Φυτά εναντίον ζόμπι ήρωες: Πάρα πολύ αρχέγονες, πολύ αργά

Η EA και η PopCap φθάνουν πολύ αργά στο πάρτι Hearthstone.

Φυτά εναντίον ζόμπι ήρωες έχει μαλακό ξεκίνησε σε iOS και Android, και δεν είμαι σίγουρος γιατί. Το παιχνίδι είναι ένα συλλεκτικό παιχνίδι καρτών στη φλέβα του Hearthstone , αλλά με τους χαρακτήρες των φυτών εναντίον των ζόμπι. Χρησιμοποιείτε το ηλιακό φως ή το μυαλό - το ισοδύναμο μάνα του παιχνιδιού - για να παίζετε κάρτες με μετρητές υγείας και ζημιών, σαν Hearthstone. Αλλά αντί να παίζετε όλες τις κάρτες σε ένα πεδίο, έχετε 5 συγκεκριμένες λωρίδες για να παίξετε, με οροφή και υδρόβια λωρίδες που παρέχουν ορισμένες ρυτίδες στο παιχνίδι. Η νίκη του ήρωα του άλλου παίκτη είναι το κλειδί, με επιθέσεις που συμβαίνουν σε κάθε λωρίδα μία προς μία, κάθε μονάδα επιτίθεται στο άλλο ακόμη και αν πεθάνει. Οι στροφές έχουν τις μονάδες παιχνιδιών ζόμπι πρώτα, τα φυτά παίζουν μονάδες και "κόλπα" - ειδικές ικανότητες που μπορούν να επηρεάσουν τη μάχη - και στη συνέχεια οι ζόμπι παίζουν τα κόλπα τους πριν αρχίσει η μάχη. Κτυπώντας τον άλλο παίκτη στο μηδέν, με τα γεγονότα όπως τα superblocks που βοηθούν να ανακατέψετε τα πράγματα, είναι το κλειδί. Είναι μια πολύ γνωστή φόρμουλα, αν και με λίγες ανατροπές.

Το πρόβλημα με τα φυτά εναντίον των ήρωων των ζόμπι είναι ότι υπάρχει ως παιχνίδι καρτών σε μια εποχή όπου η Hearthstone κυριαρχεί και ο Clash Royale έχει έρθει στη σκηνή ως παιχνίδι μετά την Hearthstone , εφαρμόζοντας τα δικά του βήματα στα είδη CCG και MOBA τόσοι πολλοί άλλοι προσπάθησαν να επωφεληθούν. Και δεν είναι ότι δεν υπάρχει χώρος στο είδος CCG για περισσότερα από ένα παιχνίδια. Είναι ότι το 2016, θα πρέπει να καινοτομείτε περισσότερο από ό, τι κάνει τα φυτά εναντίον των ήρωων των ζόμπι. Εξάλλου, ο μηχανικός που βασίζεται σε λωρίδα χρησιμοποιείται σε άλλα παιχνίδια ... όπως οι πρόσφατα κυκλοφορούσες Days of Discord, οι οποίες ήταν σε μαλακή εκτόξευση για μήνες πριν από την μαλακή εκτόξευση των φυτών εναντίον των Zombies Heroes. Δεν ξέρω αν οι οροφές και οι λωρίδες νερού είναι αρκετές παραλλαγές για να καταστεί αυτό το παιχνίδι να ξεχωρίζει ως κάτι πραγματικά διαφορετικό.

Δεν πιστεύω καν ότι το παιχνίδι είναι αρκετά απλό για να είναι ένα είδος "Hearthstone για τους ανθρώπους που φοβούνται να μπουν στο Hearthstone" παιχνίδι σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν ακόμα πολλοί ήρωες και κάρτες για να το διαχειριστείτε. Το Clash Royale κάνει πολλά για να απλοποιήσει όλα αυτά μέχρι που υπάρχει επιλογή, αλλά όχι σε συντριπτικό βαθμό. Δεν έχω αυτή την αίσθηση με τους PvZ Heroes. Η εκστρατεία μεμονωμένου παίκτη θα πρέπει να κάνει μεγάλη δουλειά σε αυτό. Κάποτε συνιστώ τα αρχικά φυτά έναντι ζόμπι ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς να κάνω ένα παιχνίδι που προχώρησε καλά, όπου θα ήταν δυνατόν να μάθουν ένα σύνθετο σύστημα μέσω σταθερών βελτιώσεων. Αλλά εδώ, παίρνετε ένα βασικό φροντιστήριο και στη συνέχεια είστε ρίχνονται σε δύσκολες αντιστοιχίσεις εναντίον του υπολογιστή και μπορεί να παίζετε ως ζόμπι σε multiplayer με μια μικρή εισαγωγή για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει η ξεχωριστή μηχανική τους. Είναι αμήχανα γιατί αισθάνεται σαν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πρέπει να είναι ένα παιχνίδι φυτά εναντίον ζόμπι.

Φυτά εναντίον ζόμπι Οι ήρωες αισθάνεται πολύ όπως και άλλοι κλώνοι και προσαρμογές στο ότι στερείται έναν επιτακτικό λόγο ύπαρξης. Μερικά παιχνίδια συνδυάζουν τα είδη με ενδιαφέροντα μέσα, όπως το Clash Royale . Άλλοι συνδυάζουν διαφορετικά είδη - το Leap of Fate δεν είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, αλλά είναι ένα διασκεδαστικό μείγμα ενός shooter διπλού ραβδιού με μηχανική παιχνιδιών καρτών. Η κλήση των Πρωταθλητριών κάνει σπουδαία δουλειά στο να μειώσει το μήκος της συνόδου του MOBA, ώστε να γίνει μια διασκεδαστική εμπειρία που είναι ακόμη φιλική προς το κινητό, ακόμα κι αν η αποδοχή κερδών ήταν απογοητευτική. Φυτά εναντίον ζόμπι Ηρώων δεν έχει αυτό το γάντζο. Έχει ένα γνωστό εμπορικό σήμα πίσω από αυτό, και ίσως αυτό βοηθά το παιχνίδι έχει κάποια μακροζωία. Και δεν είναι ένα κακό παιχνίδι, μερικοί άνθρωποι το βρίσκουν πραγματικά διασκεδαστικό, είναι απλώς ασήμαντο. Ίσως να κάνει αρκετά καλά για τον εαυτό της, όπως έκανε ο Spinoff του Warfare Garden . Και ίσως χτυπά με ένα νέο ακροατήριο. Αλλά βλέπουμε ήδη το Clash Royale να κάνει τόσο καλά, και αυτό το παιχνίδι είναι ένα βήμα πίσω από αυτό. Αυτό προσπαθεί να απολαύσει το καυτό παιχνίδι του παρελθόντος, ενώ η αγορά έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά αλλού.

Έχουν ήδη Hearthstone και παίζουν αυτό, ή έναν από τους αμέτρητους άλλους κλώνους του. Υπάρχει πραγματικά ένα τέτοιο τεράστιο ακροατήριο για ανθρώπους που τους αρέσουν οι CCG και θέλουν να πηδούν το πλοίο; Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι το σωστό παιχνίδι. Και δεν νομίζω ότι η "πιο φιλική παραλλαγή της Hearthstone" είναι η δύναμη του παιχνιδιού.

Νομίζω ότι η EA θα πρέπει πραγματικά να δώσει προσοχή στην υποδοχή των Φυτών εναντίον των Ζόμπι ήρωες, και να μην είναι έτσι που την απελευθερώνουν. Το Supercell το κάνει - το Smash Land ήταν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που δεν ανταποκρινόταν στα πρότυπά του, γι 'αυτό το άξιζε ακόμα και σε μαλακό λανσάρισμα. Είναι καλύτερα να μειώσετε τις απώλειες ενώ βρίσκεστε μπροστά, αντί να αφήσετε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι ένα κίνητρο για το εμπορικό σήμα και ένα μη κερδοφόρο ενδιαφέρον. Αν το παιχνίδι δεν κερδίσει χρήματα σε μαλακό λανσάρισμα και αν οι παίκτες δεν το αρέσουν, γιατί να μην τσεκούρε; Αυτό το παιχνίδι αισθάνεται ότι είναι ήδη ξεπερασμένο, και τα νέα στοιχεία του δεν κάνουν τίποτα για να το εξαγοράσουν. Μια μεγάλη αναθεώρηση στο βασικό παιχνίδι για να γίνει κάτι ακόμα πιο πρωτότυπο θα ήταν πιθανώς η σωστή κίνηση. Τα φυτά εναντίον των ζόμπι είναι μια μεγάλη άδεια και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν θα έπρεπε να δουλέψουν περισσότερα παιχνίδια στον κόσμο, αλλά νομίζω ότι χρειάζονται κάτι καλύτερο από αυτό.