Τι είναι ένας κωδικός STOP;

Μια επεξήγηση των κωδικών STOP & Πώς να τους βρείτε

Ένας κωδικός STOP, συχνά αποκαλούμενος έλεγχος σφαλμάτων ή κώδικας ελέγχου σφαλμάτων, είναι ένας αριθμός που αναγνωρίζει με μοναδικό τρόπο ένα συγκεκριμένο σφάλμα STOP (Μπλε οθόνη του θανάτου) .

Μερικές φορές, το ασφαλέστερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας υπολογιστής όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα είναι να σταματήσει τα πάντα και να επανεκκινήσει. Όταν συμβεί αυτό, εμφανίζεται συχνά ένας κωδικός STOP

Ένας κωδικός STOP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος που προκάλεσε την μπλε οθόνη του θανάτου. Οι περισσότεροι κωδικοί STOP οφείλονται σε προβλήματα με το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής ή τη μνήμη RAM του υπολογιστή σας, αλλά άλλοι κωδικοί μπορεί να υποδηλώνουν προβλήματα με άλλο υλικό ή λογισμικό.

Οι κωδικοί STOP μερικές φορές αναφέρονται ως αριθμοί σφαλμάτων STOP, κωδικοί σφαλμάτων μπλε οθόνης ή BCCodes .

Σημαντικό: Ο κωδικός STOP ή ο κώδικας ελέγχου σφαλμάτων δεν είναι ο ίδιος με τον κωδικό σφάλματος συστήματος , τον κωδικό σφάλματος του Διαχειριστή Συσκευών , τον κωδικό POST ή τον κωδικό κατάστασης HTTP . Μερικοί κωδικοί STOP μοιράζονται κωδικούς αριθμούς με ορισμένους από αυτούς τους άλλους κωδικούς σφαλμάτων, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά σφάλματα με διαφορετικά μηνύματα και σημασίες.

Τι κρύβουν οι κωδικοί STOP;

Οι κωδικοί STOP εμφανίζονται συνήθως σε ένα BSOD μετά τη διακοπή λειτουργίας του συστήματος. Οι κωδικοί STOP εμφανίζονται σε δεκαεξαδική μορφή και προηγούνται από το 0x .

Για παράδειγμα, μια μπλε οθόνη θανάτου που εμφανίζεται μετά από συγκεκριμένα ζητήματα προγραμμάτων οδήγησης με τον ελεγκτή σκληρού δίσκου θα εμφανίσει έναν κώδικα ελέγχου σφαλμάτων 0x0000007B , υποδεικνύοντας ότι αυτό είναι το πρόβλημα.

Οι κωδικοί STOP μπορούν επίσης να γραφτούν σε μια σύντομη σημείωση με όλα τα μηδενικά μετά την αφαίρεση του x . Ο συντετμημένος τρόπος αναπαραγωγής του STOP 0x0000007B, για παράδειγμα, θα ήταν STOP 0x7B.

Τι να κάνω με έναν κώδικα ελέγχου σφαλμάτων;

Όπως και άλλοι τύποι κωδικών σφαλμάτων, κάθε κωδικός STOP είναι μοναδικός, ευελπιστώντας ότι θα σας βοηθήσουν να αναφέρετε την ακριβή αιτία του προβλήματος. Ο κωδικός STOP 0x0000005C , για παράδειγμα, συνήθως σημαίνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με ένα σημαντικό κομμάτι υλικού ή με τον οδηγό του.

Ακολουθεί ένα πλήρες έγγραφο σφαλμάτων STOP , χρήσιμο για τον εντοπισμό του λόγου για έναν συγκεκριμένο κώδικα ελέγχου σφαλμάτων σε σφάλμα μπλε οθόνης θανάτου.

Άλλοι τρόποι να βρεθούν κωδικοί STOP

Βρήκατε ένα BSOD αλλά δεν μπόρεσα να αντιγράψετε αρκετά γρήγορα τον κώδικα ελέγχου σφαλμάτων; Οι περισσότεροι υπολογιστές έχουν ρυθμιστεί ώστε να επανεκκινούν αυτόματα μετά από ένα BSOD, οπότε αυτό συμβαίνει πολύ.

Αν υποθέσουμε ότι ο υπολογιστής σας εκκινείται κανονικά μετά το BSOD, έχετε μερικές επιλογές:

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κατεβάσετε και να εκτελέσετε το δωρεάν πρόγραμμα BlueScreenView. Όπως υποδηλώνει το όνομα του προγράμματος, αυτό το μικρό εργαλείο σαρώνει τον υπολογιστή σας για αρχεία minidump που δημιουργούν τα Windows μετά από συντριβή και στη συνέχεια σας επιτρέπει να τα ανοίξετε για να δείτε τους Κώδικες ελέγχου σφαλμάτων στο πρόγραμμα.

Κάτι άλλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το Πρόγραμμα προβολής συμβάντων, το οποίο διατίθεται από τα Εργαλεία διαχείρισης σε όλες τις εκδόσεις των Windows. Κοιτάξτε εκεί για σφάλματα που συνέβησαν την ίδια στιγμή που ο υπολογιστής σας συνέτριψε. Είναι πιθανό ότι ο κωδικός STOP αποθηκεύτηκε εκεί.

Μερικές φορές, μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας από μια συντριβή, μπορεί να σας ζητηθεί με μια οθόνη που λέει κάτι όπως "Τα Windows έχουν ανακτήσει από απροσδόκητο κλείσιμο" και θα σας δείξει τον κωδικό ελέγχου σφαλμάτων STOP / bug που χάσατε - ονομάζεται BCCode σε αυτή την οθόνη.

Αν τα Windows δεν ξεκινούν κανονικά κανονικά, θα μπορούσατε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή και να προσπαθήσετε να πιάσετε ξανά τον κωδικό STOP.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, το οποίο είναι πιθανό αυτές τις μέρες με υπερ-γρήγορους χρόνους εκκίνησης , μπορεί να έχετε ακόμα την ευκαιρία να αλλάξετε τη συμπεριφορά αυτόματης επανεκκίνησης. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αποτρέψετε την επανεκκίνηση των Windows Μετά από ένα BSOD για βοήθεια.