Πώς να καθαρίσετε τη θύρα φόρτισης του iPhone σας

Το τηλέφωνο δεν χρεώνει; Μπορεί να χρειαστεί καλός θάμνος

Εάν το iPhone σας δεν φορτίσει ή μπορεί να φορτιστεί μόνο όταν συνδεθεί σε ένα συγκεκριμένο καλώδιο φόρτισης, φορτιστή αυτοκινήτου ή ένα εξωτερικό τούβλο φόρτισης, ίσως μπορέσετε να επιλύσετε το πρόβλημα καθαρίζοντας τη θύρα φόρτισης .

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε αυτό. Μπορείτε να καθαρίσετε τη θύρα αστραπής από έναν επαγγελματία. αυτή είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Αν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσέρβες αέρα ή / και ένα mini vac, ένα Post-It Note, μια οδοντογλυφίδα ή κάποιο συνδυασμό αυτών ..

Τι κλέβει μια θύρα φόρτισης;

Η βρωμιά προκαλεί φραγμένες θύρες. Getty Images

Επειδή η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο κάτω μέρος του iPhone και είναι ανοιχτή στα στοιχεία, μπορεί να συλλέγει χνούδι, βρωμιά και άλλα συντρίμματα από σχεδόν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου ενός πορτοφολιού ή τσέπης για πουκάμισο. Μπορεί να πάρει βρώμικο από συνεδρίαση σε ένα τραπέζι πικ-νικ στο πάρκο σε μια θυελλώδη μέρα. Μπορεί να φράξει με σκόνη από το σπίτι σας. Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που θα μπορούσαν να το γεμίσουν. Εάν θα μπορούσατε να κοιτάξετε μέσα σε ένα φραγμένο λιμάνι θα δείτε ένα τείχος από συντρίμμια.

Αυτά τα συντρίμμια, ανεξάρτητα από το τι είναι, συγκεντρώνουν τις καρφίτσες μέσα στο iPhone. Είναι εκείνοι οι ακροδέκτες που συνδέουν το καλώδιο φόρτισης. Εάν δεν υπάρχει καλή σύνδεση, το τηλέφωνο δεν θα χρεωθεί. Ο καθαρισμός αυτής της θύρας θα απελευθερώσει αυτά τα συντρίμμια και θα σας επιτρέψει να φορτίσετε ξανά το τηλέφωνο.

Πάρτε το τηλέφωνό σας σε επαγγελματία

Ένας επαγγελματίας έχει τα κατάλληλα εργαλεία. Getty Images

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να καθαρίσετε τη θύρα χρέωσης του iPhone σας είναι να την πάρετε σε έναν επαγγελματία. Έχουν τα εργαλεία και την τεχνογνωσία για να καθαρίσουν τη θύρα χωρίς να το βλάψουν. Πιθανότατα δεν θα κολλήσουν ούτε ένα βιβλίο ή μια οδοντογλυφίδα (μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ του do-it-yourselfers), αλλά αντί να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα κονσερβοποιημένου αέρα, ένα μικρό κενό ή άλλο επαγγελματικό εργαλείο καθαρισμού για να αφαιρέσετε απαλά τα συντρίμμια .

Εδώ είναι μερικά σημεία για να δοκιμάσετε. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι έμποροι θα εκτελούν το έργο δωρεάν:

Χρησιμοποιήστε συμπιεσμένο αέρα και / ή ένα Mini Vac

Getty Images

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε έναν επαγγελματία, ίσως να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας χρησιμοποιώντας κονσέρβες ή πεπιεσμένο αέρα. Η Apple λέει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα, οπότε θα πρέπει να κάνετε μια κρίση εδώ. Έχουμε ακούσει ότι λειτουργεί καλά. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ψεκάζετε μόνο λίγο αέρα κάθε φορά, είστε υπομονετικοί και ό, τι κάνετε, μην αδειάζετε ολόκληρο το δοχείο αέρα στον λιμένα. μπορείτε να το καταστρέψετε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα χειροκίνητο κενό όπως ένα mini vac ή ένα παλιομοδίτικο παγίδα σκόνης. Μπορεί να είναι εφικτό να τραβήξετε το χνούδι τοποθετώντας το κενό δίπλα στη θύρα φόρτισης αν τα υπολείμματα είναι ήδη χαλαρά.

Ακολουθεί ένα βήμα-προς-βήμα για τη χρήση τόσο κονσερβοποιημένου αέρα και ένα mini vac για τον καθαρισμό μιας θύρας φόρτισης iPhone:

  1. Αγοράστε ένα δοχείο αέρα που έρχεται με ένα μικρό άχυρο που μπορεί να προσκολληθεί στο ακροφύσιο (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα).
  2. Συνδέστε το άχυρο στο δοχείο και στη συνέχεια τοποθετήστε το άχυρο στο ένα άκρο της θύρας φόρτισης .
  3. Βάλτε μερικές πολύ μικρές εκρήξεις στη θύρα φόρτισης . Κάθε έκρηξη δεν πρέπει να υπερβαίνει το ένα δευτερόλεπτο ή το καθένα.
  4. Εάν έχετε ένα, χρησιμοποιήστε το mini vac για να τραβήξετε τυχόν χαλαρά σωματίδια.
  5. Επαναλάβετε μερικές φορές και, στη συνέχεια, ελέγξτε τη θύρα.
  6. Αν το τηλέφωνο αρχίσει να φορτίζει, τελειώσατε.

Σημείωση: Εάν αισθάνεστε ότι έχετε χαλαρώσει μερικά από τα συντρίμμια αλλά δεν μπορείτε να τα βγάλετε έξω με ένα κενό, σκεφτείτε μια Post-It Σημείωση. Κόψτε τη σημείωση σε λωρίδες, με κάθε λωρίδα να είναι μικρότερη από την ίδια τη θύρα. Χρησιμοποιήστε τη μικρή πλευρά κολλητικής πλευράς για να μπείτε μέσα και να συνδεθείτε με τα χαλαρά συντρίμμια και να την αφαιρέσετε.

Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα

Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα. Getty εικόνες

Αυτή μπορεί να είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος για να καθαρίσετε μια θύρα φόρτισης iPhone, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θύρα φόρτισης περιέχει σύνολα ακίδων και αυτές οι καρφίτσες είναι εύθραυστες. Εάν κολλήσετε μια οδοντογλυφίδα (ή συνδετήρα ή πινακίδα) σε αυτή τη θύρα θα μπορούσατε να βλάψετε αυτές τις καρφίτσες. Μόλις καταστραφούν, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να αντικατασταθεί η θύρα.

Ωστόσο, αν έχετε δοκιμάσει οτιδήποτε άλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα για να καθαρίσετε τη θύρα χρέωσης του iPhone σας:

  1. Κρατήστε το τηλέφωνό σας με το ένα χέρι και την οδοντογλυφίδα σε ένα άλλο.
  2. Εισάγετε προσεκτικά την οδοντογλυφίδα στη θύρα .
  3. Μετακινήστε την οδοντογλυφίδα γύρω σας , φαντάζοντας ότι υπάρχει μια σειρά από συντρίμμια που κάθεται πάνω σε ένα σύνολο πολύ λεπτών καρφίτσες.
  4. Αναποδογυρίστε απαλά την αναπνοή στο λιμάνι και προσπαθήστε να σκουπίσετε τα συντρίμμια.
  5. Επαναλάβετε όπως απαιτείται, δοκιμάζοντας τη θύρα ανάμεσα στις δοκιμές.
  6. Θα γνωρίζετε ότι έχετε επιλύσει το πρόβλημα όταν το τηλέφωνο αρχίζει να χρεώνει.