Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα του κώδικα 43

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για τα σφάλματα του Code 43 στο Device Manager

Το σφάλμα Code 43 είναι ένας από διάφορους κωδικούς σφαλμάτων του Device Manager . Δημιουργείται όταν η Διαχείριση Συσκευών σταματά μια συσκευή υλικού επειδή το υλικό ανέφερε στα Windows ότι έχει κάποιο είδος απροσδιόριστου προβλήματος.

Αυτό το εξαιρετικά κοινό μήνυμα θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει ένα πραγματικό ζήτημα υλικού ή θα μπορούσε απλώς να σημαίνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης που τα Windows δεν βλέπουν ως τέτοια, αλλά ότι το υλικό επηρεάζεται από.

Θα εμφανίζεται σχεδόν πάντα με τον ακόλουθο τρόπο:

Τα Windows έχουν σταματήσει αυτή τη συσκευή επειδή έχει αναφέρει προβλήματα. (Κωδικός 43)

Λεπτομέρειες σχετικά με τους κωδικούς σφαλμάτων του Διαχειριστή Συσκευών όπως ο Κωδικός 43 είναι διαθέσιμες στην περιοχή Κατάσταση συσκευής στις ιδιότητες της συσκευής. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος προβολής της κατάστασης μιας συσκευής στη Διαχείριση συσκευών για βοήθεια.

Σημαντικό: Οι κωδικοί σφάλματος του Διαχειριστή συσκευών είναι αποκλειστικοί στη Διαχείριση συσκευών. Εάν δείτε το σφάλμα Code 43 αλλού στα Windows, είναι πιθανό ότι πρόκειται για κωδικό σφάλματος συστήματος , τον οποίο δεν πρέπει να αντιμετωπίσετε ως πρόβλημα διαχειριστή συσκευών.

Το σφάλμα του Κώδικα 43 θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε συσκευή υλικού στη Διαχείριση Συσκευών, αν και τα περισσότερα σφάλματα του Κώδικα 43 εμφανίζονται σε κάρτες γραφικών και συσκευές USB όπως εκτυπωτές, κάμερες, iPhones / iPods κ.λπ.

Οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft μπορεί να αντιμετωπίσει σφάλμα του Κώδικα 43 Device Manager, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP και πολλά άλλα.

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα κώδικα 43

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.
    1. Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα ότι ο κωδικός σφάλματος 43 που βλέπετε σε μια συσκευή προκλήθηκε από κάποιο προσωρινό πρόβλημα με το υλικό. Αν ναι, μια επανεκκίνηση του υπολογιστή σας ενδέχεται να διορθώσει το σφάλμα Code 43.
    2. Σημείωση: Ορισμένοι χρήστες έχουν επίσης αναφέρει ότι η απενεργοποίηση ολόκληρου του υπολογιστή τους (όχι μόνο μια επαναφορά) και στη συνέχεια η επανενεργοποίηση του έχει διορθώσει το ζήτημα του Code 43, ειδικά αν υπάρχει σε μια συσκευή USB . Στην περίπτωση ενός φορητού υπολογιστή, απενεργοποιήστε τη και αφαιρέστε την μπαταρία, περιμένετε λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, τοποθετήστε την μπαταρία ξανά και ξεκινήστε τον υπολογιστή.
  2. Εγκαταστήσατε μια συσκευή ή κάνατε μια αλλαγή στη Διαχείριση Συσκευών λίγο πριν εμφανιστεί το σφάλμα Code 43; Αν ναι, είναι πιθανό η αλλαγή που κάνατε να προκάλεσε το σφάλμα του Κώδικα 43.
    1. Αναίρεση της αλλαγής αν μπορείτε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, ελέγξτε ξανά για το σφάλμα Code 43.
    2. Ανάλογα με τις αλλαγές που κάνατε, ορισμένες λύσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν:
      • Αφαίρεση ή επαναρύθμιση της πρόσφατα εγκατεστημένης συσκευής
  3. Επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης σε μια έκδοση πριν από την ενημέρωσή σας
  1. Χρησιμοποιώντας την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές που σχετίζονται με το Device Manager
  2. Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή. Η κατάργηση της εγκατάστασης και η επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης για τη συσκευή είναι μια πιθανή λύση για ένα σφάλμα Code 43.
    1. Σημαντικό: Αν μια συσκευή USB δημιουργεί το σφάλμα Code 43, καταργήστε την εγκατάσταση κάθε συσκευής κάτω από την κατηγορία υλικού του Universal Serial Bus controller στο Device Manager ως μέρος του προγράμματος επανεγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης. Αυτό περιλαμβάνει οποιαδήποτε συσκευή μαζικής αποθήκευσης USB, ελεγκτή κεντρικού υπολογιστή USB και κεντρικό διανομέα USB.
    2. Σημείωση: Η σωστή επανεγκατάσταση ενός προγράμματος οδήγησης, όπως στις παραπάνω οδηγίες, δεν είναι η ίδια με την απλή ενημέρωση ενός προγράμματος οδήγησης. Μια πλήρη επανεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης περιλαμβάνει την πλήρη κατάργηση του τρέχοντος εγκατεστημένου προγράμματος οδήγησης και στη συνέχεια την εκ νέου εγκατάσταση των Windows από την αρχή.
  3. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή . Είναι επίσης πολύ πιθανό ότι η εγκατάσταση των πιο πρόσφατων προγραμμάτων οδήγησης για τη συσκευή θα μπορούσε να διορθώσει το σφάλμα Code 43.
    1. Εάν η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης καταργήσει το σφάλμα Code 43, αυτό σημαίνει ότι τα αποθηκευμένα προγράμματα οδήγησης των Windows που εγκαταστήσατε ξανά στο βήμα 3 ήταν πιθανώς κατεστραμμένα ή ήταν λάθος προγράμματα οδήγησης.
  1. Εγκαταστήστε το πιο πρόσφατο service pack των Windows . Ένα από τα Service Pack της Microsoft ή άλλα μπαλώματα της Microsoft για τα Windows μπορεί να περιέχει μια ενημέρωση κώδικα για οτιδήποτε μπορεί να προκαλεί το σφάλμα Code 43, οπότε αν δεν είστε πλήρως ενημερωμένοι, κάντε το τώρα.
  2. Ενημερώστε το BIOS. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα παλιό BIOS θα μπορούσε να προκαλέσει ένα συγκεκριμένο ζήτημα με μια συσκευή που το κάνει να αναφέρει ένα πρόβλημα στα Windows - έτσι το σφάλμα Code 43.
  3. Αντικαταστήστε το καλώδιο δεδομένων που συνδέει τη συσκευή με τον υπολογιστή, υποθέτοντας ότι έχει ένα. Αυτή η πιθανή λύση για ένα σφάλμα Code 43 είναι πιο συχνά χρήσιμη αν βλέπετε το σφάλμα σε μια εξωτερική συσκευή όπως μια συσκευή USB ή FireWire .
  4. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο της συσκευής υλικού και ακολουθήστε τις πληροφορίες που παρέχονται για την αντιμετώπιση προβλημάτων.
    1. Ξέρω ότι αυτό ακούγεται σαν γενικές συμβουλές, αλλά το σφάλμα Code 43 αναφέρεται ειδικά στο υλικό ως πηγή πληροφοριών σφάλματος, οπότε ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες χρήσιμες πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων στο εγχειρίδιο του προϊόντος.
  5. Αγοράστε έναν τροφοδοτημένο διανομέα USB, εάν εμφανιστεί το σφάλμα Code 43 για μια συσκευή USB. Ορισμένες συσκευές USB χρειάζονται περισσότερη ενέργεια από τις θύρες USB που είναι ενσωματωμένες στον υπολογιστή σας. Η σύνδεση αυτών των συσκευών σε έναν τροφοδοτημένο διανομέα USB λύνει αυτό το ζήτημα.
  1. Αντικαταστήστε το υλικό . Ένα πρόβλημα με τη συσκευή μπορεί να προκαλέσει σφάλμα Code 43, οπότε η αντικατάσταση του υλικού είναι το επόμενο λογικό σας βήμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή είναι η λύση για ένα σφάλμα Code 43 αλλά θέλησα πρώτα να δοκιμάσετε τις πιο εύκολες και δωρεάν ιδέες αντιμετώπισης προβλημάτων που βασίζονται σε λογισμικό.
    1. Μια άλλη πιθανότητα, ενώ δεν είναι πολύ πιθανό, είναι ότι η συσκευή είναι ασύμβατη με την έκδοση των Windows . Μπορείτε πάντα να ελέγξετε το HCL των Windows για να είστε βέβαιοι.
    2. Σημείωση: Εάν είστε θετικοί ότι ένα πρόβλημα υλικού δεν προκαλεί το σφάλμα Code 43, μπορείτε να δοκιμάσετε μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης των Windows . Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Δεν σας προτείνω να κάνετε κάτι πριν αντικαταστήσετε το υλικό, αλλά ίσως χρειαστεί να τους δοκιμάσετε εάν δεν έχετε άλλες επιλογές.

Ενημερώστε μας αν έχετε διορθώσει σφάλμα Code 43 χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που δεν έχω παραπάνω. Θα ήθελα να διατηρήσω αυτήν τη σελίδα όσο το δυνατόν ακριβέστερη.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει ότι το ακριβές σφάλμα που λαμβάνετε είναι το σφάλμα Code 43 στο Device Manager. Επίσης, ενημερώστε μας σχετικά με τα βήματα που έχετε ήδη λάβει για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Αν δεν θέλετε να διορθώσετε τον εαυτό σας το πρόβλημα του Κώδικα 43, ακόμα και με βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να διορθώσω τον υπολογιστή μου; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.