Πώς να χρησιμοποιήσετε εικονικούς χώρους εργασίας Linux στυλ στα Windows 10

Τα Windows 10 ενσωματώνουν πολλά χαρακτηριστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί από το Linux καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών.

Πρόσφατα, τα Windows 10 πρόσθεσαν μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν ένα κέλυφος bash για να περιηγηθείτε στο σύστημα αρχείων εφαρμόζοντας μια βασική έκδοση του Ubuntu.

Τα Windows εισήγαγαν επίσης την έννοια του καταστήματος των Windows και πιο πρόσφατα υπήρξε η έννοια της διαχείρισης πακέτων.

Αυτή ήταν μια νέα κατεύθυνση για τη Microsoft να λάβει και μια παραδοχή ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Linux είναι καλά αξίζει να εφαρμοστεί ως μέρος του οικοσυστήματος των Windows.

Μια άλλη νέα δυνατότητα στα Windows 10 ήταν η δυνατότητα χρήσης εικονικών χώρων εργασίας. Οι χρήστες του Linux είχαν αυτή τη δυνατότητα για αρκετά χρόνια καθώς τα περισσότερα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας που χρησιμοποιούνται από τις διανομές του Linux τα εφαρμόζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε την έκδοση των Windows 10 για χώρους εργασίας, ώστε όταν βρίσκεστε μακριά από την επιφάνεια εργασίας του Linux και κολλήσετε σε έναν υπολογιστή Windows 10, μπορείτε να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Θα μάθετε πώς μπορείτε να εμφανίσετε το παράθυρο προβολής εργασιών, να δημιουργήσετε νέους εικονικούς υπολογιστές, να μετακινηθείτε ανάμεσα σε επιτραπέζιους υπολογιστές, να διαγράψετε επιφάνειες εργασίας και να μετακινήσετε εφαρμογές μεταξύ των επιτραπέζιων υπολογιστών.

Τι είναι οι εικονικοί χώροι εργασίας;

Ένας χώρος εργασίας σάς επιτρέπει να εκτελείτε διαφορετικές εφαρμογές σε διαφορετικές εκδόσεις της επιφάνειας εργασίας.

Φανταστείτε ότι εκτελείτε 10 εφαρμογές στο μηχάνημά σας, όπως για παράδειγμα Word, Excel, Outlook, SQL Server, Σημειωματάριο, Windows Media Player, Internet Explorer, Windows Explorer, Σημειωματάριο και το κατάστημα των Windows. Έχοντας όλα αυτά τα προγράμματα ανοικτά σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, είναι δύσκολο να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους και απαιτεί πολλά alt-tabbing.

Με τη χρήση εικονικών επιτραπέζιων υπολογιστών μπορείτε να μεταφέρετε το Word και το Excel σε μια επιφάνεια εργασίας, το Outlook σε άλλο, τον SQL Server στο ένα τρίτο και ούτω καθεξής με τις άλλες εφαρμογές.

Τώρα μπορείτε εύκολα να εναλλάσσετε τις εφαρμογές σε μια επιφάνεια εργασίας και να υπάρχει περισσότερος χώρος στην επιφάνεια εργασίας.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε εύκολα μεταξύ των χώρων εργασίας για να δείτε τις άλλες εφαρμογές.

Προβολή χώρων εργασίας

Υπάρχει ένα εικονίδιο στη γραμμή εργασιών δίπλα στη γραμμή αναζήτησης που μοιάζει με ένα οριζόντιο κουτί που βρίσκεται πίσω από κάθετο κουτί. Μπορείτε να εμφανίσετε την ίδια προβολή πιέζοντας ταυτόχρονα το πλήκτρο Windows στον υπολογιστή σας και το πλήκτρο καρτελών.

Όταν κάνετε πρώτα κλικ σε αυτό το εικονίδιο, θα εμφανιστούν όλες οι εφαρμογές σας στην οθόνη.

Αυτή η οθόνη χρησιμοποιείται για την εμφάνιση χώρων εργασίας. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στους χώρους εργασίας ως επιτραπέζιους υπολογιστές ή εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές. Όλα σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Στα Windows 10 αυτή η οθόνη είναι γνωστή ως οθόνη προβολής εργασιών.

Πολλοί διαφορετικοί όροι, ένα νόημα.

Δημιουργήστε ένα χώρο εργασίας

Στην κάτω δεξιά γωνία, θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται "Νέα επιφάνεια εργασίας". Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να προσθέσετε μια νέα εικονική επιφάνεια εργασίας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια νέα εικονική επιφάνεια εργασίας σε οποιοδήποτε σημείο πιέζοντας ταυτόχρονα το πλήκτρο Windows, το πλήκτρο CTRL και το πλήκτρο "D".

Κλείστε ένα χώρο εργασίας

Για να κλείσετε μια εικονική επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να εμφανίσετε την προβολή του χώρου εργασίας (κάντε κλικ στο εικονίδιο του χώρου εργασίας ή πατήστε τα Windows και καρτέλα) και κάντε κλικ στο σταυρό δίπλα στην εικονική επιφάνεια εργασίας που θέλετε να διαγράψετε. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το πλήκτρο Windows, CTRL και F4 ενώ βρίσκεστε σε μια εικονική επιφάνεια εργασίας για να το διαγράψετε.

Αν διαγράψετε μια εικονική επιφάνεια εργασίας που έχει ανοιχτές εφαρμογές, οι εφαρμογές αυτές θα μετακινηθούν στον πλησιέστερο χώρο εργασίας προς τα αριστερά.

Εναλλαγή μεταξύ χώρων εργασίας

Μπορείτε να μετακινηθείτε μεταξύ εικονικών επιφανειών ή χώρων εργασίας κάνοντας κλικ στην επιφάνεια εργασίας στην οποία θέλετε να μετακινηθείτε στην κάτω γραμμή όταν εμφανιστεί η προβολή χώρου εργασίας. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το πλήκτρο Windows, το πλήκτρο CTRL και το αριστερό ή το δεξί βέλος σε οποιοδήποτε σημείο.

Μετακινήστε εφαρμογές ανάμεσα στους χώρους εργασίας

Μπορείτε να μετακινήσετε μια εφαρμογή από έναν χώρο εργασίας στον άλλο.

Πατήστε το πλήκτρο Windows και το καρτέλα καρτέλας για να εμφανίσετε τους χώρους εργασίας και σύρετε την εφαρμογή που θέλετε να μετακινήσετε στην εικονική επιφάνεια εργασίας στην οποία θέλετε να μετακινήσετε.

Δεν φαίνεται να υπάρχει προεπιλεγμένη συντόμευση πληκτρολογίου γι 'αυτό ακόμα.

Περίληψη

Για αρκετά χρόνια, οι διανομές Linux έχουν συχνά μιμηθεί την επιφάνεια εργασίας των Windows . Διανομές, όπως το Zorin OS, το Q4OS και η ευγενική ονομασία Lindows, σχεδιασμένες να φαίνονται και να αισθάνονται σαν το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Οι πίνακες εμφανίζονται να έχουν αλλάξει κάπως και η Microsoft δανείζεται πλέον χαρακτηριστικά από την επιφάνεια εργασίας του Linux.