Τι είναι ένα αρχείο MDB;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MDB

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MDB είναι ένα αρχείο βάσης δεδομένων της Microsoft Access που σημαίνει κυριολεκτικά Microsoft Database . Αυτή είναι η προεπιλεγμένη μορφή αρχείου βάσης δεδομένων που χρησιμοποιείται στο MS Access 2003 και νωρίτερα, ενώ νεότερες εκδόσεις της Access χρησιμοποιούν τη μορφή ACCDB .

Τα αρχεία MDB περιέχουν ερωτήματα βάσης δεδομένων, πίνακες και άλλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σύνδεση και αποθήκευση δεδομένων από άλλα αρχεία, όπως XML και HTML , καθώς και εφαρμογές όπως το Excel και το SharePoint.

Ένα αρχείο LDB εμφανίζεται μερικές φορές στον ίδιο φάκελο με ένα αρχείο MDB. Πρόκειται για ένα αρχείο κλειδώματος πρόσβασης που αποθηκεύεται προσωρινά μαζί με μια κοινή βάση δεδομένων.

Σημείωση: Αν και δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχεία βάσης δεδομένων της Microsoft Access όπως περιγράφεται σε αυτή τη σελίδα, το MDB είναι επίσης μια συντομογραφία για ένα λεωφορείο πολλαπλών δρομολογίων , μνήμη χαρτογραφημένη βάση δεδομένων και αρθρωτό πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MDB

Τα αρχεία MDB μπορούν να ανοίξουν με τη Microsoft Access και πιθανώς και με άλλα προγράμματα βάσης δεδομένων. Το Microsoft Excel θα εισαγάγει αρχεία MDB, αλλά αυτά τα δεδομένα θα πρέπει στη συνέχεια να αποθηκευτούν σε κάποια άλλη μορφή υπολογιστικού φύλλου.

Μια άλλη επιλογή για προβολή, αλλά όχι για επεξεργασία αρχείων MDB είναι να χρησιμοποιήσετε το MDBopener.com. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε αυτό το πρόγραμμα για να το χρησιμοποιήσετε αφού λειτουργεί μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού. Μπορεί ακόμη και να εξαγάγετε τους πίνακες σε CSV ή XLS .

Το RIA-Media Viewer μπορεί επίσης να ανοίξει, αλλά όχι να επεξεργαστεί, αρχεία MDB και άλλα όπως DBF , PDF και XML.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε αρχεία MDB χωρίς τη Microsoft Access χρησιμοποιώντας το δωρεάν πρόγραμμα MDB Viewer Plus. Η πρόσβαση δεν χρειάζεται καν να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας για να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα.

Για το macOS, υπάρχει MDB Viewer (δεν είναι δωρεάν, αλλά υπάρχει μια δοκιμή) που σας επιτρέπει να προβάλετε και να εξαγάγετε πίνακες. Ωστόσο, δεν υποστηρίζει ερωτήματα ή φόρμες, ούτε επεξεργάζεται βάσεις δεδομένων.

Ορισμένα άλλα προγράμματα που μπορούν να λειτουργούν με αρχεία MDB περιλαμβάνουν το Visual Studio της Microsoft, τη Βάση του OpenOffice, το Wolfram's Mathematica, το Kexi και το SAS / STAT του Ινστιτούτου SAS.

Σημείωση: Υπάρχουν αρκετές άλλες επεκτάσεις αρχείων που είναι παρόμοιες με την ορθογραφία ως ".MDB", αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι μορφές τους είναι παρόμοιες. Εάν το αρχείο σας δεν θα ανοίξει αφού δοκιμάσετε τα προγράμματα ή τους ιστότοπους από ψηλά, ανατρέξτε στην ενότητα στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για περισσότερες πληροφορίες.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MDB

Εάν εκτελείτε το Microsoft Access 2007 ή το νεότερο (2010, 2013 ή 2016), ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο MDB είναι να το ανοίξετε πρώτα και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε το ανοιχτό αρχείο σε άλλη μορφή. Η Microsoft έχει οδηγίες βήμα προς βήμα για τη μετατροπή μιας βάσης δεδομένων στη μορφή ACCDB.

Παρόλο που περιορίζεται μόνο στη μετατροπή των πρώτων 20 γραμμών του πίνακα, ο μετατροπέας MDB είναι σε θέση να μετατρέψει το MDB σε CSV, TXT ή XML.

Όπως ανέφερα παραπάνω, μπορείτε να εισαγάγετε ένα αρχείο MDB στο Microsoft Excel και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε αυτές τις πληροφορίες σε μορφή υπολογιστικού φύλλου. Ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να μετατρέψετε MDB σε μορφές του Excel όπως XLSX και XLS είναι με τον μετατροπέα MDB σε XLS του WhiteTown.

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το δωρεάν εργαλείο Access To MySQL εάν θέλετε να μετατρέψετε το MDB σε MySQL.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Παρόμοια-ηχητικά αρχεία επεκτάσεις ή επιθήματα που απλά φαίνονται τα ίδια, δεν απαιτούν ότι οι μορφές τους είναι με οποιονδήποτε τρόπο σχετικές. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δεν μπορείτε να τα ανοίξετε με τους ανοιχτές ή μετατροπείς αρχείων MDB που αναφέρονται παραπάνω.

Για παράδειγμα, παρόλο που ίσως ακούγονται τα ίδια, τα αρχεία MDB δεν έχουν να κάνουν με MD , MDF (Media Disc Image), MDL (μοντέλο Simulink MathWorks) ή αρχεία MDMP (Windows Minidump). Αν ελέγξετε ξανά την επέκταση αρχείου του αρχείου σας και συνειδητοποιήσετε ότι δεν ασχολείστε με ένα αρχείο βάσης δεδομένων της Microsoft Access, τότε ερευνήστε την επέκταση αρχείου που πρέπει να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα που θα μπορούσαν να ανοίξουν ή να μετατρέψουν το συγκεκριμένο είδος αρχείου.

Είστε βέβαιοι ότι έχετε στην πραγματικότητα ένα αρχείο MDB, αλλά ακόμα δεν ανοίγει ή μετατρέπει με τις προτάσεις μας παραπάνω; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου MDB και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.