Προσαρμογείς 12V για το αυτοκίνητό σας

Όταν Πηγαίνετε από DC σε AC και πίσω ξανά δεν είναι η καλύτερη ιδέα

Αν και μπορείτε να συνδέσετε σχεδόν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή σε έναν μετατροπέα , αυτό δεν είναι πάντα η πιο κομψή (ή καλύτερη) λύση. Ορισμένες συσκευές δεν θα λειτουργούν σωστά σε φθηνό τροποποιημένο ημιτονοειδές μετατροπέα, κάποιοι ευαίσθητοι ιατρικοί εξοπλισμοί μπορεί πραγματικά να υποστούν βλάβη και κάποια ηλεκτρονικά συστήματα θα λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά αν κόψετε εξ ολοκλήρου τον αντιστροφέα από την εξίσωση. Μιλάμε για ηλεκτρονικά που λειτουργούν με ισχύ DC που παρέχεται από έναν ανορθωτή, τον οποίο ίσως γνωρίζετε ως "προσαρμογέα AC / DC", "ακρογωνιαίο τοίχο" ή άλλα ονόματα εξίσου πολύχρωμα. Αυτές οι συσκευές μπορούν να τροφοδοτηθούν στο αυτοκίνητό σας από έναν προσαρμογέα 12v συνδεδεμένο σε μια πρίζα 12v (είτε ένας αναπτήρας τσιγάρων είτε μια έξοδος εξαρτημάτων) και υπάρχουν μερικοί λόγοι που ίσως θέλετε να εξετάσετε αυτό το δρόμο.

Βγάλτε τον μετατροπέα

Αν και είναι εύκολο να συνδέσετε απλώς τον κανονικό προσαρμογέα τοίχου εναλλασσόμενου ρεύματος για το laptop ή το κινητό σας σε έναν αναστροφέα ισχύος αυτοκινήτου και να το ονομάσετε καλό, είναι στην πραγματικότητα κάπως σπατάλη. Εφόσον κανένας μετατροπέας δεν είναι 100 τοις εκατό αποδοτικός, υπάρχει πάντα κάποια απώλεια ενέργειας κατά τη μετατροπή από 12v DC σε 110v AC. Όταν συνδέετε έναν ανορθωτή DC στον μετατροπέα σας, απλά αναστρέφετε την εργασία που έκανε ακριβώς ο μετατροπέας και χάσατε ακόμα περισσότερη ενέργεια στη διαδικασία.

Αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν μια μεγάλη υπόθεση είτε με τον τρόπο, αλλά εξαρτάται από το πώς χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικά στο αυτοκίνητό σας, φορτηγό ή RV. Εάν συνδέεστε μόνο όταν λειτουργεί ο κινητήρας, τότε ο μόνος τόπος που θα αισθανθείτε τον πόνο είναι στην αντλία (δηλαδή η πρόσθετη χρήση ενέργειας θα οδηγήσει σε κάποια μείωση στην απόδοση καυσίμου.) Ωστόσο, το 50% η απώλεια της απόδοσης μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά όταν κάνοντας κάμπινγκ ή χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικά τα ηλεκτρονικά σας όταν το όχημά σας είναι σταθμευμένο. Μετά από όλα, αν πιπιλίζεις δύο φορές την ενέργεια από την μπαταρία που χρειάζεσαι, θα την τρέξεις δύο φορές πιο γρήγορα.

Βρείτε τους σωστούς προσαρμογείς 12v

Παρόλο που οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιεί ανορθωτή AC / DC μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν προσαρμογέα 12v DC, δεν είναι πάντα εύκολο ή διαισθητικό να βρούμε το σωστό. Εάν ο κατασκευαστής δεν προσφέρει ένα, τότε υπάρχουν τρεις παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη: μέγεθος βύσματος / έξοδο στυλ εξόδου τάσης εξόδου

12v βύσματα προσαρμογέα

Όσον αφορά τα βύσματα προσαρμογέα 12v, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά μεγέθους που καθορίζουν αν κάποιος πρόκειται να λειτουργήσει με τη συσκευή σας. Η εξωτερική διάμετρος του κυλίνδρου, η εσωτερική διάμετρος του κυλίνδρου, το μήκος του κυλίνδρου και το πάχος του πείρου επηρεάζουν το αν ένα βύσμα θα χωρέσει και θα κάνει σωστή ηλεκτρική επαφή.

Οι καθολικοί προσαρμογείς έρχονται συνήθως με μια ποικιλία από βύσματα βύσματος και συχνά ορίζουν τις συσκευές με τις οποίες συνεργάζονται. Αν δεν μπορείτε να βρείτε ένα που αναφέρει ρητώς τη συσκευή σας, τότε ίσως χρειαστεί να κάνετε ορισμένες μετρήσεις και να κάνετε λίγη έρευνα για να βρείτε το σωστό.

12v Τάση προσαρμογέα και ένταση

Αν κοιτάξετε τον προσαρμογέα AC / DC ή την κονδυλώνα τοίχου που συνοδεύει τη συσκευή σας, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τις εξόδους τάσης και έντασης. Για να βρείτε έναν 12v προσαρμογέα που θα λειτουργήσει με τη συσκευή σας, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα που βάζει την ίδια τάση και ένταση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εργάζεστε με ένα φάσμα αντί για έναν σκληρό αριθμό. Συγκεκριμένα, οι καθολικοί προσαρμογείς είναι συνήθως ικανοί να εκπέμπουν μια σειρά τάσεων και μεγεθών για να προσφέρουν την ευρύτερη κάλυψη.

Μια απλή λύση

Φυσικά, και τα δύο αυτά ζητήματα είναι αμφίβολα αν πρόκειται για μια συσκευή που χρησιμοποιεί το πρότυπο USB. Τα περισσότερα μοντέρνα κινητά τηλέφωνα και tablet χρησιμοποιούν αυτό το πρότυπο, όπως και άλλες συσκευές όπως οι μονάδες πλοήγησης GPS. Ο γενικός κανόνας είναι ότι αν έχει μια θύρα mini ή micro USB, τότε μπορείτε πιθανώς να την τροφοδοτήσετε με σχεδόν οποιονδήποτε προσαρμογέα USB 12v . Ωστόσο, στην πράξη, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα από αυτό.