωσης αντί να παίζετε πραγματικά το παιχνίδι, η σύστασή μου είναι να πάτε και να παίξετε ένα από αυτά. Αυτό συμβαίνει επειδή το Pocket Mortys είναι τελικά απλή απόσταξη του Pokemon σε μια συμπυκνωμένη μορφή. Υπάρχουν λιγότερα Mortys από ό, τι ο Pokemon (αν και αυτό είναι ίσως ένα καλό πράγμα) και απλοποιώντας τα πράγματα κάτω σε κυριολεκτικά ψαλίδια ροκ-χαρτιού σημαίνει ότι υπάρχουν περιορισμένες στρατηγικές για το πώς μπορείτε να εξορμήσετε την ομάδα Mortys σας έναντι μιας πιο περίπλοκης διάταξης στοιχείων . Το παιχνίδι είναι απαραιτήτως περιορισμένο λόγω της μικρότερης κλίμακας και νομίζω ότι το Pocket Mortys απολαμβάνει καλύτερα μέσα από το πρίσμα ότι είναι κάτι που γνωρίζετε για το πώς λειτουργεί, αντί να είναι η πρώτη σας εμπειρία με το είδος Pokemon.

Παρόλα αυτά, το Pocket Mortys καταφέρνει να κάνει σπουδαία δουλειά στο να είναι ένα παιχνίδι Pokemon σε κινητό. Το σκίσιμο κοντά στις εμπνεύσεις του τελειώνει για ένα καλό παιχνίδι που έχει αρκετή διασκέδαση.