Πώς να συνδέσετε ένα Bluetooth κινητό τηλέφωνο με το αυτοκίνητό σας

Η τεχνολογία Bluetooth είναι ασύρματη τεχνολογία που επιτρέπει τη δημιουργία ασφαλών τοπικών δικτύων, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για συνδέσεις μικρής εμβέλειας μεταξύ συσκευών όπως το τηλέφωνό σας και της κεφαλής του αυτοκινήτου σας ή το τηλέφωνό σας και ένα κιτ αυτοκινήτου Bluetooth ή ακουστικά handsfree.

Τι είναι το ζεύγος Bluetooth;

Η διαδικασία εγκατάστασης ενός δικτύου Bluetooth αναφέρεται ως "αντιστοίχιση", επειδή το δίκτυο αποτελείται από ένα μόνο "ζεύγος" συσκευών. Παρόλο που είναι συχνά δυνατή η σύζευξη μιας συσκευής με πολλές άλλες συσκευές, κάθε σύνδεση είναι ασφαλής και μοναδική για ένα συγκεκριμένο ζεύγος συσκευών.

Για να αντιστοιχίσετε επιτυχώς ένα κινητό τηλέφωνο σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου, τόσο το τηλέφωνο όσο και η κεντρική μονάδα πρέπει να είναι συμβατά με Bluetooth.

Τα περισσότερα συστήματα ψυχαγωγίας προσφέρουν δυνατότητα σύνδεσης Bluetooth, η οποία επιτρέπει την απρόσκοπτη κλήση ανοιχτής συνομιλίας. Αυτή η ίδια λειτουργικότητα προσφέρεται και από τα στερεοφωνικά αυτοκινήτου μετά την αγορά και από το OEM Bluetooth και μπορείτε να τα προσθέσετε σε παλαιότερα συστήματα με ένα κιτ αυτοκινήτου ανοιχτής συνομιλίας .

Για να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο για κλήσεις hands-free, θα χρειαστείτε:

Επιπλέον, μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε:

Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας διαθέτει Bluetooth και ενεργοποιήστε το

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις ρυθμίσεις Bluetooth, βεβαιωθείτε ότι έχετε επαληθεύσει ότι το τηλέφωνό σας διαθέτει λειτουργίες Bluetooth. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Jeremy Laukkonen

Η ακριβής διαδικασία αντιστοίχισης ενός τηλεφώνου με ένα σύστημα ήχου αυτοκινήτου ποικίλλει ανάλογα με το συγκεκριμένο τηλέφωνο και τον τρόπο ρύθμισης του ψυχαγωγικού συστήματος ή του συστήματος ήχου. Τα περισσότερα από αυτά τα βήματα θα μεταφράζονται κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο ανεξάρτητα από το είδος του τηλεφώνου που έχετε και το αυτοκίνητο που οδηγείτε, αλλά το πρώτο βήμα είναι, εν πάση περιπτώσει, να βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε με τα σωστά εργαλεία.

Τα περισσότερα τηλέφωνα έχουν Bluetooth αλλά ελέγχουν πρώτα

Με αυτό κατά νου, το πρώτο βήμα για την αντιστοίχιση ενός τηλεφώνου με ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου είναι να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας έχει πραγματικά Bluetooth.

Μπορείτε να προχωρήσετε και να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας σε αυτό το σημείο, εκτός και αν είναι ήδη ενεργοποιημένο, δεδομένου ότι θα πρέπει να βουτήξετε στα μενού ή να ανακαλύψετε το εγχειρίδιο του κατόχου σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε Bluetooth.

Το σύμβολο για το Bluetooth μοιάζει με ένα πικρό κεφάλαιο Β που επικαλύπτεται με το Χ. Αν είστε εξοικειωμένοι με τα ρουάκια, είναι πραγματικά ένα bind rune αποτελούμενο από "hagall" και "bjarkan", λόγω της σκανδιναβικής προέλευσης της τεχνολογίας. Αν δείτε αυτό το σύμβολο οπουδήποτε στην περιοχή κατάστασης του τηλεφώνου σας ή των μενού, τότε το τηλέφωνό σας έχει πιθανώς Bluetooth.

Ενώ περνάτε από τα μενού για να βεβαιωθείτε ότι έχετε Bluetooth, θα θέλατε επίσης να σημειώσετε από πού θα βρείτε τις επιλογές "make phone discoverable" και "search for devices", αφού θα χρειαστείτε αυτές τις στιγμές. Τα περισσότερα τηλέφωνα θα παραμείνουν ανιχνεύσιμα μόνο για μερικά λεπτά, ωστόσο, έτσι δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε το πράγμα ακόμα.

Εάν η μονάδα κεφαλής ή το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει Bluetooth, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να λάβετε Bluetooth στο αυτοκίνητό σας .

Ρυθμίσεις τηλεθέασης του συστήματος Infotainment ή του συστήματος ήχου

Ο συνδυασμός ενός κινητού τηλεφώνου είναι συνήθως μια ανώδυνη διαδικασία, αλλά η διαδικασία που ξεκίνησε μερικές φορές απαιτεί λίγη εκσκαφή μέσω των μενού. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Jeremy Laukkonen

Ορισμένα οχήματα έχουν ένα κουμπί το οποίο μπορείτε να πατήσετε για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αντιστοίχισης, ενώ άλλα σας επιτρέπουν να λέτε απλά μια φωνητική εντολή, όπως "pair Bluetooth". Άλλοι είναι λίγο πιο περίπλοκοι, επειδή απαιτούν από εσάς να περιηγηθείτε στο σύστημα ψυχαγωγίας. Σε αυτή την περίπτωση, το επόμενο βήμα είναι να μεταβείτε στις ρυθμίσεις τηλεφώνου στο μενού του συστήματος πληροφοριών ψυχαγωγίας.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα κουμπί "ζεύγος Bluetooth" και το αυτοκίνητό σας δεν υποστηρίζει φωνητικές εντολές, ίσως χρειαστεί να ανακαλύψετε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη για να μάθετε πώς μπορείτε να πάρετε το σύστημα ψυχαγωγίας / .

Αναζητήστε το τηλέφωνό σας ή ρυθμίστε το σύστημα σε ανακαλύψεις

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αντιστοίχιση είναι τόσο απλή όσο η έκδοση μιας φωνητικής εντολής όπως "ζεύγος Bluetooth". Σε άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να σκάψετε μέσα από τα μενού. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Jeremy Laukkonen

Αυτό είναι το βήμα όπου θα πρέπει να ξέρετε πού βρίσκονται οι επιλογές σας "να εντοπίσετε" και "αναζητήστε συσκευές" στο τηλέφωνό σας. Ανάλογα με τον τρόπο που έχει ρυθμιστεί το σύστημα ήχου ή infotainment, είτε το αυτοκίνητό σας θα ψάχνει για το κινητό σας, είτε το κινητό θα ψάχνει για το αυτοκίνητό σας. Και στις δύο περιπτώσεις, και οι δύο συσκευές θα πρέπει να είναι έτοιμες για αναζήτηση ή έτοιμες να βρεθούν μέσα στο ίδιο παράθυρο δύο περίπου λεπτών.

Σε αυτή την περίπτωση, μεταβείτε στο "Bluetooth" στο μενού ρυθμίσεων του τηλεφωνικού συστήματος του συστήματος πληροφοριών ψυχαγωγίας για να τραβήξετε την μπάλα. Το σύστημα ψυχαγωγίας σας ή το στερεοφωνικό αυτοκινήτου Bluetooth μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό στις λεπτομέρειες, αλλά η βασική ιδέα θα πρέπει να είναι η ίδια.

Ορίστε την επιλογή Ανακαλύπτ. Ή Scan για συσκευές

Πραγματοποιήστε σάρωση του τηλεφώνου σας (ή αφήστε το να ανακαλυφθεί.). Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Jeremy Laukkonen

Αφού το αυτοκίνητό σας είτε ψάξει για το τηλέφωνό σας είτε είναι έτοιμο να βρεθεί, θα πρέπει να μεταβείτε στο τηλέφωνό σας. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, είναι καλή ιδέα να έχετε ήδη το τηλέφωνό σας στο σωστό μενού. Τα ακριβή βήματα, ωστόσο, θα εξαρτηθούν από το πώς λειτουργεί η κύρια μονάδα σας.

Εάν το αυτοκίνητο ψάχνει για το τηλέφωνό σας, θα θελήσετε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας σε "ανακαλύψιμο". Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ping το τηλέφωνό σας, να το βρει και να ζευγαρώσει.

Αν η κεφαλή του αυτοκινήτου σας έχει ρυθμιστεί σε "ανιχνεύσιμη", τότε θα πρέπει να έχετε το τηλέφωνό σας "σάρωση συσκευών". Αυτό θα σας επιτρέψει να αναζητήσετε οποιεσδήποτε συσκευές (συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ήχου αυτοκινήτου , ασύρματα πληκτρολόγια και άλλα περιφερειακά Bluetooth ) στην περιοχή που είναι διαθέσιμη για σύνδεση.

Παρόλο που θα πρέπει να είστε σε θέση να προχωρήσετε στη διαδικασία αντιστοίχισης, είτε ρυθμίζοντας το τηλέφωνό σας σε ανιχνεύσιμη είτε έχοντας στο τηλέφωνό σας αναζήτηση συσκευών, μπορεί να μην λειτουργήσει πρώτα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στους χρονικούς περιορισμούς και μια από τις συσκευές που εγκαταλείπουν την άλλη είναι έτοιμη να ζευγαρώσει, οπότε είναι πάντα καλή ιδέα να δοκιμάσετε μερικές φορές πριν πετάξετε την πετσέτα.

Υπάρχουν διάφοροι άλλοι λόγοι για τους οποίους το Bluetooth δεν θα συνδυαστεί , από παρεμβολές σε συνολική ασυμβατότητα Bluetooth, οπότε μην το εγκαταλείπετε αν δεν λειτουργεί τέλεια την πρώτη φορά.

Επιλέξτε μια συσκευή Bluetooth για αντιστοίχιση

Κάθε συσκευή έχει ένα μοναδικό όνομα για να την αναγνωρίσει. Στην περίπτωση αυτή, είναι απλώς "hands free". Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Jeremy Laukkonen

Αν το τηλέφωνό σας βρει με επιτυχία το σύστημα κλήσης ανοιχτής συνομιλίας του αυτοκινήτου σας, θα εμφανιστεί στη λίστα των διαθέσιμων συσκευών. Σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημα κλήσης ανοιχτής συνομιλίας του Toyota Camry ονομάζεται απλά "hands-free" στη λίστα.

Αφού επιλέξετε τη συσκευή, θα πρέπει να τοποθετήσετε έναν κωδικό πρόσβασης ή μια φράση πρόσβασης , πριν να μπορέσετε να αντιστοιχίσετε με επιτυχία τις συσκευές. Κάθε αυτοκίνητο έρχεται με ένα προκαθορισμένο κλειδί πρόσβασης, το οποίο μπορείτε να βρείτε συνήθως στο εγχειρίδιο χρήσης σας. Αν δεν έχετε το εγχειρίδιο, μπορείτε να ορίσετε τυπικά το δικό σας κλειδί πρόσβασης από το μενού ρυθμίσεων τηλεφώνου στο σύστημα ψυχαγωγίας. Και αν αυτό δεν λειτουργήσει, ο τοπικός σας αντιπρόσωπος ίσως είναι σε θέση να σας παράσχει τον αρχικό κωδικό πρόσβασης.

Πολλές συσκευές Bluetooth χρησιμοποιούν απλώς "1234", "1111" και άλλους απλούς κωδικούς πρόσβασης από προεπιλογή.

Επιτυχία!

Σημειώνω εδώ: τεράστια επιτυχία. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Jeremy Laukkonen

Εάν τοποθετήσετε το σωστό κωδικό πρόσβασης, το τηλέφωνό σας θα πρέπει να ζευγαρώσει με επιτυχία το σύστημα κλήσης ανοικτής συνομιλίας στο αυτοκίνητό σας. Εάν δεν το κάνει, τότε μπορείτε να επαναλάβετε τα βήματα που έχετε ήδη λάβει και να βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το σωστό κλειδί πρόσβασης. Εφόσον είναι συνήθως πιθανό να αλλάξετε το προεπιλεγμένο κλειδί πρόσβασης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η προεπιλεγμένη τιμή δεν λειτουργεί σε ορισμένα οχήματα που χρησιμοποιούνται . Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε ζεύγος ξανά, αφού αλλάξετε το κλειδί πρόσβασης σε κάτι άλλο.

Αποστολή και λήψη κλήσεων χωρίς χέρια

Μερικά αυτοκίνητα έχουν πάντα φωνητικό έλεγχο για κλήσεις χωρίς χέρια, αλλά οι περισσότεροι έχουν ένα κουμπί που ενεργοποιεί τη λειτουργία. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Jeremy Laukkonen

Αφού συνδέσετε με επιτυχία το τηλέφωνο Bluetooth με το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να προχωρήσετε και να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά. Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του οχήματός σας, μπορείτε να το κάνετε με ένα ζευγάρι με διαφορετικούς τρόπους. Στην περίπτωση αυτού του Toyota Camry, υπάρχουν κουμπιά στο τιμόνι που ενεργοποιούν και κλείνουν τη λειτουργία κλήσης ανοιχτής συνομιλίας. Οι κλήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με πρόσβαση στο τηλέφωνο μέσω της οθόνης αφής του συστήματος ψυχαγωγίας.

Ορισμένα οχήματα έχουν ένα μόνο κουμπί που χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση όλων των λειτουργιών φωνητικού ελέγχου του συστήματος ψυχαγωγίας. Το ίδιο κουμπί θα χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση κλήσεων, τη ρύθμιση παραμέτρων πλοήγησης, τον έλεγχο του ραδιοφώνου και την εκτέλεση διαφόρων άλλων λειτουργιών.

Άλλα οχήματα διαθέτουν πάντα φωνητικά πλήκτρα ελέγχου που ενεργοποιούν όταν εκπέμπουν σίγουρα εντολές και άλλα έχουν κουμπιά που ενεργοποιούν φωνητικές εντολές σε εξωτερικές συσκευές (όπως το κουμπί Siri στο Spark της GM).