Αντιγραφή μουσικών CD χρησιμοποιώντας το RealPlayer 11

01 από 04

Εισαγωγή

Εικόνα © 2008 Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Αν έχετε ένα MP3 player και θέλετε να μετατρέψετε τα μουσικά CD που έχετε αγοράσει σε ψηφιακή μορφή μουσικής, τότε το λογισμικό αναπαραγωγής πολυμέσων όπως το RealPlayer 11 θα σας βοηθήσει να το κάνετε εύκολα. Ακόμα κι αν δεν έχετε ένα MP3 player, τότε ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να αντιγράψετε τα CD σας ούτως ή άλλως για να κρατήσετε την ακριβή σας μουσική συλλογή ασφαλή από την τυχαία ζημιά. Μπορείτε επίσης να εγγράψετε ψηφιακά αρχεία ήχου σε εγγράψιμο CD (CD-R) αν θέλετε πρόσθετη ασφάλεια - παρεμπιπτόντως, ένα τυπογραφικό CD (700Mb) μπορεί να κρατήσει περίπου 10 άλμπουμ μουσικής MP3! Το RealPlayer 11 είναι ένα κομμάτι λογισμικού που συχνά παραβλέπεται και είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά και μπορεί να εξαγάγει τις ψηφιακές πληροφορίες στα φυσικά CD σας και να το κωδικοποιήσει σε διάφορες ψηφιακές μορφές ήχου. MP3, WMA, AAC, RM και WAV. Από την άποψη της ευκολίας, η αποθήκευση της μουσικής σας με αυτόν τον τρόπο σας επιτρέπει να απολαμβάνετε όλη τη μουσική σας χωρίς να χρειάζεται να ταξινομήσετε μια στοίβα από CD που αναζητούν ένα συγκεκριμένο άλμπουμ, καλλιτέχνη ή τραγούδι.

Νομική Σημείωση: Πριν συνεχίσετε αυτό το σεμινάριο, είναι επιτακτικό να μην παραβιάζετε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Τα καλά νέα είναι ότι συνήθως μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για τον εαυτό σας εφόσον έχετε αγοράσει ένα νόμιμο CD και μην διανείμετε αρχεία. διαβάστε τα Dos και Don'ts του CD ripping για περισσότερες πληροφορίες. Η διανομή έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω κοινής χρήσης αρχείων ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι αντίθετη με το νόμο και θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε αγωγή εναντίον του RIAA. για άλλες χώρες, ελέγξτε τους ισχύοντες νόμους.

Η τελευταία έκδοση του RealPlayer μπορεί να μεταφορτωθεί από τον ιστότοπο της RealNetwork. Μετά την εγκατάσταση, ελέγξτε τις διαθέσιμες ενημερώσεις κάνοντας κλικ στην επιλογή Εργαλεία > Έλεγχος για ενημέρωση . Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε αυτό το σεμινάριο, κάντε κλικ στην καρτέλα My Library που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης.

02 από 04

Ρύθμιση του RealPlayer για την αντιγραφή ενός CD

Εικόνα © 2008 Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις αναπαραγωγής CD στο RealPlayer, κάντε κλικ στο μενού Εργαλεία στο επάνω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προτιμήσεις από το αναδυόμενο μενού. Στην οθόνη προτιμήσεων που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο στοιχείο μενού CD στο αριστερό παράθυρο. Η ενότητα Επιλογή μορφής σας δίνει τις ακόλουθες επιλογές ψηφιακού φορμά:

Αν μεταφέρετε τον εξαγόμενο ήχο σε συσκευή αναπαραγωγής MP3, ελέγξτε για να δείτε ποιες μορφές υποστηρίζει. διατηρήστε την προεπιλεγμένη ρύθμιση MP3 εάν δεν είστε σίγουροι.

Επίπεδο ποιότητας ήχου: Σε αυτήν την ενότητα, θα δείτε μια ποικιλία προκαθορισμένων δυφίων που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με το σχήμα που έχετε επιλέξει προηγουμένως. Αν αλλάξετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση ποιότητας, παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι υπάρχει πάντα ένα εμπόδιο μεταξύ της ποιότητας ενός ψηφιακού αρχείου ήχου και του μεγέθους του. αυτό ισχύει για συμπιεσμένα ( lossy ) φορμά ήχου. Θα πρέπει να πειραματιστείτε με αυτή τη ρύθμιση για να έχετε την ισορροπία σωστή, επειδή διαφορετικοί τύποι μουσικής περιέχουν μεταβλητές συχνότητες. Εάν είναι διαθέσιμη η επιλογή Χρήση μεταβλητού ρυθμού μετάδοσης , επιλέξτε αυτό για να έχετε την καλύτερη ποιότητα ήχου σε σχέση με το μέγεθος του αρχείου. Η μορφή αρχείου MP3 θα πρέπει να κωδικοποιείται με bitrate τουλάχιστον 128 kbps για να διασφαλιστεί ότι τα τεχνουργήματα θα διατηρούνται στο ελάχιστο.

Όπως πάντα, αν δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτό, διατηρήστε με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις bitrate. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με όλες τις ρυθμίσεις, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας και να βγείτε από το μενού προτιμήσεων.

03 του 04

Αντιγραφή ενός μουσικού CD

Εικόνα © 2008 Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Τοποθετήστε ένα CD μουσικής στη μονάδα CD / DVD. Όταν το κάνετε αυτό, το RealPlayer θα μεταβεί αυτόματα στην οθόνη CD / DVD, η οποία μπορεί επίσης να προσπελαστεί στο αριστερό παράθυρο. Το CD ήχου θα αρχίσει επίσης να αναπαράγεται αυτόματα, εκτός και αν έχετε απενεργοποιήσει αυτήν την επιλογή στις προτιμήσεις (μενού Πρόσθετες επιλογές CD). Στο μενού εργασιών, επιλέξτε Αποθήκευση τραγουδιών για να ξεκινήσετε την επιλογή τραγουδιών για να αντιγράψετε. Εμφανίζεται μια οθόνη όπου μπορείτε να επιλέξετε ποια κομμάτια CD θέλετε να αντιγράψετε χρησιμοποιώντας τα πλαίσια ελέγχου - όλα τα κομμάτια έχουν επιλεγεί από προεπιλογή. Εάν σε αυτό το στάδιο αποφασίσετε ότι θέλετε να αλλάξετε τη μορφή ψηφιακού ήχου, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή ρυθμίσεων . Υπάρχει μια επιλογή (ορισμένη από προεπιλογή) για την αναπαραγωγή του CD κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αντιγραφής, αλλά τείνει να επιβραδύνει την κωδικοποίηση προς τα κάτω. Αν έχετε πολλά CD για να αντιγράψετε, απενεργοποιήστε την επιλογή Αναπαραγωγή δίσκου κατά την αποθήκευση και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ξεκινήσετε.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αντιγραφής θα δείτε μια μπλε μπάρα προόδου να εμφανίζεται δίπλα σε κάθε κομμάτι καθώς βρίσκεται υπό επεξεργασία. Μόλις γίνει επεξεργασία ενός κομματιού στην ουρά, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα Αποθηκευμένο στη στήλη Κατάσταση .

04 του 04

Ελέγξτε τα αρχεία ήχου που έχετε αντιγράψει

Εικόνα © 2008 Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Το τελευταίο μέρος αυτού του φροντιστηρίου αφορά την επαλήθευση ότι τα ψηφιακά αρχεία ήχου βρίσκονται στη βιβλιοθήκη σας, μπορούν να αναπαραχθούν και είναι καλής ποιότητας.

Ενώ βρίσκεστε ακόμα στην καρτέλα " Η βιβλιοθήκη μου ", κάντε κλικ στο στοιχείο μενού " Μουσική " στο αριστερό παράθυρο για να εμφανιστεί το παράθυρο "Οργανωτής" (μεσαίο τμήμα). Επιλέξτε ένα στοιχείο μενού κάτω από την επιλογή All Music (Όλα τα μουσικά) για να μεταβείτε στο σημείο όπου είναι τα κομμάτια σας - ελέγξτε ότι είναι όλα παρόντα.

Τέλος, για να αναπαραγάγετε ένα ολόκληρο διαγραμμένο άλμπουμ από την αρχή, κάντε διπλό κλικ στο πρώτο κομμάτι της λίστας. Εάν διαπιστώσετε ότι τα αρχεία ήχου που έχετε παραβιάσει δεν ακούγονται καλά, τότε μπορείτε πάντα να επαναλάβετε τα βήματα αυτού του σεμιναρίου και να χρησιμοποιήσετε υψηλότερη ρύθμιση ρυθμίσεων bitrate.