Πώς να βρείτε έναν κωδικό ραδιοφώνου αυτοκινήτου

Ορισμένα ραδιόφωνα αυτοκινήτων έρχονται με ένα αντικλεπτικό χαρακτηριστικό που κτυπούν κάθε φορά που χάνουν την ισχύ της μπαταρίας. Αυτή η λειτουργία συνήθως κλειδώνει τη μονάδα μέχρι να εισαχθεί ο σωστός κωδικός ραδιοφώνου αυτοκινήτου . Ο κώδικας είναι σχεδόν πάντα συγκεκριμένος όχι μόνο για τη μάρκα και το μοντέλο του ραδιοφώνου, αλλά και για τη συγκεκριμένη μονάδα.

Εάν ο κώδικας για την κύρια μονάδα σας δεν έχει καταγραφεί σε οποιοδήποτε σημείο του εγχειριδίου του κατόχου σας, θα χρειαστεί να έχετε έτοιμες μερικές διαφορετικές πληροφορίες για να μπορέσετε να προχωρήσετε.

Ορισμένες από τις πληροφορίες που συνήθως θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν:

Συμβουλή: Για να αποκτήσετε το εμπορικό σήμα, τον αύξοντα αριθμό και τον αριθμό του ραδιοφώνου σας, συνήθως θα πρέπει να το καταργήσετε. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με την αφαίρεση και την εγκατάσταση ενός στερεοφωνικού αυτοκινήτου , ίσως είναι καλύτερα να πάρετε το όχημά σας σε έναν τοπικό αντιπρόσωπο και να του ζητήσετε να επαναφέρετε το ραδιόφωνο για εσάς.

Αφού εντοπίσετε και καταγράψετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, θα είστε έτοιμοι να εντοπίσετε τον κώδικα που θα ξεκλειδώσει τη συγκεκριμένη κύρια μονάδα.

Σε αυτό το σημείο, έχετε τρεις βασικές επιλογές διαθέσιμες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό αντιπρόσωπο και να μιλήσετε στο τμήμα εξυπηρέτησης, να μεταβείτε απευθείας στον ιστότοπο της αυτοκινητοβιομηχανίας που δημιούργησε το όχημά σας ή να βασιστείτε σε δωρεάν ή πληρωμένους σε απευθείας σύνδεση πόρους και βάσεις δεδομένων.

Όπου επιλέγετε να ξεκινήσετε εξαρτάται από εσάς, αλλά οι πιθανότητες είναι εξαιρετικές ότι ένα από αυτά τα μέρη θα έχει τον κωδικό που χρειάζεστε.

Επίσημες πηγές κώδικα αυτοκινήτου OEM αυτοκινήτου

Για να αποκτήσετε ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου από μια επίσημη πηγή OEM, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό αντιπρόσωπο ή να ζητήσετε έναν κωδικό απευθείας από τον ΚΑΕ.

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες σάς κατευθύνουν προς τον τοπικό σας αντιπρόσωπο, αλλά υπάρχουν μια χούφτα όπως η Honda, η Mitsubishi και η Volvo που σας επιτρέπουν να ζητήσετε τον κωδικό σας online.

Αφού συγκεντρώσετε όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητό σας και το ραδιόφωνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα των δημοφιλών OEMS για να εντοπίσετε έναν τοπικό αντιπρόσωπο ή τον επίσημο δικτυακό τόπο αίτησης ραδιοκυμάτων αυτοκινήτου.

OEM Εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος Ηλεκτρονική αίτηση κωδικού
Acura Ναί Ναί
Audi Ναί Οχι
BMW Ναί Οχι
Chrysler Ναί Οχι
Πέρασμα Ναί Οχι
GM Ναί Οχι
Honda Ναί Ναί
Hyundai Ναί Οχι
Τζίπ Ναί Οχι
Κιά Ναί Οχι
Land Rover Ναί Οχι
Mercedes Ναί Οχι
Mitsubishi Ναί Ναί
Nissan Ναί Οχι
Subaru Ναί Οχι
Toyota Ναί Οχι
Volkswagen Ναί Οχι
Volvo Ναί Ναί

Αν αποφασίσετε να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό αντιπρόσωπο, συνήθως θα χρειαστεί να μιλήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης. Στη συνέχεια, μπορείτε να ζητήσετε από τον συντάκτη της υπηρεσίας να ανακαλύψει τον κωδικό του ραδιοφώνου αυτοκινήτου ή όχι.

Υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσετε να αποκτήσετε τον κωδικό μέσω του τηλεφώνου, αλλά ίσως χρειαστεί να κλείσετε ραντεβού για να επισκεφθείτε την αντιπροσωπεία. Έχετε επίσης την επιλογή να πάρετε ακριβώς το αυτοκίνητό σας κατευθείαν στον έμπορο, όπου θα καταλάβουν τον αύξοντα αριθμό του ραδιοφώνου και θα εισάγουν τον κωδικό για εσάς.

Αν ο κατασκευαστής που δημιούργησε το όχημά σας προσφέρει online αναζήτηση κώδικα, θα πρέπει τυπικά να καταχωρίσετε πληροφορίες όπως το VIN, τον αριθμό σειράς του ραδιοφώνου και πληροφορίες επικοινωνίας όπως τον αριθμό τηλεφώνου και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ο κωδικός μπορεί στη συνέχεια να σας αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τα αρχεία σας.

Επίσημη Μονάδα Αίτηση Κωδικού Κατασκευαστή

Εκτός από τους τοπικούς αντιπροσώπους και τις υπηρεσίες αίτησης κωδικών OEM σε απευθείας σύνδεση, μπορεί επίσης να έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε τον κωδικό σας ραδιοφώνου αυτοκινήτου από την εταιρεία που πραγματικά έκτισε την κύρια μονάδα. Μερικά παραδείγματα κατασκευαστών μονάδας κεφαλής που μπορούν να παράσχουν κωδικούς ραδιοφώνου αυτοκινήτου περιλαμβάνουν:

Κατασκευαστής κύριας μονάδας Εξυπηρέτηση πελατών εκτός σύνδεσης Ηλεκτρονική αίτηση κωδικού
αλπικός (800) 421-2284 Ext.860304 Οχι
Becker (201) 773-0978 Ναι (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)
Blaupunkt / Bosch (800) 266-2528 Οχι
Σάλπιγγας (800) 347-8667 Οχι
Grundig (248) 813-2000 Ναι (ηλεκτρονική μορφή φαξ)

Κάθε κατασκευαστής κεφαλών έχει την πολιτική του σχετικά με τους κωδικούς ραδιοφώνου αυτοκινήτου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να σας βοηθήσουν με "προσωπικούς" κωδικούς (οι οποίοι ενδεχομένως έχουν οριστεί από προηγούμενο ιδιοκτήτη), αλλά θα σας κατευθύνουν προς τον ΚΑΕ του οχήματος για έναν "εργοστασιακό" κώδικα.

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτούν κάποιο είδος απόδειξης ιδιοκτησίας για να διασφαλιστεί ότι η κύρια μονάδα δεν κλαπεί. Σε αντίθεση με τους ΚΑΕ των οχημάτων, οι κατασκευαστές της κύριας μονάδας χρεώνουν συνήθως "αμοιβή αναζήτησης" για να βρουν κωδικό ραδιοφώνου αυτοκινήτου.

Online υπηρεσίες αναζήτησης κώδικα και βάσεις δεδομένων

Εάν ο κατασκευαστής του οχήματός σας δεν διαθέτει υπηρεσία ηλεκτρονικής αίτησης κωδικών και προτιμάτε να χρησιμοποιείτε έναν ηλεκτρονικό πόρο για να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό αντιπρόσωπο, υπάρχουν και ελεύθερες και πληρωμένες βάσεις δεδομένων που μπορεί να σας βοηθήσουν. Φυσικά, θα πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί όταν χειρίζεστε αυτούς τους τύπους πηγών εξαιτίας των πιθανών συμβάντων κακόβουλου λογισμικού από έναν κακόβουλο ιστότοπο ή που πέφτουν θύματα σε έναν απατεώνα.