Ένας οδηγός για τις καλύτερες γραμματοσειρές για ενημερωτικά δελτία

01 από 02

Μίξη και αντιστοίχιση στυλ γραμματοσειράς για ένα ενδιαφέρον ενημερωτικό δελτίο

Αυτά τα πρότυπα ενημερωτικών δελτίων (κορυφαία από το Adobe InDesign, από το Microsoft Publisher) χρησιμοποιούν serif, sans serif και γραμματοσειρές σεναρίων. Image @copy; Jacci Howard Bear / Adobe / Microsoft

Ως επί το πλείστον, οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται στα ενημερωτικά δελτία τύπου πρέπει να προσομοιάζουν με γραμματοσειρές για βιβλία . Δηλαδή, θα πρέπει να παραμείνουν στο παρασκήνιο και να μην αποσπούν την προσοχή του αναγνώστη από το μήνυμα. Ωστόσο, επειδή τα περισσότερα ενημερωτικά δελτία έχουν σύντομα χαρακτηριστικά και ποικίλα άρθρα, υπάρχει χώρος για ποικιλία. Η πινακίδα ετικετών του ενημερωτικού δελτίου, οι τίτλοι, οι κωπηλάτες , οι αριθμοί σελίδων, τα αποσπάσματα και άλλα μικρά κομμάτια κειμένου μπορούν συχνά να παίρνουν διακοσμητικές, διασκεδαστικές ή ξεχωριστές γραμματοσειρές.

Οι καλύτερες γραμματοσειρές για άρθρα Newsletter

Τέσσερις οδηγίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τις σωστές γραμματοσειρές για τα τυπωμένα ενημερωτικά δελτία σας.

02 του 02

Οι καλύτερες γραμματοσειρές για επικεφαλίδες και τίτλους ενημερωτικών δελτίων

Ενώ η αναγνωσιμότητα είναι πάντα σημαντική, το μεγαλύτερο μέγεθος και το μικρότερο μήκος των περισσότερων τίτλων και παρόμοια κομμάτια κειμένου προσφέρονται για πιο διακοσμητικές ή ξεχωριστές επιλογές γραμματοσειράς. Παρόλο που εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε οδηγίες όπως η αντιστοίχιση σώματος serif σε συνδυασμό με μια γραμματοσειρά γραμματοσειράς sans serif, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο διακριτή γραμματοσειρά sans-serif από αυτή που θα χρησιμοποιούσατε για την αντιγραφή του σώματος.

Ειδικές επιλογές γραμματοσειράς του ενημερωτικού δελτίου

Παρόλο που μια γραμματοσειρά serif είναι πάντα μια καλή (και ασφαλής) επιλογή, η αναγνωσιμότητα και η καταλληλότητα του σχεδιασμού σας θα πρέπει να είναι οι αποφασιστικοί παράγοντες. Αυτή η λίστα γραμματοσειρών που λειτουργεί καλά σε ενημερωτικά δελτία περιλαμβάνει πρότυπα όπως το Times Roman και νέα πρόσωπα επίσης.

Καλύτερες γραμματοσειρές γραμμής

Ορισμένες γραμματοσειρές εμφάνισης έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τίτλους και δεν είναι κατάλληλες για τμήματα κειμένου ενός ενημερωτικού δελτίου. Ωστόσο, ένας τολμηρός τίτλος μπορεί να προσελκύσει το μάτι του αναγνώστη, ο οποίος είναι ο σκοπός του. Ελέγξτε αυτές τις γραμματοσειρές εμφάνισης και δείτε αν είναι σωστές για τα ενημερωτικά σας δελτία: