Τι είναι ένας κώδικας σφάλματος συστήματος;

Ορισμός κώδικα σφάλματος συστήματος & τι σημαίνουν

Ένας κωδικός σφάλματος συστήματος είναι ένας αριθμός σφάλματος, μερικές φορές ακολουθούμενος από ένα σύντομο μήνυμα σφάλματος, το οποίο μπορεί να εμφανίσει ένα πρόγραμμα στα Windows ως απάντηση σε ένα συγκεκριμένο θέμα που έχει.

Όπως και ο ιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη λέξη για να περιγράψει μια λίστα συμπτωμάτων σε έναν ασθενή, το λειτουργικό σύστημα των Windows μπορεί να δώσει έναν κωδικό σφάλματος για να περιγράψει ένα πρόβλημα που έχει σε ένα πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο με τη σειρά του διευκολύνει έναν προγραμματιστή λογισμικού να καταλάβουμε τι συνέβη και, συνεπώς, πώς να το διορθώσουμε.

Σημαντικό: Ο κωδικός σφάλματος συστήματος δεν είναι ο ίδιος με τον κωδικό σφάλματος του Διαχειριστή Συσκευών , τον κωδικό STOP , τον κωδικό POST ή τον κωδικό κατάστασης HTTP (γνωστός ως κωδικός σφάλματος προγράμματος περιήγησης ή κώδικας σφάλματος στο διαδίκτυο). Ορισμένοι κωδικοί σφαλμάτων συστήματος μοιράζονται τους αριθμούς κωδικών με αυτούς τους άλλους τύπους κωδικών σφάλματος, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά σφάλματα με διαφορετικά μηνύματα και σημασίες.

Ένας κωδικός σφάλματος συστήματος ονομάζεται μερικές φορές απλά ένας κωδικός σφάλματος ή ένας κωδικός σφάλματος του λειτουργικού συστήματος .

Ποιος είναι ο λόγος για έναν κωδικό σφάλματος συστήματος;

Οι κωδικοί σφαλμάτων συστήματος παρέχονται στους προγραμματιστές λογισμικού ως μέρος της διεπαφής προγραμματισμού με το λειτουργικό σύστημα των Windows. Με άλλα λόγια, οι κωδικοί σφαλμάτων συστήματος είναι προκαθορισμένοι κωδικοί σφαλμάτων και μηνύματα σφάλματος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές λογισμικού με το λογισμικό τους για να σας ενημερώσουν (ο χρήστης λογισμικού) ότι το πρόγραμμα αντιμετωπίζει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όχι κάθε πρόγραμμα λογισμικού χρησιμοποιεί αυτούς τους προκαθορισμένους κωδικούς σφαλμάτων συστήματος. Ορισμένα προγράμματα λογισμικού έχουν τα δικά τους σύνολα αριθμών σφαλμάτων και μηνυμάτων σφάλματος, οπότε μπορείτε να ανατρέξετε στον επίσημο ιστότοπο ή στο εγχειρίδιο για τη λίστα των κωδικών σφαλμάτων και τι σημαίνουν.

Τι σημαίνουν οι διαφορετικοί κωδικοί σφαλμάτων συστήματος;

Ένα παράδειγμα ενός κωδικού σφάλματος συστήματος μπορεί να λαμβάνει κωδικό σφάλματος 206 όταν προσπαθεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας μουσικής. Η εξήγηση για αυτό το συγκεκριμένο σφάλμα είναι ότι:

"Το όνομα αρχείου ή η επέκταση είναι πολύ μεγάλη."

Σε αυτήν την περίπτωση, η συντόμευση του ονόματος του αρχείου πριν από την αποθήκευση του θα αποφύγει το σφάλμα.

Ακολουθεί ένα άλλο παράδειγμα που περιγράφει τον Κωδικό σφάλματος 1632:

Ο φάκελος Temp βρίσκεται σε μια μονάδα δίσκου που είναι γεμάτη ή είναι απροσπέλαστη. Ελευθερώστε χώρο στο δίσκο ή βεβαιωθείτε ότι έχετε άδεια εγγραφής στο φάκελο Temp.

Αυτός ο κωδικός σφάλματος πιθανότατα περιγράφει μια κατάσταση όπου ο σκληρός δίσκος είναι υπερβολικά γεμάτος. Η διαγραφή προσωρινών αρχείων ή η εκκαθάριση χώρου σε άλλα μέρη του σκληρού δίσκου μπορεί να είναι μια εύκολη λύση σε αυτό το σφάλμα.

Ανατρέξτε στους κωδικούς σφαλμάτων συστήματος: 1 έως 15841 για μια πλήρη λίστα αυτών των τύπων σφαλμάτων, συν το τι σημαίνουν, τα μηνύματα που τα συνοδεύουν και τις τιμές που ενδέχεται να εμφανιστούν αντί του κωδικού αριθμού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κωδικούς σφαλμάτων συστήματος

Ο ίδιος κώδικας σφάλματος συστήματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εκατοντάδες διαφορετικές περιπτώσεις στα Windows. Αυτό σημαίνει ότι οι κωδικοί είναι πολύ γενικοί, επειδή μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, αντί να υπάρχουν παραλλαγές του κωδικού σφάλματος 206 για κάθε επέκταση αρχείου ή θέση φακέλου, τα Windows χρησιμοποιούν το ίδιο για να ισχύουν σε κάθε περίσταση όπου το όνομα / επέκταση του αρχείου είναι υπερβολικά μεγάλο.

Εξαιτίας αυτού, η γνώση του κώδικα δεν επαρκεί για την κατανόηση του τρόπου επίλυσης του προβλήματος. Εκτός από τον κωδικό σφάλματος συστήματος, θα πρέπει να κατανοήσετε το πλαίσιο στο οποίο βρέθηκε.

Για παράδειγμα, πείτε ότι λάβατε τον κωδικό σφάλματος 112, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο δίσκο. Απλά γνωρίζοντας τον κώδικα δεν θα σας κάνει καλό αν δεν ξέρετε επίσης πού συνέβη, όπως σε ποιο δίσκο αναφέρεται. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε τι κάνατε όταν εμφανίστηκε το σφάλμα, σαν να προσπαθείτε να προσθέσετε επιπλέον αρχεία στο σκληρό δίσκο. Η λύση, λοιπόν, θα είναι πολύ πιο εύκολη στην κατανόηση και την αντιμετώπιση.

Τι πρέπει να κάνετε αφού δείτε έναν κωδικό σφάλματος συστήματος

Εξαρτάται πραγματικά από τον κωδικό σφάλματος του συστήματος ως προς το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Στο πρώτο παράδειγμα που δόθηκε παραπάνω, η λύση για το σφάλμα είναι αρκετά αυτονόητη: αλλάξτε το όνομα του αρχείου επειδή είναι προφανώς πολύ μακρύ. Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο.

Για παράδειγμα, αν μια εφαρμογή πετάει τον κωδικό σφάλματος 6, που σημαίνει "Η λαβή είναι άκυρη." , είναι πιθανό να μην ξέρετε τι να κάνετε, πόσο μάλλον τι σημαίνει αυτό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πριν κάνετε οτιδήποτε, θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε ξανά να δείτε αν το σφάλμα συμβαίνει δύο φορές. Εάν δεν το κάνει, θα μπορούσε να ήταν ένα προσωρινό σκουλήκι που δεν χρειάζεται καμία προσοχή. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε η καλύτερη πορεία δράσης σας είναι να επικοινωνήσετε με την τεχνική υποστήριξη του προγραμματιστή του λογισμικού ή του διανομέα για συμβουλές σχετικά με το τι μπορεί να γίνει.

Και πάλι, πριν επικοινωνήσετε με κάποιον, είναι σημαντικό να έχετε πλήρη επίγνωση του τι κάνατε όταν παρουσιάστηκε το σφάλμα, ό, τι παρεμποδίσατε να κάνετε εξαιτίας του σφάλματος και οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο για την εξεύρεση λύσης.