Τι είναι ένα αρχείο XLSX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XLSX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XLSX είναι ένα αρχείο υπολογιστικού φύλλου Microsoft Excel Open XML. Πρόκειται για ένα αρχείο υπολογιστικού φύλλου με βάση την XML που δημιουργήθηκε από το Microsoft Excel έκδοση 2007 και αργότερα.

Τα αρχεία XLSX οργανώνουν δεδομένα σε κελιά που είναι αποθηκευμένα σε φύλλα εργασίας, τα οποία με τη σειρά τους αποθηκεύονται σε βιβλία εργασίας, τα οποία είναι αρχεία που περιέχουν πολλαπλά φύλλα εργασίας. Τα κελιά τοποθετούνται με σειρές και στήλες και μπορούν να περιέχουν μορφές, μορφοποίηση, μαθηματικές λειτουργίες και πολλά άλλα.

Τα αρχεία υπολογιστικών φύλλων που έγιναν σε παλαιότερες εκδόσεις του Excel αποθηκεύονται στη μορφή XLS . Τα αρχεία Excel που υποστηρίζουν μακροεντολές είναι αρχεία XLSM .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XLSX

Εκτός αν έχετε εγκαταστήσει εσκεμμένα ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας που μπορεί να ανοίξει αρχεία XLSX, τότε διπλό κλικ σε ένα δεν θα κάνει τίποτα χρήσιμο. Αντ 'αυτού, πρέπει να έχετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας που να αναγνωρίζει το αρχείο XLSX.

Αν και το Microsoft Excel (έκδοση 2007 και νεώτερο) είναι το κύριο πρόγραμμα λογισμικού που χρησιμοποιείται τόσο για να ανοίξετε αρχεία XLSX όσο και για να επεξεργαστείτε αρχεία XLSX, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πακέτο συμβατότητας του Microsoft Office για να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε αρχεία XLSX χρησιμοποιώντας μια παλαιότερη έκδοση του Excel.

Αν δεν έχετε καμία πρόθεση να επεξεργαστείτε το αρχείο XLSX και απλά θέλετε να το δείτε, μπορείτε να εγκαταστήσετε το δωρεάν πρόγραμμα προβολής του Microsoft Office Excel. Υποστηρίζει την εκτύπωση και την αντιγραφή δεδομένων από το αρχείο XLSX, το οποίο μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε αρχεία XLSX χωρίς το Excel, εντελώς δωρεάν, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Kingsoft Spreadsheets ή το OpenOffice Calc.

Το Google Sheets και το Zoho Docs είναι δύο άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε αρχεία XLSX δωρεάν. Προχωρώντας σε αυτή τη διαδρομή απαιτείται να μεταφορτώσετε το αρχείο XLSX στον ιστότοπο πριν να μπορέσετε να κάνετε αλλαγές.

Αν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, μπορείτε να εγκαταστήσετε την Επεξεργασία του Office για Έγγραφα, Φύλλα και Διαφάνειες ως επέκταση, η οποία σας επιτρέπει να ανοίγετε και να επεξεργάζεστε αρχεία XLSX απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης, είτε μεταφέροντας ένα τοπικό αρχείο XLSX στο Chrome είτε ανοίγοντας ένα από τα internet χωρίς να χρειάζεται να το κατεβάσετε πρώτα.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XLSX

Εάν έχετε μια από τις εφαρμογές που ήδη ανέφερα εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πρόγραμμα για να αποθηκεύσετε ό, τι XLSX εργάζεστε με τη διαφορετική μορφή που σας ενδιαφέρει. Αυτό συνήθως γίνεται μέσω του αρχείου> Αποθηκεύστε ως επιλογή μενού.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το Excel, μεταβείτε στο μενού ΑΡΧΕΙΟ > Αποθήκευση ως και επιλέξτε CSV , XLS, TXT , XML κ.λπ.

Μερικές φορές η πιο γρήγορη λύση για τη μετατροπή ενός αρχείου XLSX δεν είναι με ένα εργαλείο που έχετε εγκαταστήσει, αλλά μέσω ενός προγράμματος δωρεάν μετατροπής αρχείων ή μιας υπηρεσίας όπως Zamzar ή Μετατροπή αρχείων.

Απλά κοιτάζοντας τις δυνατότητες αυτών των δύο υπηρεσιών, μπορείτε να μετατρέψετε οποιοδήποτε αρχείο Excel έχετε σε πολλούς διαφορετικούς τύπους αρχείων, όπως XLSX σε CSV, XML, DOC , PDF , ODS , RTF , XLS, MDB και ακόμη και μορφές αρχείων εικόνας και ιστού όπως JPG , PNG και HTML .

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία XLSX

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XLSX και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.